Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 babochlop

ludzie czy mozecie mi doradzic w sprawie zaliczki dla fachowca

Polecane posty

Go艣膰 babochlop

proosz臋:) sprawa wygl膮da tak: facet chce zaliczk臋 na materialy 200z艂, chce podpisac ze mna umow臋, ale boj臋 si臋, ze -tak jak poprzedni wp臋dzi mnie w terminy i albo nie zrobi albo zrobi 5tygodni po czasie a ja b臋d臋 uwi膮zana przez t臋 kas臋.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 babochlop
pomijaj膮c fakt, ze moze tego nie zrobi膰 wcale. Firma, z ktorej facet si臋 wzi膮艂 zajmuje si臋 pokrewn膮 bran偶膮 ale widac, ze go艣膰 poradzi sobie z tym, co chc臋 mu zleci膰 - wygl膮da na takiego co ma dryg. Tylko ta zaliczka:(...co robi膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odmow
jesli to powazny czlowiek to niech zalozy na materialy.

Udost臋pnij ten post

a niby z jakiej paki on ma wyk艂ada膰 ??? zaliczka daje gwarancje, 偶e klient si臋 nie wycofa... zreszt膮 wszystko b臋dzie w umowie..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odmow
taki co sobie "poradzi" to najgorszy okaz:) swietny jest w "sprawianiu wrazenia". albo wiesz ze to dobry fachowiec albo nie, jesli on chce sobie na Tobie "dorobic" to powodzenia, jest duza szansa ze gosc nie potraktuje tego powaznie i machnie reka przy pierwszych trudnosciach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odmow
a z jakiej paki klient ma ponosic 100% ryzyka? klient da na materialy, wyplaci zaliczke na poczet niezrobionej roboty, a potem wykonujacy cos zrobi albo nie:) swietny pomysl:) ryzyko sie dzieli po polowie!

Udost臋pnij ten post

ale przecie偶 umowe spisz膮 w kt贸rej b臋dzie napisane o zaliczce, zreszt膮 teraz jest na odwr贸t to 艂aske robi膮 robotnicy a nie klienci...bo 3/4 wyjecha艂o do Anglii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babochlop
sluchajcie ja i tak ryzykuj臋, ze mi spierniczy robot臋, bo on reklamuje si臋 w pokrewnej branzy. Poza tym w razie czego ma papier a ja nie znaj膮c jego adresu w momencie podpisywania umowy ryzykuj臋 ze strac臋 te pieni膮dze. 3 fachowc贸w umowilo si臋 ze mna z wyprzedzeniem paru tygodni, zadzwonilam po tygodniu i sie okazywalo, ze "oni nie maj膮 czasu". Nie chc臋, zeby mnie znow wp臋dzono w terminy i nie chc臋 by膰 uwi膮zana ta zaliczk膮. On b臋dzie mial papier, wie na pewno gdzie mieszkam - chyba to dla niego wystarczaj膮ca gwarancja a co ja potems obie zrobi臋 z tym papierem, jak on mnie zrobi w zab臋 i si臋 oka偶e, ze on jest nieuchwytny?

Udost臋pnij ten post

popro艣 o dow贸d by spisa膰 jego dane...takie trudne?? maj膮c jego dane, umowe w r臋ce w razie czego idziesz do s膮du...Kobiety my艣le膰!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odmow
umowe? jesli to kanciarz to ma dupie umowy:) wezmie kase, cos tam poskrobie i tyle... i co zrobisz? dla 1tys zl zalozysz sprawe w sadzie? a umiesz to zrobic? wiesz jakie sa procedury? umiesz chociazby zglosic do prokuratury popelnienie przestepstwa? ile Cie bedzie kosztowala porada prawna?:) nie badz smieszny! sie bierze poleconych, sprawdzonych ludzi, a nie takich co to "chca dorobic" z ulicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babochlop
I co ? B臋d臋 si臋 s膮dzi膰 par臋 lat tak? Pomijaj膮c fakt, ze dow贸d mo偶e by膰 fa艂szywy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babochlop
jak ja go wczoraj zobaczylam, to czekalam az si臋 na mnie rzuci....dobrze, ze m贸j facet przyszed艂, bo umar艂abym ze strachu.

Udost臋pnij ten post

tylko widzisz w drug膮 strone te偶 to dzia艂a...wiem bo mam w rodzinie robotnik贸w...... cz臋sto to ludzie nie wywi膮zuj膮 si臋 z p艂atno艣ci, i poprostu nie chc膮 ryzykowa膰...zw艂aszcza teraz gdy jest dla nich z艂oty okres...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odmow
ale to fachowiec ma klienta, a nie klient fachowca! rozumiem ze uwazasz ze etyka jest zbedna tak? wedlug mnie nie ma problemu: fachowiec kupuje materialy i zaczyna robote, co jakas czesc roboty zrobionej dostaje czesc kasy, wedlug wczesniejszej umowy, jesli klient sie nie wywiazuje, zdziera np. kafelki i idzie do domu, a z klientem sie procesuje o robocizne i zmarnowane materialy!! a jak fachura robi w konia to co klient moze zrobic?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babochlop
ja go rozumiem, ale: on ryzykuje dniem roboty a ja plac膮c mu ryzykuj臋: -t膮 kas膮 -tym, ze przepadn膮 mi terminy u innych fachowc贸w -tym, ze facet moze pokazac falszywy dokument - ca艂膮 procedur膮 odzyskiwania tych pieni臋dzy JESLI poda mi dobre dane, bo jesli nie to.... Facet ma pewne dane na m贸j temat, zna adres a ja nie wiem o nic. Nawet nie widzialam roboty przez niego zrobionej.

Udost臋pnij ten post

Chodzi o to, 偶e teraz tobie bardziej zale偶y ni偶 jemu, on spokojnie kogo艣 innego znajdzie, koniunkt贸ra si臋 odwr贸ci艂a ( moge pisa膰 z b艂臋dami : ) On ryzykuje, 偶e ty mu niezap艂acisz za materia艂y i prace....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babochlop
czy ja wiem, czy bardziej? To jest nieskomplikowana robota, zrobi艂abym to sama, tylko nie mam samochodu, 偶eby przywiezc materialy. Poza tym mam w zapasie jeszcze 3 um贸wionych na spotkanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babochlop
poza tym on ma wieksze mozliwosci wyegzekwowania ode mnie dlugu niz ja od niego, bo jest silniejszy fizycznie i ma pewne dane gdzie mieszkam, wi臋c nie rozumiem czemu mam brac na siebie ca艂e ryzyko ... ok, juz wiem, co zrobie, dzi臋ki馃尰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odmow
nie ulegaj histerii! nie bierz pierwszego z brzegu, jesli robi problemy znajdz innego. nie jestes z tego co piszesz przycisnieta do muru. wiekszosc "fachowcow" to partacze i naciagacze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babochlop
odmow---->ja mam jeszcze do sprawdzenia 50 innych kontaktow a na jutro umowionych 3na obejrzenie. Uwazam, ze nie dzieje mu si臋 krzywda skoro z dnia na dzie艅 dostanie pieni膮dze po robocie robi膮c jedniodniow膮 fuch臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babochlop
wstyd si臋 przyznac, ale jestto robota, ktora z pomoca brata zrobilabym sama - z tym, ze "jego czas jest zbyt cenny" a moj facet jest w Polsce ostatni dzie艅.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odmow
brawo! zeby zarobic trzeba zainwestowac, jesli facet tego nie rozumie niech szuka innego jelenia! jesli juz masz brac ryzyko na siebie to tylko przy sprawdzonym pewnym robotniku!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 odmow
moze sprobuj sama?:) zawsze jest internet:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 babochlop
nie no powaznie si臋 zastanawiam, bo niektorzy ludzie za te kwot臋 musza zyc miesi膮c a ja tez wyskrobalam skarbonk臋, zeby to zalatwi膰.

Udost臋pnij ten post