Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

jakie badania po poronieniu

Polecane posty

Gość

16.11 straciłam moje wyczekane szczęście (9 tydz.) Jakie badania należy wykonać, zanim zaczniemy z mężem starania o kolejne dzieciątko?

Gość
:/ Starać się mogę za 6 mies., więc ten czas chcę wykorzystać na badania i zregenerowanie organizmu. Więc jakie badania należy zrobić?

Gość ola1981
Witaj, ja mam podobną sytuację, już mówię, jakie badania powinnaś zrobić: - pozim hormonów żeńskich (prolaktyna, estradiol) - poziom hormonów tarczycy (TSH, 3i4) - przeciwciała na różyczkę, na toxoplazmozę, cytomegalię (opinie są rózne, lecz dobrze zaszczepić się szczepionką potrójną p. różyczce, śwince,odrze -PO NIEJ PRZEZ 3 MIES. NIE WOLNO ZACHODZIĆ W CIĄŻĘ!!!!!), jeżeli masz czas i fundusze - zaszcep się na WZW (wirusowe zap. wątroby) typ A i (zwłaszcza) B.z - badanie na czystość pochwy - cytologia - badanie na obecność chlamydii Sporo tego. Jeżeli coś jeszce przyjdzie mi do głowy - napiszę. Nie martw się za bardzo - natura z pewnością wie, co czyni. Pozdrawiam

Gość CAaroline_22
Ola 1981 ---> dziękuę ci bardzo i wdzięczna jestem za info :)

Gość Caaroline_22
Ola 1981 ---> dziękuę ci bardzo i wdzięczna jestem za info :)

Gość
Ola 1981 ---> dziękuę ci bardzo i wdzięczna jestem za info :) nie wiem czemu stałam się pomarańczową.

Gość ola1981
A można się zapytać kiedy "to: się stało? Kiedy Aniołek odleciał?...

Gość
Aniołek odleciał tak po prostu 16.11 - poronienie zatrzymane. Pół roku mamy na porobienie badań i zregenerowanie organizmu, tylko nie wiem, czy potem będę potrafiła. Tęsknię cholernie za byciem w ciąży - cudownym uczuciem było wiedzieć, że noszę w sobie małą perełkę, owoc miłości, a teraz czuję straszną pustkę...:( Kiedy to się zmieni? chyba już zawsze będę o tym myślała, nawet później tuląc w ramionach dzieciątko.

ja poronialm samoistnie w 6tyg bez powiklan nie mialam robionego zabiegu czy powinnam zrobic jakies badania zanim znow zaczne siestarac? lekarz nie zalecil mi zadnych