Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duszniki

elementy rodowane co to oznacza

Polecane posty

Gość duszniki

widziałam pierscionek z brylatem złoty z elementami rodowanymi - co to znaczy ?z białego złota czy co?

Gość duszniki
hmmmmm rodowane to pokryte rodem?aleco to jest ten ród czy rud:P to szlachetny metal?to cos innego niz białe złoto?lepsze gorsze?

Cytat z wikipedii: \"W postaci czystej jest lśniącym, srebrzystoszarym metalem. Nie reaguje z wodą, powietrzem i kwasami, natomiast ulega reakcji z mocnymi zasadami. W postaci czystej nie jest stosowany ze względu na bardzo wysoką cenę.\" Cena to ok 1000 dolarów za uncję, więc pewnie pierścionek masz tylko pokryty małą ilością (albo sam kamień), ładnie się błyszczy, nie reaguje na kwasy, dłużej ponosisz itd...

Gość duszniki
W postaci czystej jest lśniącym, srebrzystoszarym metalem. Nie reaguje z wodą, powietrzem i kwasami, natomiast ulega reakcji z mocnymi zasadami. W postaci czystej nie jest stosowany ze względu na bardzo wysoką cenę, Juz wiem

Gość duszniki
tak , otoczone sa brylanciki tymze elementem rodowanym. z daleka faktycznie wygląda olśniewająco.

Gość duszniki
:P a powiedz mi czy rod jest cenniejszy niz białe złoto?

Gość duszniki
bede sie chwaliła ze mam złoty z brylancikiem z rodowymi elementami a nie z białym złotem. wiesz aczkolwiek i tak na pierwszy rzut oka wygląda to jak srebro z kawałkiem kryształka. kto będzie myslał ze akurat to rod a jak juz to co to jest tezn rod , i ze nie widac czy to cyrkonia czy brylant. no ale jak ktos zapyta-powiem.....o ile zapyta

Gość duszniki
a co to stop metali?co więc lepsze?

Gość duszniki
czemu tak mówisz? skoro nie wiem to powiedz mi. czym jest stop metali od etalu i czy złoto to tez matal.?