Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stykstik

proszę o pomoc iw interpretacji wyniku- endometrium

Polecane posty

Gość stykstik

miałam robione USG dopochwowe w piatek 17.XI, poprzedni okres miałam 26.X. Endometrium 6,0 mm. Czy jest to prawidłowy wynik?? Jesli nie to jakie badani jeszcze powinnam zrobic?? Pomóżcie

Gość stykstik
zapomniałam dodac że okres z 26 X wywoływany był przez Lutenyl... w sumie poprzedni cykl trwał aż 84 dni... to pewnie wazne żeby to zinterpretować

to jest endometrium dość cienkie, napisz jeszcze czy było liniowe --- www.starania.pl nowy image, porady ginów

Gość olusia23
starania_pl witam:} staram sie dowiedziec co oznacza jak mam endometrium linijne????czy to dobrze czy zle????prosze o odpowiedz, miałam robione hsg wyszło ok , hormony tez w normie i poza ty wszystko dobrze tylko nie zabardzo wiem co z tym endometrium...? dziekuje za odp pozdrawiam

Gość stykstik
nie mam pojęcia... co to może oznaczać?? te 6 mm wyczytałam zwyniku z USG

Gość stykstik
halo pomóżcie bo nie wiem co o tym myśleć??

Cześć Dziewczyny.Wczoraj zawiózł mnie brat na pogotowie powiedziałam że mam straszne bóle 4 miesiące biorę leki przeciw bólowe i nic mam stan podgorączkowy.Powiedzieli żebym poszła do lekarza rodzinnego zadawali mi różne pytania powiedziałam że mam torbiele graffa na jajnikach tak ginekolog stwierdził kazali żebym podała nazwisko tylko że ja nazwiska niepamiętałam bo ta ginekolog do której chodziłam to jest z bydgoszczy.Przyszedł lekarz zbadał brzuch pytał się czy tu boli i gdzie boli powiedziałam że na dole aż czuję do nerek i w nogach to jest ból ciągnący w różne miejsca.Skierował mnie do szpitala.Zbadała mi ginekolog położnik kobieta musiałam iśc na fotelik zbadała potem przez palec pewnie sprawdzała czy nie ma może guzków nnic niepowiedziała poszłam na usg dopochwowe powiedziała że mam endometrium linijne i pco i macica zgięcie do tyłu.Spytałam się czy mam torbiele powiedziała że nie a ginekolog do której chodziłam powiedziała że mam.Dzisiaj mocz i ob.I powiedziała lekarka że wszystko dobrze.Chciałam się zapytać lekarki czy endometrium linijne jest groźne ale lekarki niebyło przyjechali po mnie mama i brat i musiałam jechać nawet wypisu niebyło gotowe dopiero później.Jutro odbiorę wypis.A jeszcze mi coś pobierała.Niewiem czy to wymaz.Tutaj w szpitalu lekarka kazała mi odstawić tą Diane 35 antykoncepcje powiedziała że ona jest na uregolowanie miesiączki i na trądzik i że to jest bardzo silny lek że po co mam się truć a ginekolog mój do której chodziłam kazała mi brać tą Dianę35.Mam nadal bóle na dole aż do nerek prowadzi.Pytam się lekarki ze szpitala dlatego mi ten dół boli powiedziała że misiączkę mam dostać.Mam dostać nawet w poniedziałek.Tylko co mi jendo niepokoi co to jest endometrium linijne czy to groźne.Czy ktoś to miał lub ma Piszcie ważne.

Czy ktoś ma też PCO i czy to jest groźne.Bo ja mam endometrium linijne i pco.

Moje czopki się nazywają Urinal mam brać 3x2 A Dianę35 odstawić tak było ze szpitala a ginekolog mój były kazał brać.

A te 2 choroby co u mnie stwierdzono endometrium linijne i pco to groźne

W tym roku w Pile byłam w szpitalu z powodu nerek miałam za dużo leukocytów w moczu i posiewu jeszcze byłam u ginekologa w szpitalu.I w badaniu ginekologiczny, wykazało część pochwowa stożkowata, gładka, odchody prawidłowe. Trzon macicy w tyłozgięciu, gładki, niebolesny. Przydatki wolne. USG ginekologiczne: trzon macicy w silnym tyłozgięciu o prawidłowej echogenicznośći, gł. 46mmx grubość 40mm. Endometrium- 9mm, jak w II fazie: jajnik prawy- z licznymi drobnymi pęcherzykami na obwodzie: dł. 45mmx grubość 26mm. Jajnik lewy- o podobnej wielkości i echo strukturze. DGN. Podejrzenie zespołu PCO. Wskazana diagnostyka hormonalna i leczenie ambulatoryjne.To było w tym roku jak byłam w szpitalu od 29.07.2008 do 04.08.2008r. I teraz byłam w szpitalu z powodu bólu na dole od 4 miesięcy i stan podgorączkowy poszłam na pogotowie a z pogotowia na oddział ginekologi.I tam wykazało OB4. Rozpoznanie- Podejrzenie zespołu policystycznych jajników Rozp.współ- Zespół bólowy miednicy.Obserwacja w kierunku infekcji uk.moczowego negatywna leżałam od 04.12.2008 do 05.12.2008.

Niemiałam badań hormonalnnych.A endometrium linijne to groźne i pco.mam trzon macicy tyłozgięty o wym. 40x30 jednorodny to dobrze

Gość takasobiejednaja
ja mam endometrium jednorodne, grubości 6,2 mm, widoczne echo środkowe - mój pozytywnie nawiedzony gin to skwitował - ślicznie :D

Gość kamila 25
Pco oznacza Zespół policystycznych jajników ja mam to od 10 lat lekarz powiedział że nie musze tego leczyć jak miałam 17 lat bo na razie nie musze zachodzić w ciąże zaniepokoiło to moją mamę i poszła ze mną do innego lekarza który zaczoł leczyć mnie hormonalnie brak miesiączki mógł spowodować przedwczesne przekwitanie a z tym bym nie miała dzieci... Dzięki tamu lakarzowi mam dzisiaj 5 letnią córeczkę za co mu bardzo dziękuję wczoraj robiłam usg po po 5 latach znów nie mam okresu i okazało się że mam powiększony jajnik lewy i endometrium linijne w środe ide do lekarza zobaczymy co mi powie co to jest bo w ciągu dalszym nie dowiedziałam się co to oznacza czekam na tą wizytę z niecierpliwością