Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malina2310

AKRYLE

Polecane posty

Jak sie robi paznokcie akrylowe? Jaki sprzet jest potrzebny i jakie materiały? Bardzo chcialabym sama zacząć je robić tylko za bardzo nie wiem jak sie do tego zabrac. Wiem ze sa rozne filmy dostepne z \"instrukcja\" ale czy ona sa naprawde potrzebne? Jesli wiecie to piszcie krok po kroku:) Z góry dziekuje i zycze wszystkim pieknych paznokietkow:)

Gość idz na kurs
tam sie dowiesz wszystkiego

Gość magda57
Możesz kupić na Allegro.pl (zdowie i Uroda ) filmiki, trochę pomogą.Ja bylam na kursie. Kup sobie też palec do ćwiczeń, bo spilowując akryl za swoich paznokci możesz je bardzo latwo uszkodzić. Lepiej kupić czysty aceton lub plyny do zdejmowania tipsów i powoli je rozpuszczać, ąż do skutku.

Jeżeli chcesz robić dobre paznokcie i zdobyś liczne grono klientek, to musisz iść na kurs! Jak chcesz robić paznokcie bez kursu? Nie bedzie ci to wychodzić bez fachowej wiedzy i zamiast zdobywać klientki będziesz je tracić, bo będą niezadowolone! Przemyśl to dobrze. Taki kurs kosztuje ok 800zł, ale szybko się zwróci, zapewniam Cię, a już na pewno jak zaproponujesz na poczatek dobrą cenę. Mnie paznokcie robi kolezanka po 2 kursach i robi na prawdę super, a płacę jej tylko 35zł (wszystkie klientki tyle płacą i dlatego ma ich na prawdę dużo).

No i na kursach dowiesz się oczywiście jakie materiały i jak stosować. No i po kursie będziesz je mogła kupić taniej w hurtowni. Możesz też kupować na Allegro, jest tego dużo i w trakcyjnych cenach.

Gość Ewelka i Wiola
Czy wie ktoś może jak sie robi krok po kroku paznokcie akrylowe?? Proszę o szybką odp. Z góry dziękujemy i pozdrawiamy.

Akryle ( w skrócie)robi się tak: 1.Na ppoczątku radze ci zacząc na tipsie, nie na formie bo to wymaga wprawy Musisz dobrac odpowiedni rozmiar tipsa do paznokcia klientki 2. Najpierw musisz zmatowic płytkę pilnikiem, ale tylko zmatowic, nie piłowac zbyt mocno bo ją podrażnisz 3. odtłuscic ja cleanerem przy pomocy wacików bezpyłowych, nie dotykac płytki!!! 4. przykleic tips do paznokcia klientki, zmatowic go tak by nie było widac różnicy pomiędzy naturalnym pazurkiem a tipsem 4. Zastosowac primer, ale tylko przy skórkach, tak by nie zaszedł na tipsa ( moze to spowodowac późniejsze pęknięcie) 5. Zamoczyc pędzel w liqidzie a nastepnie w proszku akrylowym tak by powstała kulka, którą umiescisz na paznociu. 6. po nałożeniu kulki na pazurek musisz szybko ją rozprowadzic zanim akryl wyschnie, nakladasz kilka kulek PAMIETAJ! NIGDY NIE MOSZESZ ZALAC SKÓREK, gdyz paznockie beda sie zapowietrzac. 7. Następnie musisz spiłowac paznokcie, nadac im kształt i odpowienia krzywa c by nie wygladały jak \" łopaty\" 8. Poźniej blokiem polerskim zszlifowac pazurki, nabiorą połysku. Pomalowac lakierem bezbarwnym, Prysnąc utwardzaczem odkazic narzędzia i gotwe:):):) Zajmuje to trochę czasu, jeszli chcesz by w pazurkach były zatopione ozdoby np. brokat najlepiej wymieszac troche brokatu z akrylem i wtedy nakładac na paznokcia. Powodzenia:) Cwicz Cwic i Cwicz, tylko pamiętaj zeby najpoierw na sztucznym palcu zeby dojsc do wprawy. I napisz jaki był efekt. Aha i jeszcze jedno, na jakich akrylach pracujesz, jakiej firmy? pozdro.

Gość olus678
Mam pytanie,jeśli chcę ćwiczyć na paznokciu sztucznym,plastikowym to też normalnie przyklejac tipsa? jak go potem zdjąć? acetonem? czy nie rozpuści plastiku? A jak się dzieje w przypadku palca do ćwiczeń na formie?

Gość Megi56
nie wiem..

Gość MłoOdiia ; D
Kupujesz sobie biały i przeźroczysty akryl . Tipsy klej do tipsów ale dobry . likłid różne brokaty itp . pędzelek . przyklejasz tips na połowę paznokcia piłujesz go tak żeby był równy z płytką paznokcia potem rozrabiasz alryl z likłidem pędzelkiem nakładasz na paznokcie dodajesz różne pierdołki i masz akryle .

Gość tolaa6
Wszystkie potrzebne rzeczy do robienia paznokci kupiłam tutaj http://isabellenails.pl/ sama robie od niedawna ale produkty i sprzęty kupiłam wysokiej jakości moje klientki wychodza zadowolone i wracaja robić jeszcze raz albo coś zmienić jakaś ozdobke i polecają mnie swoim znajomym!