Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez nadziei na lepsze

Nie ma leku na trądzik

Polecane posty

Gość bez nadziei na lepsze

Straciłam już jaką kolwiek nadzieje,ze uda mi sie pokonać ten jebany trądzik,z roku na rok obiecuje sobie,że kolejne lato już bęzie ''czyste''a tu nic...;(;(;(;l(

Gość nie jest źle
a jak masz mocny ten tardzik?? próbowałas izotek lub roacuttane?

witam was! świetnie znam ten problem bo ja od 10 lat zmagałam się z okropnym trądzikiem. Teraz mam 24 lata i nareszcie pozbyłam się tego cholerstwa. Wszysko dzięki tabletkom hormonalnym Diane35 (dopiero po ok. roku stosowania zaczęło się poprawiać!!), zaczęłam też myć twarz zwykłym mydełkiem dla dzieci i smarować twarz kremem też dla dzieci. Teraz już pozostały mi tylko niewielkie blizny po tradziku ale wybieram się do kosmetyczki na małe zabiegi (jeden kosztuje 100 zł a podobno efekt jest od zaraz). Więc głowa do góry! Można to pokonać, ale niestety nie samemu, pomoc lekarza jest niezbedna.Życzę powodzenia!

Gość przykro mi ale
Diane 35 działa tylko jeszcze ok 3 miesięcy po odstawieniu... i trądzik powraca z dwojąną siła niestety ja już 3 razy brałam diane 35 po ok rok czasu i zawsze wraca. proponuje inne tabletki troszke lżejsze i nowej generacji z niższą zawartością hormonów! działanie podobne też czysta buzia,koszt ok 40 zł, ale całe życie przecież tabletek nie będe brac!!!! ja mam teraz 28 lat i w dalszym ciągu jak przestaje z pigułkami to trądzik powraca i to na całym ciele!!! i jeszcze jedno, hormony pomagają! ale badania hormonalne wychodzą prawidłowo.

Gość mnie na trądzik pomógl Cilest
poza tym z wiekem u mnie trądzik się zmniejsz,teraz mam 24 lata i cera jest ok ale kilka lat temu to byla masakra:-o

A ja leczę się homeopatycznie.To moja ostatnia deska ratunku, po tonach antybiotyków.Jest leeeeeeeepiej.Tylko, co będzie jak odstawie te preparaty?

Gość Tradzik .
Tylko nie diane, tylko nie diane !!! Jesli juz musza byc hormony to ciles, yasmin, ale najlepiej z dala od hormonow, po odstawieniu tradzik zawsze wraca, czesto ze zdwojona sila Bralas Izotek, polski odp roaccutane ? Bo Ja z tym kurestwem walcze od 2000 roku, pod koniec 2002 tradzik nabral juz dosc ostrej postaci Wyprobowalam wszystko, i na koniec wzielam izotek, szkoda ze dopiero teraz, bo nie mialabym tylu lat spieprzonych przez ta chorobe !

Gość a mnie jutro
z powodu trądziku biorą do szpitala - fajnie nie? A w potworka zmieniłam się raptem w 2 miesiące, mam 20 lat i wcześniejszych problemów z cerą było niewiele.. To dopiero hardkor..

Gość tetraaa
idz do dermatologa przepisze ci antybiotyk - tetracykline (cylk) i krem na blizny do tego codzienne oczyszczanie - co jest oczywiste jedz tez to co dobre dobre tluszcze cynk i zelazo pomoze!!!

Gość zzzzzzzzz
Nigdy w życiu nie gódź się na tetracyklinę. Pomoże połowicznie i w dodatku tylko na czas jej brania. Po odstawieniu trądzik wróci. Zniszczysz sobie jedynie wątrobe i wypadną ci włosy. Ja brałem tetracyklinę przez 2 lata (z małymi przerwami), a wyszło średnio - trądzik w 50% znikał, ale np. nie mogłem pozbyć się problemów z łojotokiem i błyszczeniem skóry. Od 2 miesięcy leczę się Aknenorminem, bo to moja ostatnia deska ratunku (7 lat trądziku), i widzę ogromną poprawę, chociaż to dopiero początek kuracji, gdyż potrafi ona trwać nawet do 8 miesięcy. Problemy z łojotokiem i błyszczeniem ustały, nie mam żadnych zaskórników, skóra jest gładziutka i jedynie raz na 2-3 tygodnie coś wyjdzie, ale małego. Już teraz z niedowierzaniem patrzę w lustro, ale mam nadzieję na jeszcze większą poprawę, bo jednak te wszystkie lata zrobiły swoje, pozostawiając na mojej twarzy masę blizn i przebarwień. http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=4748847&start=0 - tutaj jest specjalny temat, poświęcony temu lekowi. Skutki uboczne mogą być dość poważne, ale dotykają one bardzo mały procent ludzi. Producent musiał poinformować o zagrożeniach i na początku brzmi to dość poważnie, ale z czasem okazuje się, że nie jest źle i kończy się jedynie na dolegliwościach typu: suchość skóry, ust i nosówki, ale jest to znośne i na pewno warte ceny, jaką jest pozbycie się trądziku.

Gość eeeeeeeeeeeeeee
bzdura bralam przez t tygodnie od tamtej pory pryszczy ani sladu!!!

Gość DO TRADZIK
a mozesz napisac cos wiecej o izoteku? jakie miałas nasilenie tardzika, jak długo brałas, brałas cos osłonowo? jakie dawki? skutki uboczne? itd

Gość magora
Dziewczyny ogupiałyście!!!!!!! Hormony na trądzik, nawet jeśli trądzik zniknie to pojawią sie gorsze nastroje lub bóle głowy lub tak sobie rozregulujecie cylk miesiączkowy , że w przyszłości wydacie fortunę na ginekologa!!! Trochę pomyslunku. Wiem , bo sama miałam ten problem- i to do późna , choc pryznamm się że do dzisiaj od czasu do czasu jestyem nękana jednym lub dwoma potworami o wdzięcznej nazwie "wykwity skórne". Mi pomogły: maseczka z cebuli + kolagen z ryb+ herbatka pokrzywowa Jak i co stosować pod moim adresem ( bo po co mam sie tu rozpisywać skoro nie wszystkich to dotyczy, a inni mnie obśmieją, że znachorka)

powiem tak, walcze z trądzikiem ponad 5 lat i próbowałam (jak wiekszośc z nas) chyba wszystkiego. Nie mam bardzo intensywnego trądziku z bolącymi wielkimi wykwitami na twarzy (chociaż czasem takie też sie zdarzały) ale policzki pokryte blinzami (które wyglądaja własciwie jak pryszcze) oraz krostkami i ogólnie cała twarz pokryta taka kaszką. raz na jakiś czas wyskoczy mi wiekszy pryszcz. Bardzo pomógł mi krem Avene Diacneal, stosowałam go 2 tygodnie i naprawde działa. Ogromna poprawa! Teraz przerwałam stosowanie go na pare dni zeby skóra sie odbudowała (bo krem ma działanie złuszczające). Krem nie jest zbyt tani bo kosztuje ok 52 zł ale wydaje mi sie że wydajny i co najważniejsze skuteczny! :D Wreszcie wygładziła mi sie buzia, wreszcie coś podziałało! Dodam jeszcze ze łykam cynk Farmapol (3xdziennie) i przyjmuje tabletki Merz special (2xdziennie). Raz na tydzien maseczka z glinką (Perfecta) i maseczka zwęzająca i oczyszczająca pory (Garnier)

ludzie nie róbcie już takiej tragedii z tego trądziku...są o wiele gorsze rzeczy na świecie ja sto razy bardziej wolałabym mieć trądzik,niż chorować na to, na co choruję:(

Gość upii
a na co chorujesz??

Gość upii
a co to jest ? o kurcze nie smuc sie plis ;(

Gość upii
slodkie masz zwierzatka :):)

Gość no ile mozna reklamowac ten
sztyft? wiemy jhuz ze go sprzedajsz na allegro ale nei atakauj na kazdym topiku :-O