Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joanna_gl

zapłodnienie w ostatnim dniu miesiączki?

Polecane posty

Mam ogromne zmartwienie.Kochałam sie z moim chłopakiem,użyliśmy prezerwatywy jednak w jakis sposób ona się zsunęła ,po tym jak juz doszło u niego do orgazmu. To był mój ostatni dzien okresu a raczej juz taka brązowa wydzielina. Jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze. Dodam jeszcze ze ta prezerwatywe wyjęłam z pochwy palcem, mogło sie przecież \\\"cos z niej wydostac\\\".

Szansa jest realna jak masz długo okres a krótki cykl poniżej 30 dni.

jesli masz cykle 26-28 dni to jest to raczej nie mozliwe. w 99% nie. tez mialam podobna sytuacje i nie zaszlam. grunt to sie nie martwic. bedzie dobrze zobaczysz:)

Gość gzuuu
na drugi raz nie facet nei zgrywa macho i kupuje mniejsze prezerwatywy. To są skutki nierealistycznego wyobrażenia na własny temat.

Gość czy w czasie
miesiączki można mieć owulacje?

Gość M.N.E.
A ja się kochałam z moim ukochanym w sobotę i stosowaliśmy patentex oval,ale tylko raz,jak się poszłam umyć,to zauważyłam krwawe strzępki wypływające ze mnie,potem się kochaliśmy jeszcze dwa razy do końca bez zabezpieczenia i on twierdzi,że ma nadzieję,że zapłodnienie jest wtedy możliwe,okres dostałam w niedzielę rano,ale do dziś jest bardzo skąpy,dodam tylko,że w czwartek robiłam test myśląc,że zaszłam w ciążę miesiąc wcześniej,był negatywny jak sądzicie?czy teraz mogłam zajść?

Gość zupelnie nie rozumiem
jak mozna brac sie za seks nie wiedzac podstawowych rzeczy... :O

Gość M.N.E.
nie umiesz odpowiedzieć-nie spamuj

do autorki: ostatni dzien miesiaczki czyli ktory dzien cyklu? Biorac pod uwage, ze plemniki moga przezyc w zasadowym srodowisku pochwy do 72 godzin, a wg niektorych zrodel nawet dluzej to jesli owulacja byla dosc wczesnie zaplodnienie jest mozliwe, jednak prawdopodobienstwo jest niewielkie. A masz jakies objawy czy tylko tak na zapas sie schizujesz?

wyjasniam ze odczyn zasadowy wystepuje wlasnie przed owulacja - umozliwiajac plemnikom przezycie. Wiec wszytsko zalezy od tego autorko, kiedy u Ciebie nastapila owulacja. Dodam, ze przy cyklu 28-dniowym ma ona miejsce pomiedzy 12 a 18 dniem cyklu, wiec jesli nic Ci sie w tym cyklu nie rozregulpwalo, to nie masz sie czego obawiac. Piszesz, ze Twoj cykl trwa zwykle 31 dni, wiec owu wypada miedzy 15 a 21 dniem cyklu (u zdrowej kobiety owu jest 10-16 dni przed ostatnim dniem cyklu), wiec powinno byc ok.

Gość M.N.E.
no to w punktach a.w sobote 3 razy sie kochaliśmy,w tym tylko raz z zabezpieczeniem,wieczorem zauważyłam,ze okres właśnie się zaczyna b.więc się zastanawiam,czy mogłam zajść w ciążę w przededniu okresu/w jego pierwszym dniu

Jezeli to faktycznie okres to niemozliwe jest zajscie w ciaze - tak jak pisalam owu jest 10-16 dni przed @.

Gość M.N.E.
no taki okres-nie okres,raczej krwawienie z odstawienia,chociaż miałam miesiąc przerwy w braniu Yasminki,ale znowu biorę

trudno ocenic nawet Tobie wiec nikt Ci tu jednoznacznie nie odpowie. Dodatkowo tabsy mogly rozregulowac przeciez organizm (to zreszta przez nie okres mogl byc skapy). Ale mimo wszystko wg mnie prawdopodobienstwo jest bliskie zeru. Dziewczyny to naprawde nie takie trudne wiedziec kiedy ma sie owulacje i gdybyscie sie obserwowaly to nie mialybyscie tego typu obaw. Ja wiem kiedy mam owu a po niej to juz moge szalec bez zadnego zabezpieczenia ;)

Żeby miec pewnosc ze do niczego nie dojdzie poszlam dzisiaj do ginekologa. Facet miły, młody ale stwierdził ze wszystko jest mozliwe, moze mi sie cos rozregulowac i takie tam. Ale niestety tabletek \"po\" nie chciał mi przepisac, bo jak stwierdził to on nie popiera tabletek wczesno-poronnych i mi ich nie da. I tu mam problem : nie dośc ze narobił mi strachu to jeszcze nie przepisal mi tych tabletek. Jestem od 4 lat w stałym związku jednak nie planujemy jeszcze dziecka. Mam czas do jutra do południa i ide do innego ginegol. mam nadzieje ze mi sie powiedzie( ide do kobiety). wiec trzymajcie kciuki żeby poszlo wszystko jak trzeba.

I po kłopocie. Właśnie wzięłam Postinor i juz sie nie martwie czy mogło dojśc do zapłodnienia czy też nie ( niestety to cholerstwo jest strasznie drogie! )

Gość OlaTomala
Hej. Wczoraj kochalam sie z moim facetem bez zabezpieczenia, w 3 dniu miesiaczki. Cykle mam zazwyczaj 23 dniowe ale miesiaczki krotkie 3/4 dniowe. Dzis mam jeszcze leciutenkie krwawienie, tylko na papierze toaletowym. Do tego chyba mam zapalenie pecherza, bo siusianie boli... :( Czy jest szansa, ze zaszlam w ciaze? Czy powinnam wziac tabletke 72h PO?

Gość gość
Tylko cię przeczyścił.

Gość gość
Niesmieszne. Pytam powaznie.