Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruda87

POMÓŻCIE MI LEKARZ PRZEPISAŁ MI ANTYBIOTYK!!!MUSZĘ GO ZAŻYĆ DZISIAJ!!!!!!

Polecane posty

Gość ruda87

DERMATOLOG PRZEPISAŁ MI NA STAN ZAPALNY NA RAMIENIU DWIE MAŚCI ,JEDNĄ DORAŹNĄ PRZECIWGRZYBICZĄ I JEDNĄ Z LEKKIM ANTYBIOTYKIEM,NIE ZAPYTAŁAM SIĘ GO I TERAZ NIE WIEM CZY TO WPŁYNIE NA DZIAŁANIE TABLETEK CZY BĘDE MUSIAŁA JE ODSTAWIĆ???!!! RATUNKU NIE WIEM CO MYŚLEĆ,A TERAZ NIE MOGĘ NIGDZIE ZADZWONIĆ BO JEST PT. WIECZÓR!!A MUSZĘ JUŻ ZACZĄĆ SMAROWAĆ RAMIĘ I NIE WIEM

Gość obłoczek malutki
nie jestem lekarzem... ale biologiem :) więc ostrożnie się wypowiem:) według mnie te antybiotyki nie maja kompletnie wpływu na tabletki antykoncepcyjne (bo chyba o te chodzi?) niczym się nie przejmuj!

Kobieto;/ A jak niby ten antybiotyk ma przeniknąć do krwi? Skoro to maść. Myślenie nie boli.

Gość już działa
odstawiać nie musisz, ale na wszelki wypadek zabezpieczałabym sie w tym cyklu dodatkowo. A co do wypowiedzi lekarza, to chyba sie z nim nie zgodzę. Skoro hormony w postaci plastrów przedostaja się przez skóre i działają na jajniki, to niby dlaczego antybiotyk przez skóre nie zakłóci działania tabletek anty?

Gość już działa
hmm, chodziło mi o wypowiedź biologa :-)

Gość ruda87
CO DO PIERWSZEJ ODPOWIEDZI TO NIE TRZEBA ODRAZU WYZYWAĆ CZŁOWIEKA KOLEŻANKO,JA BYŁAM U LEKARZA PRZED WYKŁADAMI I POPROSTU MI SIĘ SPIESZYŁO NA ZAJĘCIA BO MIAŁAM KOLOKWIUM,PODEJRZEWAM,ŻE GDYBYM MIAŁA MNIEJ STRESUJĄCY DZIEŃ TO NAPEWNO BYM ZAPYTAŁA.PYTANIE TYLKO CZY JEST JAKAŚ STRONA W NECIE GDZIE MOGŁABYM SPRAWDZIC RELACJE TABLETEK Z KONKRETNYM LEKIEM? A MOŻE ZNACIE JAKIEGOŚ LEKARZA KTÓRY MI W TEN WEEKEND ODPOWIE?? :-(

Gość już działa
nie denerwuj się tak i wyłącz Caps Look. Po prostu dla spokoju używaj w tym miesiącu jeszcze gumki i problem znika sam. I wtedy nie ważne czy osłabia czy nie. Jestes dodatkowo zabezpieczona i tyle. A o odstawianiu nie ma mowy, bo nigdy nie trzeba było. Tyle, że wtedy mogą anty nie działać. Więc skoro bedzie gumka na wszelki wypadek, to nic się nie stanie i tyle

Gość Znajoma36
Antybiotyki maja wpływ na antyknocepcje osłabiaja tak działanie np.poigułek antykoncepcyjnych ze mozna zajsc w ciaze. To wiem na 100% Mozesz poczytac o tym na necie wpisz w gogle np, antykoncepcja i antybiotyk napewno cos wyszukasz.

Gość już działa
Antybiotyk osłabia pigułki anty, ale pigułki anty nie osłabiają antybiotyku. Bo o to ci chyba głównie chodzi? To wiem na 100%

Gość obłoczek malutki
gdyby antybiotyk, który przepisał Ci lekarz miał istotny wlyw na obniżenie działania tabletek anty, to na pewno zapytałby czy takich nie bierzesz przypadkiem... Do ''już działa'': to ze hormony przenikają przez skórę i np. antybiotyki też moga (chociaż nie znamy dokładnego działania tych antybiotyków) nie oznacza że antybiotyk będzie wpływał na poziom hormonów... prawda? jeśli nawet są antybiotyki które mają wpływ na działanie tabletek anty czy hormonów z plastrów to akurat fakt, ze i jedne i drugie owszem przenikają przez skórę kompletnie nie ma znaczenia w przypadku rozpatrywania czy jedne na drugie mają wpływ ;/

Gość już działa
strasznie to zagmatwalas :-) A ja nic nie pisałam o poziomie hormonów, tylko o tym, że antybiotyk także poprzez skórę może osłabić działanie tabletki anty. I dlatego dla świetego spokoju, jesli nie planuje dzidziusia, powinna dodatkowo w tym cyklu sie zabezpieczać. Więc chyba mnie po prostu nie zrozumiałaś

Gość ruda87
jak niektóre z was lubią sobie powrzucać na inne to niech seksualnie się wyżyją na swoich facetach ja szukałam odpowiedzi na pytanie ,a nie ochrzanu ,chyba złą stronę wybrałam,napewno zabezpieczę się dodatkowo tylko chodziło mi o to czy antybiotyki antygrzybicze różnią się od innych, czy są na identycznej bazie tworzone itp.? ale widzę ,że żadna z was nie miała takiego problemu ,więc trudno ja należę do osób przezornych i tylko liczyłam ,że może ktoś mi powie coś sensownego,bo sama w necie nie siedzę często i nie mogłam znaleść dobrych informacji,biorę tabletki dopiero 3 miesiące,z resztą nie ważne nie szukałam napewno niekulturalnych ludzi .Może zadzwonie jutro do jakiegoś prywatnego lekarza i łaskawie mi powie,chociaż nie wiem czy udzieli mi informacji tak za darmo.....

Gość ERANERA
autorka tego topiku jest bezczelna!!! ja nie zauwayłam żeby któraś z dziewczyn była jak to określiłas NIEKULTURALNA! Każda strała ci się na swój sposób pomóc... Weszłam tu żeby Ci pomóc, ale jak przeczytałam jak odwdzięczasz się za pomoc to sobie odpuszczę...