Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hero

obsesja na punkcie antykoncepcji

Polecane posty

Gość madzia1801
Tabletki zaczyna sie 1go dnia. Bralam przez ponad rok, ale czesto mimo wszystko sie balam:( szczegolnie na poczatku, nie wiem dlaczego. od prawie 2 miesiecy mam plasterek i tez sie troche boje bo taki niewinny jest.... chociaz wiem ze to pewna antykoncepcja przy prawidlowym stotowaniu,nie rozumiem swoich obaw... Pewnie znow jak dostane okres za troche ponad tydzien bede w pelni spokojna... Pozdrawiam

Gość hero
czy znacie kogoś (osobiście0 kto wpadł stosującc prezerwatywę? Jestem ciekawa, bo ja nie znam, tylko z opowieści i jestem ciekawa czy gumki są rzeczywiście takie kiepskie jak to mówią ich przeciwniczki

Gość stefan 33
moja żona też ma obsesje, wcale sie ostatnio nie kochamy bo ona nie chcę drugiego dziecka. I co ja mam powiedziec/?

cześć, zrobiłam dzisiaj test - wynik negatywny!!! ale nie za bardzo mnie to uspokoiło. bo bardzo żle się czuje, mam różne objawy: bóle piersi i stan podgorączkowy. Nie wiem co robić i co myśleć. mam teraz dużo spraw na głowie, dużo zaliczeń i egzamin w przyszłam tygodniu i nie mogę się na niczym skupić, nie mogę przez tą sprawę normalnie funkcjonować. może z tą gumka jednak było cos nie tak.......

Gość Maja20__
Goska 123. Kurcze, przeciez stosowaliscie prezerwatywe.. my tez.. mam nadzieje ze to nie ciaza. Ale ja dzis juz tak schizuje.. kluje mnie w piersiach i w jajnikach. Moze z nerwow.. Moj chlopak bedzie chcial sie dzis kochac.. 2 dni do miesiaczki.. niby ok, ale wymyslilam sobie ze z tych nerwow moze bede jajeczkowac!! ja chyba oszaleje.. wolalabym sie dzis nie zgodzic, ale on pomysli ze jestem nienormalna. Dlaczego mam powiekszone piersi? zawsze byly male, wiec nawet mi sie podobaja tylko zastanawiam sie nad przyczyna.. Chce bardzo aby minely juz te dwa dni i nadeszla "ciocia z walizkami" pozdrawiam Was

Gość karola smutna
Jesli koles robi palcowke lasce a potem on mu loda ... i jesli miala cala reke w spermie a potem ja wytarla i przed przypadek dotkla swojej ...ta reka to moze byc w ciazy;/?? pliss o odp;(((

Gość Hubbba
hehe ... to ja tez przylaczam sie do klubu obsesji na punkcie ciązy ;) ja nawet pigułkom nie do konca ufam i nie chce zeby we mnie chłopak kończył :)

Gość Hubbba
karola... możliwość jest ale nikła... bo my tak sobie ubzdurałysmy ze tak strasznie łatwo zajsc w ciąze a to wcale nie jets tak ... jak sie bardzo boisz zrob test tylko poczytaj n aulotce kiedy jego wykonanie ( po jakim czasie) daje wiarygodny wynik... nie martw sie ... mam nadzieje że bedzie ok :)

to znowu ja dziewczyny stwierdzam ze mam totalnie zryta psyche!! kochalm sie niedawno z chlopakiem biore yasmin i dlatego ze troche zle mi dziala na zoladek chce z niego po zakonczeniu opakowania zrezygnowac wiec dzis poszalelismy (tzn wiecej niz zawsze) kochalismy sie bez prezerwatywy no ale nie konczyl we mnie bo jak zwykle mam stracha no ale mimo tego ze nie konczyl we mnie mam te bzdurne mysli o ciazy!!!!!

hej.stosuje cilest od klku miesiecy.. szczerze mowiac to tez mma swira na punkcie ciazy a objay (wg mnie) mialam nawet po negatywnym wyniku testu:) (ktory dodam ze powtarzalam) tyle ze wtedy dodatkowo gumka po prostu pekla:/ moja gin twierdzi ze tabsy daja 99.99% a wsp. Paerla to wynik bledow jakie powstaja przy nieregularnym stosowaniu. (zapominanie, wymioty biegunka, zbyt dlugie przerwy miedzy tsbletkami, interakcje z innymi lekami-choc twierdzi ze obecnie sie uwaza ze interakcje sa tylko z dziurawcem:/ ) mam nadzieje ze mi niedlugo przejdzie, bo na litosc boska po to je biore zeby sie nie bac amimo wszystko jaos nie moge sie odwazyc \"do konca we mnie \" bez zadnego innego dodatkowego zabezpieczenia:/ minął Wam ten stan? po jakim czasie?? a..i oczywiscie spadek libido:/ ale z tym akurat sobie jakos z chlopakiem radzimy.

Gość madzia1801
Bralam Cilest przez duzo ponad rok i zawsze dzialal, bylam zadowolona, ale tez sie balam o ciaze. Mozna powiedziec ze mi przeszlo, nie pamietam po jakim czasie, ale potem juz sie nia balam, albo nie balam sie tak bardzo:) W kazdym razie jakbym miala wrocic do tabletek to do Cilestu, w sumie tylko go stosowalam, ale mi pasowal.

Od prawie 9 miesięcy biorę tabletki, i od tych prawie 9 miesięcy kocham się z moim chłopakiem z końcem w środku. W końcu po to biorę tabletki żeby przeżywać przyjemność do końca :) A o ciążę nie bałam się nigdy, ufam antykoncepcji hormonalnej. Pozdrawiam.

hej dziewczyny nie wiem czy kojarzycie moją sytuację, dzisiaj 27 dzień cyklu, mam długie i nieregularne od 30 do 49 dni. kochałam się w nocy z 9 na 10 i w nocy z 10 na 11 dc z prezerwatywą nie pękła, nie zsunęła się. ale od 3 dni mam stan podgoraczkowy i jest mi strasznie zimno, mam tak jakby bóle piersi chociaż nie wiem czy to nie przez ciągłe ich dotykanie i naciskanie, no i jeszcze jakby mdłości tzn nie takie typowe, ale nie mam ochoty na jedzenie.2 dni po moim stosunku zaczęły się dni płodne.boje się,że jestem w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w piątek robiłam test i wyszedł negatywny ale to było 16 dni po stosunku może za wcześnie???????????? co myślicie o mojej sytuacji, piszczcie proszę

Gość Maja20__
Gosia123. Ja bylam dokaldnie w tej samej sytuacjii- dzis dostalam miesiaczke. nie martw sie, skoro z prezerwywywa nic sie nie stalo, nie jestes w ciazy. Mi naprawde dzis ulzylo... Chociaz podobno mozna miesiaczkowac a byc w ciazy!!! i kolko sie zamyka.. musze sie uspokoic bo przeciez tak nie mozna zyc.. a jeszce dzis rano widzialam u siebie objawy ciazy w 15 min pozniej dostalam okres, wiec to jest naprawde subiektywne. wmawiamy sobie to co chcemy. glowa do gory

Gość Dorcia18
siema moja drogie niby jeszcze młoda jestem ale juz mam problemy ze wspołzyciem.. mianowicie lekarz wykrył u mnie pochwicę. jest to niby skurcz mięsni przy wejsciu do pochwy ktory moze uniemozliwiac zblizenie lub czesciowo odczuwac dyskomfort lub tez bol... ja od razu zdałam sobie sprawe z tego ze powodem takiej dolegliwosci jest potworny lęk przed zajsciem w ciąze.. długo sie nie zastanawiając postanowiłam brac tabletki.. wczesniej zabezpieczałam sie z moim partnerem gumką i globulkami patentex.. jednak uwazam ze stres i lęk dla mnie i dla mojego organizmu i duszy jest o wiele bardziej grozny niz jakas dawka hormonu w tabletce.. teraz jestem po 9 tabletce .. myslałam ze ten cały strach minie...guzik prawda! jescze bardziej sie boje bo wczoraj kochałam sie bez zabezpieczenia mehcanicznego i teraz ju calkiem wpadłam w panike tym bardziej ze biore jeszcze antybiotyk na zapalenie pecherza ktory nie wiem czy nie osłabił skutecznosci antykoncepcji. eh i tak zle i tak niedobrze!

Gość proxi77
czesc dziewczyny. Ja to dopiero jestem panikarą. Biore Logest od kilku mcy, wczoraj moj facet miał wytrysk we mnie,,, a ja jestem przerazona bo nigdy nie pozwalałam by konczył we mnie. Biore regularnie , moze nie co do minuty ale zawsze mniej wiecej o stałej porze... Boję się. Brałam ostatnio antybiotyki ale po ich odstawieniu to juz jakies 11 dni wiec mysle ze pigułka działa.

Gość Maja20__
hmm nie mialam temp podwyzoszej ale tez nie obnizoną, tak 36.6.. ale mowisz ze to moze byc przeziebienie, tak?? na pewno!! nie martw sie, dostaniesz okres. zobaczysz, jak tylko dostaniesz to napisz.

a ja dalej sie boje pomimo antykoncepcji tak w srodku.. ale czytajac wasze posty to chyba normalne choc widze ze nie tylko ja mma problem zeby sie tego wyzbyc:/ pozdrawiam

właśnie to raczej nie przeziębienie, nie mam kataru, nie boli mnie gardło nic......... tylko 37 lub 37,2 cały czas, a do tego brak apetytu.

Gość proxi77
tłumacze sobie ze przeciez po to sie truje hormonami zeby cieszyć sie z seksu ale ... wiecznie jest jakies ale.

Gość Dorcia18
proxi ty juz 11 dni nie brałas antybioktykow a ja cały czas biore. niby na novynette nic nie jest napisane ze dzialanie jest osłabiane przez ciprinol-lek na zapalenie pecherza.. no ale i tak mysle czy nie zadzwonic do lekarza i prosic o postinor

Gość hero
cześć Forumowiczki, nie było mnie 2 dni, bo wyjechałam do rodzinnego miasta i ZARĘCZYŁAM SIĘ! Ale to był weekend. :) Widzę, że pojawiły się nowe twarzyczki z obsesją nie mniejszą niż moja. Choć dziś gdy mój mężczyzna mi się oświadczył już jakoś strach o ciąże odszedł w cień:) Wszystko wydaje się takie łatwe:)

do Goska123 A o jakiej porze mierzysz temperaturę?? Bo to normalne ,że przed okresem jest wyższa temoperatra a w ciagu dnia posdskakuje do ponad 37 i to normalne jeszcze przy stresie

Gość proxi77
jak myslicie powinnam sie bać? i pojsc po postinor? przeciez gin mnie wygoni i wysle do psychiatry:)

hero: gratuluje!! PROXI: rozwiewalam watpliwosci na teat ew ciazy z gin. doszlysy do wniosku ze przy tabl nie ma szans ale jak juz wyszlam z gabinetu to znow zaczelam sie zastanawiac.. wiec jeszcze mnie nie przekonala..:/ z tym schizem to chyba wszystkie do psychiatry=)

Gość hero
masz racje Nelke, wszystkie powinnyśmy chyba udać się do psychiatry:) Mam nadzieje, że któregoś dnia nam to przejdzie, bo taki strach przed ciążą bardzo zmniejsza przyjemność z seksu.

heh... HERO:Ty po oswiadczynach to juz prawie mozesz sie wyluzowac:) ja sie ciagle stresuje.. nawiasem mowiac.... przy przesuwaniu @ jak sie zazywa powiedzmy 28 tabl. skutecznosc mimo plamien rozumiem zachowana?? swiruje juz straszbnie a jeszcze bardziej sie napedzam jak czytam te posty wszystkie!! pozdrawiam wspolschizowiczki:D

Gość Spiralkatab
Wiecie co ja codyiennie sie martwię ze zajdę w ciąze bo odstawiłam tabletki parenaście dni temu i znowu musimy wrócić do prezerwatyw fakt faktem lepiej jest bez nich ale muszę sie zabezpieczać bo nie mogę zajsć w ciąze choć nie z powiodu ze nie chcę lub nie mam warunków. Ja bardzi chcę ale ciąza spowodu mojej choroby była by dla mnie zabójstwem i co mam zrobic. Co wybyście zrobiły na moim miejscu?????????Doradzcie