Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amelkaaaaaaaaaaa

kiedy zaczyna sie brac tabsy, 1 czy 5 dzien cyklu??

Polecane posty

Gość amelkaaaaaaaaaaa

bylam u gina i po przerwie od brania zastrzyku przepisal mi yasmine bardzo sie zdiwilam bo powiedzial mi zebym zaczela je stosowac 5 dnia cyklu. Jestem zdziwiona poniewaz slyszalam ze zaczyna sie brac tabsy pierwszego dnia okresu...sama nie wiem co o tym myslec. Podpowiecie mi cos???

Gość piorko
weź 5tego dnia jak mówil lekarz.możliwe że jest tak dlatego ze miałaś pzrerwe po zastrzyku.

Gość amelkaaaaaaaaaaa
ale moja kolezanka byla u tego samego lekarza i jej przepisal harmonet i tez kazal brac w piatym dniu cyklu tylko ze wtedy to sobie tlumaczyla tym ze ona moze byc w innej sytuacji bo mieisac temu przestala karmic dziecko...a jej wogole powiedzial zeby nie robila przerwy przez 3 m-ce.. spotkalyscie sie z czyms takim podobnym....to bardzo dobr lekarz...ale mam ajkies obawy ....

Gość wg mojego gina
tabletki mozna zaczac brac 5 dnia, ale wtedy zalecane jest dodatkowe zabezpieczenie, wiec zazwyczaj zaleca sie zeby zaczynac pierwszego dnia krwawienia

Gość amelkaaaaaaaaaaa
od keidy moge spokojnie wspolzyc bez stresu ?

Gość przeczytaj ulotkę
tam jest wszystko wyjaśnione- można zacząć brać od 1 albo 5 dnia cyklu - decyduje lekarz. Jeżeli od 5 to przez 7 dni musisz dodatkowo zabezpieczac sie np prezerwatywą , w kolejnych cyklach bierzesz normalnie - tzn po 7 dniowej przerwie.

Gość wg mojego gina
niby ochrona jest od pierwszej tabletki, ale mi sie wydaje ze moze warto przez 1 miesiac stosowac inne metody, np prezerwatywe

Gość amelkaaaaaaaaaaa
to mnie uspokoilyscie...thx ;)

Gość amelkaaaaaaaaaaa
hmmm....ciekawe od czego to zalezy .... dziwne ze wiekszac zaczyna w 1 dniu..