Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smoo

Czy dermatolog może przepisac Diane-35 ??

Polecane posty

Tak. Diane może przepisać nawet lekarz pierwszego kontaktu. Byle lekarzem był. A czy proktologiem czy kimkolwiek innym, to mało istotne :)

Gość Smoo
No ale z tego co wiem to są to tabletki antykoncepcyjne... I to tak można bez konsultacji z ginekologiem??

Gość lepiej jak przypisze
ginekolog i to po zrobieniu badań hormonalnych.Dermatolog może zaproponować takie leczenie ale w porozumieniu z ginem.Tak mi powiedziała moja lekarka.

To NIE są tabletki antykoncepcyjne!!! Recepte na wszystko może wypisać jakikolwiek lekarz.

one działają leczniczo ale mają też działanie antykoncepcyjne

Gość nie oszukujmy się
większość dermatologów przepisuje to ot tak, bez żadnych badań

Gość fgncbdbdbd
a czy diana to sa tabletki antykoncepcyjne tez?? czy to tylko na skore??

Gość fgncbdbdbd
i czy skuteczne tabletki??

dziewczyny-wpiszcie sobie na google Diane,albo Dianette i poczytajcie ,że są to tabletki o działaniu antykoncepcyjnym ale dla kobiet z problemami typu trądzik,przetłuszczające się włosy i ich wypadanie itp.Dla dziewczyn nie mających tych problemów raczej nie przypisuje się tych tabletech w celu zapobiegania ciąży.Są inne mniej szkodliwe dla zdrowia.

Gość Smoo
Właśnie wróciłam od dermatologa. Popatrzyła na mnie i od razu powiedziała że ona zastosowała by terapię hormonalną , ma tu na myśli Diane 35, ale muszę pójść do ginekologa, żeby mu o tym powiedzieć i sprawdzić czy nie ma przeciwwskazan. I trochę mnie to zmartwiło bo nigdy nie byłam u ginekologa. Czego mogę się spodziewać???Badania ginekologicznego?

Gość kikit
zrobienia cytologi. na pewna ja zrobi ginekolog

Gość kikit
no i oczywiscie badania kontrolnego

Gość po raz kolejny nastolatka
zakłada denny topik:O Tysiąc razy było mówione, że Diane 35 to nie są tabletki anty, bo ta liczba- 35- oznacza ilość hormonów. Jes ich w tej tabletce bardzo dużo. Żadne inne pgułki nie mają tyle hormonów. Może jeszczez Androcurem się "zabezpieczajcie":O Jesteście bezmyslne brochy jak dla mnie, bo najpierw każda rozpacza, że jej się pryszcz zrobił i przy tym wstydzi się iść pi pigułki do gina, albo się martwi, że jej rodzice nie pozwolą i bierzę Diane, a potem zakładacie kolejne, gówniarskie topiki o tym, jak to te tabletki szkodzą, zabijają, sa do dupy itd.:o One nie są do dupy i pomagaja wielu osobom. Ale te osoby muszą być chore, muszą mieć konkretne, udokumentowane problemy. Oczywiście że mają skutki uboczne- jak każde leki. Jak ktos nie ma okresu w ogóle, nie może go dostać, ma bardzo zaburzoną gospodarkę hormonalną, to tak silne leki estrogenowe plus np. progesteron albo Androcur pomagają ludziom w ogóle dojść do normy, odzyskac okres itd. Ale to trwa kilka lat... I są to LEKI. A nie środki antykoncepcyjne. Natomiast bardzo wysoki poziom hormonów działa oczywiście antykoncepcyjnie, bo nie ma owulacji... Jeżeli ktos nie ma problemów- nie za skórą:o - tylko z HORMONAMI i to bardzo konkretnymi, a zacznie brać Dianę, to potem nie dość, że rozreguluje sobie totalnie okres i może sam niemiec owulacji albo nawet okresu, kłopoty z zajściem w ciążę, to może jeszcze uzyskać efekt odwrotny od zamierzonego- tzn. przyuje, zacznie mu się dużo badzij przetłuszczać skóra i dostanie PRAWDZIWEGO trądziku. Będą mu wypadać włosy a na ciele pojawi sie zbędne owłosienie. Szkoda tylko, że wszystkie gówniary, które mają takie skutki brania tego leku, a także wiele więcej- jak np. pojawienie się żylaków, migreny, zakrzepy, nudności itd. zrzucają wine za to na lek, a nie na własna głupotę:o🖐️

Gość po raz kolejny nastolatka
a u jakiego lekarza byłaś?????? Bo oni zawsze tak chrzanią:o Kiedyś jak byłam u jakiejś starej baby na Oszykowej, to zaczęła się na mnie drzeć:o że dlaczego ja się nie leczę hormonalie, że powinnam. To jej powiedziałam, ze mam 16 lat i lekarz mi to odradza w tym wieku. A ona zaczęła mi opowiadać, jak to była ostatnio na konferencji dotyczącej leków hormonalnych i pigułek anty i że to są mity, że one szkodzą, ble ble ble... Szkoda tylko, że nie dodała, że ta "konferencja" była sponsorowana przez firmy produkujące te leki i miała służyć reklamie:o Poza tym dobry dermatolog doprowadzi skórę do porządku zawsze. Może się przetłuszcać otd., ale nie będzie na niej trądziku. Dobrym dermatologiem w Warszawie jest dr Staszewska. Starsza babka, bardzo śmieszna i niedosłysząca, ale pomogła np. mojej kolezance, któa miałą koszmarny trądzik. Po pół roku wyglądała normalnie. I jeszcze jedno- nie słuchaj lekarzy. WIesz, połowa moich znajomych to lekarze, albo przyszli lekarze- w życiu bym im nie zaufała:o teraz szerzy się straszliwe konowalstwo niestety:O Miej swój własny rozum. I zanim zarzyjesz jakiekolwiek leki, nawet gówniany apap (którego w ogóle nie powinno sie przyjmować... bo jak ból jest tak słaby, że apap pomoze, to szkoda się truć), to się zastanów sto razy czy są ci naprawdę potrzebne. A jak chcesz brac coś więcej niz dwa razy- tabletki hormonalne, antybiotyki itd. to zrób najpierw BADANIA!