Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majsterklepka w spódnicy

kobitki majsterkujące - comeback, reaktywacja

Polecane posty

belva;)....hihi nie wiem, co mozesz mieć na myśli .... otwieram dzisiejszą sesję remontowych babochłopów :D

mam jeszcze pytanie co do kucia tynku i tynkowania: jakiej zaprawy używać i o czym pamiętać? Muszę niestety ciut skuć...Chyba będe mieć sajgon w mieszkaniu od tegu kucia ...:o

Jezeli chodzi o tynk to moim zdaniem najlepszy jest ten juz gotowy kolorowy. Slicznie wyglada i jak sie ubudzi mozna po prostu umyc.

belva, jaki kolorowy? Rodzina mnie demotywuje...szit, no

Gość malarka
Ale fajny topik :D:D:D:D:D Ja sie wam pochwale ,że wyspecjalizowałam sie ( o ile mozna tak powiedzieć) ;) w malowaniu scian. Calkiem nieźle mi to wyszło :) Najlepsze w tym jest to ,ze cholernie mnie to uspokaja:) Mam do was też pyanko:) Czy któraś z was kladła panele podłogowe sama? Na fachowca nie stety mnie nie stać a i faceci w domu są do (...)szkoda słow Pozdrawiam:)🖐️

malarka --->panele łatwo się kładzie, wiem, bo u mnie rodzinie klikla osób to robiło. Nom, malowanie ścian jest fajne. mi się generalnie podoba to, ze majsterkowanie to takie twórcze zajęcie :D

Gość dejwid
kurde przeczytałem: kobiety masturbujące, a wy tu o remontach :D :D :D

Gość malarka
dejwid :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość malarka
majsterklepka to ,ze łatwo mi wszyscy mówią a ja zwyczajnie nie wiem jak sie za to zabrać i podejrzewam ,ze faceci w moim domu też nie i pokój juz od wrzesnia rozkopany jest wkurza mnie to przeokrutnie😠 Moze dejwid mi pomoże :D:D:D:D

dejwid Ty zboczku :P.....ta, ach te dziury i dziurki i wiercenie ;)

aha, sluchajcie mam jeszcze pytanie co do przewodów: wiem, ze miernik napięcia powinien mi wykryć przewody elektr.ale boję sie, ze gdzies tam biegnie kabel od wyłączonego telefonu, kurcze...

Ten tynk jest juz przygotowany w danym kolorze . Sprzedaja go w sporych kublach . Nawet mozesz sobie go kupic w rozne wzorki. Wybierasz tylko kolor , tak jakbys kupowala farbe .

patrz no belva czego to ludzie z glodu nie wymyślą. Aha - jak kto z Wawy i robi zakupy w Leroy w Piasecznie to uprzedzam, ze mogą być braki, bo mają tam rozbudowywać, więc nie uzupelniają towaru.

czesc kobitki-majsterkowiczki:) jak postepy w pracach (a kiedys myslalam ze czysto meskich)

Witam :) Malarka Własnie jestem przy końcu remontu mieszkania. Panele podłogowe połozyc to teraz pestka. Najwazniejsze to by podłoga była równa, bez jakiś dziur czy wądołów. Teraz są panele bez kleju więc po propstu wkłada się jednen w drugi, dobija i gotowe. W każdej paczce jest instrukcja jak to zrobic :)

hejka:) widze ze dziewczyny bardzo zajete, moze pozniej ktoras bedzie miala jeszcze sile aby tu zajrzec powodzonka

A ja malowalam półki w swoim sklepie mój je montował a ja malowalam na moje oko oki Kiedys jak byłam młodsza tapetowalam ale teraz sił juz na to brakuje. Miły topik;)

:)🖐️ buziaczki ;) cześć dziewczyny, słuchajcie jak się robi taką ramę do wmontowania w ścianie w otwór? Wie może ktoś?

belva, aj to w zasadzie mieszkam tak w połowie drogi do Piaseczna. A co?

jejusiu, to gdzieś dalej ode mnie....

🖐️:)

słuchajcie, znów mam pytanie: chcę sobie zamontowac plafon i w tym celu muszę wywiercić 2 dziury, ale nie chcę trafić na kabelek. I pytam dlatego o ten kabelek - czy on biegnie prostopadle do ściany? ps.oczywiście optymistycznie zakladam, ze zostanie mi udostępniona wiertarka.

podnoszę...

czesc majstrze w spodnicy ja o elektrycznosci nic nie wiem:-( ale chyba sa jakies wykrywacze kabli. Zobacz gdzie jest ulowonana jakas wtyczka i kontakt. Miedzy nimi powinien byc kabel. Raczej pionowo

Jeśli elektryk kładł kable zgodnie ze zwyczajem i solidnie, to powinny lecieć wokół pomieszczenia, ok. 30-40 cm od sufitu i schodzic do każdego gniazdka od każdej puszki (poznasz po pewnie kiepsko zaklejonym okrągłym kształcie :) gdzie ta puszka jest) prostopadle do stropu. Są specjalne urządzenia do wykrywania kabli w ścianach, ale to droższa sprawa. Nawet elektrycy ich nie mają najczęściej. U mnie kiedyś jeden wwiercil się w stare kable, do których jeszcze był podłączony z tą wiertarą ;) Telepnęło go i dobrze mu tak, może coś go to nauczyło....