Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niebłądząca

ZABEZPIECZENIE

Polecane posty

Gość Niebłądząca

Czy nasze zabezpieczenie jest dobre? Nie chce brać tabletek ponieważ robimy to raz na miesiac lub rzadziej i nie chce faszerowac sie hormonami, więc kochamy się z chłopakiem z zabezpieczeniem, mianowicie prezerwatywą, i nadodatek on przy spuszczaniu (oczywiscie caly czas ma prezerwatywe) wychodzi w sensie ze spuszcza sie do prezerwatywy na zewnatrz i nigdy nam nie zsunela sie ani nie pekla Czy to dobre zabezpieczenie, czy mogę być w ciąży?? P.S. Proszę o odp poważne a nie jakies idiotyczne

Gość Niebłądząca
proszę o odpowiedź!

Gość teraz TY
Nie musicie aż tak uważać. Generalnie stosunek przerywany to zły pomysł, nabawicie się nerwicy i będziecie mieć problemy z orgazmem. Wystarczy że zakłądacie gumkę przed stosunkiem i nie dotykacie się intymnymi częściami przez załozeniem gumki. Podstawa to prawidłowe założenie prezerwatywy (usunięcie powietrza ze zbiorniczka na nasienie) i przed użyciem kolejnej umycie rąk i członka. Wystarczy dobrze przeczytać instrukcję. Prawidłowo stosowana, prezerwatywa jest bardzo skutecznym środkiem antykncepcyjnym. Nigdy nie zdarzyło mi się by się zsuneła czy pękła. No i na razie nie jestem mamusią.....a testuję gumki już od 9 lat

Gość teraz TY
Co do ostatniego pytania: jeśli nie popełniliście żadnego błędu nie powinnaś być.....

Gość Niebłądząca
teraz Ty --> nie stosujemy przerywanego stosunku, mój chłopak ma odrazu prezerwatywe założoną jak ma wzwód ale chodzi o to ze wyciaga go gdy już dochodzi i kończy na zewnatrz (z prezerwatywa) a nie we mnie... uważasz że to dobre zabezpieczenie? czyli jak jest dobrze założona bez powietrza, kupiona w aptece durex to powinno być ok? ja chyba po kazdym stosunku mysle o tym ze moze cos, ale mój chłopak dla pewności zawsze sprawdza czy nie byla peknieta czy nie przecieka czy cos, aha chcialam sie zapytac bo jak na koncu członka w sensie ze przy brzuchu jest taka wydzielina czy to mój śluz?? czy może coś spływa z czubka? zaznaczam prezerwatywa jest przycisnieta nie ma loozu

Gość Niebłądząca
ale z prezerwatywa... to złe zabezpieczenie?

Nie mowie że złe tylko że to także jest stosunek przerywany.Bo facet nie konczy w Tobie tylko na zewnątrz.Moim zdaniem jezeli prezerwatywa jest dobrze założona nie ma szans aby pękła.Chyba że jest jakaś felerna.Pamiętajcie zawsze aby spojrzeć także na date.

Gość Niebłądząca
patrzymy patrzymy ;) a zeby nie bykla felerna kupujemy w aptce i durexy bo to chyba dobra firma :) no to dzięki może już sie ni bede przejmowac ze wpadłam czy cos

Gość Niebłądząca
niech się inni wypowiedzą...

Gość Niebłądząca
czylki juŻ nie mam liczyc na innych wypowiedź

Gość Niebłądząca
PROSZĘ niechktoś inny się wypowie, na pewno będzie mi lepiej, dlaczego tak jest ze tylko jedna osoba i już potem nikt

Gość gugaxxx
Ja jestem po odstawieniu tabletek i właśnie stosuje prezerwatywy. na pewno nie mam takiego komfortu jak dawniej ale jestem o niebo zdrowsza!!! Wydaje mi się, że to może być bardzo dobre zabezpieczenie jeśli stosuje się z głowa! Nie znam nikogo kto by wpadł, moja siostra z męzem stosują od lat tylko prezerwatywę i jest ok. Nie martw się, bądz po prostu rozważna

Gość Niebłądząca
taki ma zamiar :)