Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola z przedszkola

czy wypada mieszkać z facetem bez ślubu?

Polecane posty

Gość ola z przedszkola

chciałabym zamieszkać ze swoim chłopakiem bez ślubu, ale nie wiem jak przyjmą to wszyscy moi znajomi i ogolnie, czy ogólnie wypada i jak to rozpatruje kościół katolicki?chciałabym wiedziec czy to ten aby w przyszłosci dokonać właściwego wyboru.. :(jak to wyglada u was-kto mieszka z chłopakiem i czy ktoś kiedykolwiek miał do tego jakieś zastrzeżenia?

Gość *śmieć*
Jak śpisz z chłopakiem bez ślubu, to to jest grzech. Możesz sobie z nim mieszkać, bylebyś z nim nie spała. :O

Gość gyuop
kościół katolicki nie zezwala na mieszkanie przed ślubem. Chyba jasno to jest powiedziane, po co się pytasz ? Chcesz zagłuszyć swoje sumienie ?

Gość *śmieć*
A własnie. Co wypada a co nie to już inna sprawa. W każdym razie popełniasz grzech nieczystości.

no to zdecyduj sie, czy pytanie brzmi: - czy wypada? czy: - czy kocsiol pozwala? na pierwsze odpowiedz brzmi: tak. to wasza sprawa. na drugie: nie. chyba. pewna nie jestem, bo oni czesto zmieniaja swoje wersje.

Gość fujifilm
nie wypada

Gość pewnie ze wypada
nie kiruj sie zdaniem innych tylko ty czy tobie bedzie dobrze pozdrawiam

Gość pewnie ze wypada
mialo byc kieruj;)

Gość od wczoraj
oczywiscie ze NIE MOZNA .to jest utawowo ZAKAZANE i mozna za to pojsc do wiezienia a nawet dostac dożywocie

Takiego pytania nawet nie powinno byc!! jak kochasz chłopaka to czemu masz z nim nie zamieszkasz?! smeiszne m isie to wydaje!! Nie patrz na Kościół jakie ma w t6m stanowisko.... bo księża sami łamią przykazania! Ja gdybym kochałą chłopaka to bym na nic nie patrzyła, zamieszkałabym z nim jak najszybciej by sie dało :0 uwierz, nawet po 3 miechach!! Na nic nie patrz! to zaden grzech! Lepiej przed ślubem wiedziec w co sie cxzłowiek pakuje niz juz po fakcie :) i kochaj sie z nim ile bedziecie chceli :) to tez nie jest grzech!! :))

Gość *śmieć*
Ona się spytała jak to rozpatruje kościół, a nie Bóg.

Gość ola z przedszkola
dzięki za wypowiedzi, no więc z chłopakiem już nie śpie postanowiłam poczekać do ewentualnego ślubu ale chce sie sprawdzić i jego za razem czy jesteśmy dla siebie czy potrafimy być ze soba na stałe kocham go ale wiem że wszystko sie zmienia-a miłość nie jest wieczna-chodzi mi o to czy dostanę rozgrzeszenie jesli powiem że mieszkam z chopakiem i nic pozatym.Chcę być pewna podejmujac tą ważną decyzję, nie chcę żeby później po roku czy pół okazało się że to nie jest to...nie potrafimy żyć ze sobą..

Gość wiesz co to jest przecinek
?

Gość okokokokokokokoko
a dlaczego masz nie dostac rozgrzeszenia ty z nim mieszkasz. nie codzolozysz. nie uprawiasz sexu ani nic takiego tylko z nim mieszkasz.

Gość ola z przedszkola
o to mi właśnie chodziło, dzięki wielkie za pomoc!

to może idź do kościoła i spytaj księdza co on na to jesli chcesz mieszkać z facetem nie sypiając z nim..sprawdzić się warto żeby potem nie było rozczarowań ;)