Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _prestidigitator_

Rusz główą - zagadka na myślenie

Polecane posty

Gość _prestidigitator_

Legenda mówi, że zadanie to zostało wymyślone przez Einsteina. Wedlug niego 98 % ludzkiej populacji nie jest w stanie go rozwiązać! 5 ludzi zamieszkuje 5 domów w 5 różnych kolorach. Wszyscy palą papierosy 5 różnych marek i piją 5 różnych napojów. Hodują zwierzęta 5 różnych gatunków. Pytanie : Kto hoduje rybki ? A oto wskazówki: Anglik mieszka w czerwonym domu Duńczyk pija herbatkę Norweg zamieszkuje pierwszy dom Palacz papierosów Rothmans mieszka obok hodowcy kotów Mieszkaniec żółtego domu pali Dunhille Niemiec pali Marlboro Mieszkaniec środkowego domu pija mleko Palacz Rothmansów ma sąsiada, który pija wodę Palacz Pall Malli hoduje ptaki Szwed hoduje psa Norweg mieszka obok niebieskiego domu Hodowca koni mieszka obok żółtego domu Palacz Philip Morris pija piwo Zielony dom znajduje się po lewej stronie domu białego W zielonym domu pija się kawę Zatem kto hoduje rybki?

Gość _prestidigitator_
az sobie zwalilem ze szczescia zapodajac wam..... zagadke:O

rozwiazalam to jak mialam 16 lat niecale:D teraz mi sie nie chce myslec znow, ale chyba odp byla niemiec z tego co pamietam:)

Gość _prestidigitator_
to ja kolejny podszywacz :) podnieca mnie podszywanie się :) ale zapodałem co?

Gość Daiva.
ale zapodałeś :classic_cool:

Gość ________________________
cegła waży kilo i pół cegły, ile kilogramów waży cegła?

Gość walerianczyk1976
Nie zadawajcie tu zagadek, tu są same zakomplesione baby co gadają o dupie maryni, o wypadaniu włosów, że mąż zdradza itp . Ich IQ to max 100, nikt na to nie odpowie

Gość hm........
to da sie logicznie rozwiazac;) tylko trzeba pomyslec:P

Gość oczywiście że Niemiec
oczywiście, że Niemiec :) Norweg mieszka w żółtym domu, pali Dunhille, hoduje koty i pije wode Duńczyk - niebieski - Rothmans - konie - herbata Anglik - czerwony - Pall Mall- ptaki - mleko Niemiec - zielony - Marlboro - rybki - kawa Szwed - biały - Philip Morris - pies - piwo Pozdrawiam :)

a cegła waży 2 kilogramy :) To są zadania z podstawówki

znalazlem odpowiedzi w necie, jestem zbyt glupi na takie zagadki co tlumaczy moja edukacje do 18 roku zycia w szkole specjalnej:classic_cool:

Gość a ja właśnie
rozwiązałam to zadanie i wyszło mi tak jak na podanym wyżej - choć fakt, zajęło mi to całe 20 minut :-)

Bzdurą jest, że 98 % ludzkiej populacji nie jest w stanie go rozwiązać. Rozwiązałam to zadanie kilka lat temu. Wielu moim znajomym równiez się udało. Wątpię również w to, że wymyslił je Einstein. Po prostu powołanie się na to nazwisko jest dobrym chwytem zachęcającym do głowienia się nad tą zagadką.

Gość a plomykowka jak
zwykle sciemnia... tylko sie wymadrza i nic wiecej :-( wchodzi na topici i rznie jak moze..... a fe!