Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja27

Czy mogę kupić tabletki bez recepty?

Polecane posty

Gość maja27

Czy mogę kupić tabletki bez recepty?Czy to jest bardzo ważne jakie one są(nazwa)-nie stac mnie na wizytę u gina za 100 zł-czy to prawda,że moge dostać receptę u lekarza rodzinnego?

Malutka, nawet tak nie rób! Dziewczyna jeszcze nie brała tabletek, a Ty, nie będąc ginekologiem, chcesz jej wcisnąć cokolwiek?!! Chcesz jej zrobić krzywdę?! A może ona w ogóle ma przeciwwskazania do tabletek? A może musi mieć konkretny rodzaj hormonów? A potem żale, że \"tabletki spowodowały bezpołodność\" i bzdurne wypowiedzi podjaranych posłów, którzy chcą zakazać dostępu do antykoncpecji, bo \"wyczytali w necie\" :/ Maja, nie kupisz tabletek bez recpety, chyba że NIELEGALNIE. Owszem, jest ważne, jakie one są, bo tabletki zawierają różne hormony i w różnych dawkach, a trzeba je dobrać pod kątem Twoich potrzeb i przeciwwskazań. Możesz dostac receptę od lekarza POZ, bo w Polsce każdy lekarz ma prawo wypisywać Ci wszystkie leki, ale wątpię, by któryś internista wziął na siebie odpowiedzialność (w końcu nie zna się na ginekologii i hormonach), zwłaszcza przy takiej nagonce polityków.

Gość maja27
Nomina>>a gin skąd wie jakie mi tabletki zapisać?Co do przychodni to bylam raz i co?Zapiasala mi s***jedna jakies czopki(niby miałam grzybicę),a sie okazalo,że byłam czysta jak łza,wydałam prawie 90 zł na to,żeby pózniej miec problemy ze zdrowiem kobiecym,bo te czopki to był silny antybiotyk:((I jak tu iść do poradni?:((

Gość pewnie ze mozesz
polopiryne S, witamine C, rutinoscorbin, apap, panadol i jeszcze wiele innych :)

Gość setaa
Ja kupuje tabletki anty bez recepty. Pokazuje tylko w aptece opakowanie

Maja, bo po to gin się kształcił kilkanaście lat, żeby wiedzieć. Pewnie, że lekarze wciskają w ciemno, ale - pomijając konowałów, którzy dają tylko to, za co mają prezenty :( - nawet mało kumaty gin będzie lepiej wiedział, które tabletki dać, jak Cię bolą jajniki przed owulacją, a które, jak masz obrzęki nóg i długie cykle. A Twoja historia tym bardziej udowadania, że branie leków w ciemno źle się kończy.