Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luzka29

Pomóżcie, te które już rodziły!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość luzka29

9 tygodni temu urodziłam siłami natury córeczkę, oczywiście byłam nacicana, wszystko pięknie się zagoiło, nie miałam żadnych problemu. Zaczeło się dopiero nieprzyjemnie podczas seksu, czułam ból i nieprzyjemnie szczypanie, z razu na raz było coraz mniej przyjemnie. A teraz zauważyłam że wokoło mniejsca nacięcia mam opuchliznę (po 9 tyg??) troszkę to wygląda tak jakby mi się ciało rozeszło, w stronę w którą mnie nacinano,czy to w ogóle możliwe??

Gość luzka29
upppppppppp

Gość zdziwionaa
no upppppppppppppssssssssss, a to pech

Gość szat
Może troszkę za wcześnie. ja zaczynałam po 3 m-cach. Idź do gina niech sprawdzi.może zrobiła ci się jakaś nadżerka

Gość a dlaczego
szat-jaka nadzerka???przeciez nadzerka jest na szyjce-jesli juz!!! luzka29 ja tez tak miałam-tak jakby była nie zeszyta w ty miejscu-ale zablizniło sie juz i jest ok powstrzymaj sie jeszcze na jakis czas od wspołzycia i kup sobie tantum rosa-przyspiesza gojenie pozdrawiam

Gość 62763
I Solcoseryl - to taka maść, która przyspiesza gojenie - poleciła mi ją ginekolog, która zdejmowała mi szwy. Faktycznie - szybciej się zabliźnia.

Gość luzka29..
ale wiecie mnie się wydawało że to już się zabliźniło, a tu dziś patrzę, jestem zaskoczona. Tymbardziej że od tygodnia nie współżyłam (po porodzie może ze 3 razy)

Gość timdirimdi
to o czym piszesz bardziej kojarzy mi się z bliznowcem, niektórzy mają tendencję do przerośniętych blizn, które mogą właśnie powodować dyskomfort takie ciągniecie i swędzenie, bliznowiec wygląda tak jakby napęczniał, najlepiej poradź się lekarza ginekologa na bliznowce na innych częściach ciała dobra jest maść Cepan lub Contractubex, Tointex, ale nie wiem czy mozna ich stosować w miejscach intymnych.... aaa i jeszcze jedno, jelsi lekarz poleci maść do leczenia to pamiętaj, że większość tłustych substancji niszczy prezerwatywy, to tak na wypadek byście nie mieli "kinderniespodzianki"

Gość luzka29...
jestem załamana, bo wygląda tak jakby mi się ciało rozeszło, no i ta opuchlizna :(

Gość timdirimdi
blizna zanikowa ? nie ma co się załamywać, biegusiem do lekarza i na pewno coś doradzi, z czasem to powinno się zagoić, może zaleci jakieś nasiadówki ziołowe albo masci i moze doradzi w jakich pozycjach sie kochac by jak najmniej podrażniać bliznę wszystko będzie dobrze, nie martw się na zapas, może to po prostu wymaga trochę czasu

Gość Jak sie czyta takie rzeczy
to jestem coraz bardziej za cesarką

Gość a ciekawe
Na brzuchu tez może ci się takie coś zrobic. Blizna większa, więc boli jeszcze bardziej.

Gość mv
dokładnie, mi sie coś takiego zrobiło po cesarce. Po porodzie nat. nie mam śladu, nawet nie wiem dokladnie gdzie mnie nacinali.