Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak w koncu...

7dniowa przerwa.

Polecane posty

Gość jak w koncu...

Jak sie liczy ta 7dniowa przerwe ? jak np ostatnia tabletke wzielam 11 listopada o 21,to po 7 dniowej przerwie biore 7tego dnia - 18 ? czy 8mego - 19 ?

Witam... Jeśli ostatnią tabletkę bierzesz np w niedzielę, to następnego tabsa (z nowego opakowania) również bierzesz w niedzielę... Analogicznie jesli ostatnia wzięłaś 11 to nastopną weźmiesz 18 (po 8 dniach - jeżeli włączyć w to dzień wzięcia ostatniej tabletki, ale to już chyba sobie umiesz policzyć ;) ) Pozdrawiam! :)

-_- ja biore ostatnią w czwartek. potem przerwa: 1 dzien-piątek, 2 dzien-sobota, 3 dzien-niedziela, 4 dzien- poniedziałek, 5 dzien- wtorek, 6 dzien- środa- 7 dzien czwartek. 7 DNI PRZERWY i w piątek biorę kolejną.

bo chodzi o to żeby cykl trwał 28 dni więc 21 dni bierzesz tabsy i 7 ich nie bierzesz. jak możesz wliczyć w przerwe ostatni dzien przyjęcia tablety skoro ją bierzesz?!

Gość niuniulina
ale nie zawsze tak wychodzi że bierzesz tabsa w ten sam dzień w którym skończyłaś opakowanie.Ja np. ostatnia tabletkę wzięłam we wtorek 8 listopada więc kolejną z nowego opakowania wypadło mi wziąść w środę 15 listopada.Po porostu bierzesz nową tabletkę 8 dnia musisz sobie policzyć....

Gość niuniulina
i masz całkowitą rację nie liczy się ostatniego dnia brania tabletek do przerwy

Gość no wlasnie w ulotce pisze
ze 7dni przerwy bez tabletki i nawet w rysunkach tak jest. i bierzesz tab na 8dzien .np ja koncze opakowanie w sobote i w przyszla niedziele zaczynam nowe opakowanie na 8dzien

a8ii:O dziewczyno co ty za bzdury opowiadasz:O:O:O......... jesli Ona ostatniego tabsa z opakowania wzięla w niedzielę to następnego musi łyknąć w PONIEDZIAŁEK................ A jeśli ty łykasz tak jak opisałas to zastanów się i zmien to..

Gość no wlasnie w ulotce pisze
liczy sie tak: ostatnia tabletke przyjelam w sobote i licze przerwe od niedzieli ze: 1dzien-niedziela, 2dzien-poniedzilaek, 3dzien-wtorek 4dzien-srodak, 5dzien-czwartek, 6dzien-piatek, 7dzien-sobota, 8dzien -niedziela-pierwsza tab z nowego opakowania

Gość zaabka
laski mam pytanie zaczelam brac logest pierwsze opakowanie, w poniedzialek wzielam ostatnia tabletke, dzisiaj jest sobota a ja dalej nie mam okresu, wczoraj mialam lekko zabarwiony sluz, czy mam sie czym niepokoic czy on zawsze z opoznieniem przychodzi przy pierwszym opakowaniu? dodam ze wspolzylam bez innego zabezpieczenia tylko tabletki ale dowiedzialam sie ze od 1 tabletki jestem zabezpieczona, wiec czemu nie ma tego okresu?

zaabka>>> ale okres nie zawsze musi przyjsc 4 czy 5 dnia................moze roznie dobrze przyjśc i 8 dnia............... nie masz powodu do niepokoju.....

Gość a jaki mialas okres zanim
zaczelas brac tab anty???? bo moja kolezanka zawsze miala skapy okres i jak teraz bierze anty to ma tylko w tej 7dniowej przerwie lekkie krwawienia i wkladki nosi , w ogole podpasek nie uzywa. nie martw sie w ulotce pisze ze nawet moze w ogole nie wystapic krwawienie, a tez mozliwe ze tab sa za mocne dla Ciebie i moga calkowicie Ci wstrzymywac okres