Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foliczka20_____

Po kwasie foliowym mam bardzo ładną cerę .Polecam może wam też przypasuje

Polecane posty

Gość foliczka20_____

Normalnie jestem w szoku odkąd zazywam kwas foliowy to niedość że cra bardzo ładna i zdrowa,drobne krostki malutkie zeszły to jescze mam taki niesamowity błysk w oku.Ostatnio jak miałam przerwe i jakoś mi sie skończył i go niuzywałam to miałam jakąś zmęczoną cere ale naszczęście znowu go biore i moja cera i struktura skóry jest poprostu super.Wypróbujcie może wam też podziała.W sumie to niewiem dlaczego tak poztywnie działa mi na skóre z czego bardzo sie ciesze.Pozdrawiam

Gość cena
a ile on kosztuje :D

Gość foliczka20_____
Ja mam taki taniutki z firmy Vita 30 tab 3.70

a jego kupuje sie normalnie w aptece bez recepty ?? 30 tabletek za 3,70zl????

Gość cena
łooo to rzeczywiscie taniutki :D tylko 3.70 powiadasz :) w takim razie jutro lece do apteki moze i mi pomoze

Gość foliczka20_____
tak bez recepty

no tak bez recepty. kobiety w ciazy powinny go zazywac byc moze dlatego jest taki tani i bez recepty:)

no wlasnie kwas foliowy kojarzyl mi sie glownie z kobetami w ciazy, dlatego nigdy nie zastanawialam sie czy na ja moge go brac :P

Gość a co ma kwas do cery
przeciez on inaczej działa??

tez sie nad tym zastanawiam. ponadto przy dlugotrwalym braniu kwasu foliowego nalezy uwazac na stezenie wit. B12 a ta z kolei moze wywolywac tradzik.

mnie sie wydaje ze kwas na cere nie ma zbyt wielkiego wplywu... z tego co wiem kobiety w ciazy zazywaly go zeby uniknac wad rozwojowych plodu. to pamietam z biologi:P

Gość no dziwne
mi dermatolog przepisal dzisiaj witaminy z grupy B wlasnie na tradzik wiec one go hamuja a nie powoduja

witaminy z grupy b hamuja tradzik ale witamina B6, czy B3 (PP) natomiast B12 moze (ale nie musi) wywolywac tradzik. ja wlasnie mialam tradzik wywolany witamina B12, ktora spozywalam w preparacie B-complex wklejam watek ze strony : Leczenie ogólne W leczeniu ogólnym podaje się antybiotyki. Najskuteczniejsza jest zwykle tetracyklina, którą obecnie swykorzystuje się praktycznie tylko w leczeniu trądziku. Z innych antybiotyków zaleca się Davercin (erytromycynę), Dalacin C (klindamycynę), minocyklinę. Antybiotyki stosuje się według określonych schematów, w dawkach nieco innych niż w zakażeniach bakteryjnych, zwykle przez wiele tygodni, a nawet miesięcy. Dodatkowo należy podawać witaminy działające przeciwłojotokowo: PP, B2, C. W przypadku przyjmowania gotowych zestawów wielowitaminowych należy unikać tych, które zawierają witaminę B12, gdyż ona sama może wywoływać objawy trądzikowe. http://www.resmedica.pl/ffxart119910.html Dzis juz biore B6 i PP ale w preparatach bez B12. pozdrawiam

wikipedia : \" decyduje o dobrym samopoczuciu psychicznym\" to mi sie podoba w sam raz na jesien :P:D

aaa jutro biegne do apteki :D moze to mi wreszcie pomoze (albo i nie) no coz mimo wszystko trzeba myslec pozytywnie

Gość odpadek
a czy to moze w jakis sposob zaszkodzic?

ale to witamina B12 to chyba az nie jest taka grozna? Chociaz martwie sie jak moj tradzik bedzie wygladal po przyjmowaniu tego kwasu foliowego :(

nie wiem jak tradzik zachowa sie po kwasie foliowym. wiem natomiast co dzieje sie z cera jak sie bierze B12. mam blisko 30 lat i w maju tego roku dostalam potwornego tradziku. po odstawieniu preparatu tradzik ustepowal a jak znowu zaczelam stosowac to powrocil. dzis juz mam spokoj z tradzikiem i nie biore B complex ani zadnych preparatow wielowitaminowych z B12. Mam sporo przebarwien po przebytym tradziku i nie chce do tego wrocic. jeden dermatolog mnie wysmial, ze to niemozliwe, ze b12 ale to stary dziad co nawet w internecie nie moze nic znalezc. a inny mlody i zorientowany od razu zasugerowal po przeprowadzeniu wywiadu ze mna, ze to b12 wywolala tradzik. i przypuszczenia sie potwierdzily. miesiac po calkowitym odstawieniu przestaly sie pojawiac nowe krosty. a stare zaczely schodzic po masciach i zelach :( ale przebarwienia i mikroblizenki bede miec jako pamiatke po B complex na cale zycie juz chyba :) pomimo zabiegow peelingujacych. milego wieczoru :)

Gość foliczka20_____
Do rewelacja.Z tego co się oriętuję wit B12 niemogła spowodować ci krost po których zostały blizenki ponieważ blizenki i duże krost są z reguły po trądziku hormonalnym lub bakkeryjnym .___ Co do ilości tabletek kwasu foliowego który łykam to raz dziennie.

przebarwienia wystepuja po kazdym rodzaju tradziku zwlaszcza gdy cos wyciszniesz albo zdrapiesz. a nawet jak nic nie robisz to zostaja czerwone plamki badz jasnobrazowe.. zostaly mi nie wielkie plackowate blizny tylko mikroblizenki, wygladaja jak powiekszone pory. tradziku hormonalnego nie wyleczylabym antybiotykiem powierzchniowym i wdodatku stosowanym tylko 6 tygodni. zreszta tradzik hormonalny inaczej sie objawia. pozdrawiam :) ponoc nie ma skutkow ubocznych i kazda kobieta moze brac kwas foliowy. tylko jak ze wszystkim trzeba pewnie uwazac :)

Gość foliczka20_____
Sorki z tego co teraz napisałaś wynika że niemiałam racji poczęści.Ale w każdym razie kwas foiliowy na moją cere jest super

:) tez bede brac ten kwas ale nie na cere. jestem w takim wieku, ze moze sie dzidzius przytrafic ;) chociaz ja codziennie jem produkty (bo jestem na diecie) bogate w kwas foliowy :) ale chyba sprobuje :)

Gość wiec jaaa
właśnie wzielam swoja pierwsza tabletke :D ajjj moze mi to cos da na moja buźke :) oby!

Nio a co myśolicie o tym kupilam kwas foliowy(FOLIK)jest tez dobry dla skory??

Gość vvvvvvvvvvvvvvv
a co ma kwas foliowy do b12? wiem ze B12 moze zaszkodzic ale jaki to ma zwiazek z kwaeem foliowym??????????

Gość kati81
wanilia5 napisała: "z tego co wiem kobiety w ciazy zazywaly go zeby uniknac wad rozwojowych plodu. to pamietam z biologi" Tak dla ścisłości, to kwas foliowy kobiety powinny zażywać jakiś okres czasu przed zajściem w ciążę, podczas ciąży może być już za późno, aby uniknąć wad u dziecka.