Luiza_1988 0 Napisano Listopad 19, 2006 Współżyję ze swoim chłopakiem od 3 tygodni, za każdym razem gdy on wchodzi we mnie czuję ból, potem jest ok. Mój chłopak jest moim pierwszym partnerem seksualnym. Po Naszym pierwszym razie nie krwawiła, natomiast dziś tak. Czemu odczuwam ból i jak długo może mnie jeszcze boleć? Czemu krwawienie nastąpiło dopiero dziś a nie po Naszym pierwszym razie. Proszę o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nierozsadna123 Napisano Listopad 19, 2006 mnie boli jajnik prawy jak wspolzyje jak mocniej wejdzie:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość podjelas dojzala i odpowiedzia Napisano Listopad 19, 2006 na decyzje o wspolzyciu to nastepna (albo i pierwsza) powinna byc rownie dojzala czyli pojscie do ginekologa. nikt niz on lepiej nie rozwieje twoich watpliwosci. nikt tu ci nie jest wstanie tak naprawde doradzic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to zależy też od tego... Napisano Listopad 20, 2006 W jakiej pozycji odczuwasz ten ból. Często przyczyną może być tyłozgięcie macicy, ale też jakieś stany zapalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luiza_1988 0 Napisano Listopad 20, 2006 Tyłozgięcie macicy odpada, ginekolog wylkuczył to jeszcze przed tym jak rozpoczęłam współżycie. Zastanawiam się czy nie może mieć to związku z pogrubieniem endometrium (w sierpniu ginekolog stwierdził właśnie tą chorobę) jednak gdy byłam w październiku na kontroli to wg ginekologa pogrubienie zmniejszało się. Do ginekologa chodzę regularnie, więc jakieś choroby odpadają, tylko czemu wciąż odczuwam ten ból? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Majka.... Napisano Listopad 20, 2006 Endometrium to nie choroba ;) Chorobą jest endometrioza, ale nie wiem, czy właśnie to schorzenie miałaś na myśli. Jesli tak, to rzeczywiście możesz odczuwać ból przy stosunku. Choruję na endometriozę od kilku lat, i rzeczywiście mam objawy podobne do tych, które opisałaś w pierwszym poście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Annmi Napisano Listopad 20, 2006 moze suchosc w pochwie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość feminum Napisano Listopad 20, 2006 to pewnie suchość pochwy, u młodych osób to sie często zdaża. polacem żel nawilżający feminum. potem sex jest juz tylko przyjemnością:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zdzisia modnisia 0 Napisano Listopad 20, 2006 a jak uderza o penisem o sciane pochwy i jest takie dziwne uczucie tak ze az mi dech zapiera ale tez boli.moze wchodzic za gleboko??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Luiza_1988 0 Napisano Listopad 20, 2006 W moim przypadku jeszcze nie ma endometriozy tylko pogrubienie endometrium (w sierpniu 18 mm, w październiku 16 mm) ale ból jednak jest :-( Gdy ostatnio byłam na kontroli ginekolog nie wspominał nic o bólu ale wtedy jeszcze nie planowałam rozpoczęcia współżycia więc może dlatego nie chciał mnie straszyć. Co do nawilżenia to wydaje mi się, że chyba raczej jestm odpowiednio nawilżona, ponieważ mój Chłopka dość długo rozpala moje zmysły zanim dojdzie do czegoś więcej. Dziękuję za wszystkie rady i jeżeli macie jeszcze jakieś pomysły to piszcie. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach