Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jk coashtils

kto zażywał Mercilon?

Polecane posty

Gość jk coashtils

kto z was zażywał mercilon? Lekarz przepisał mi je zamiast Yasminu ale nie wiem czy to był dobry pomysł. Chciałabym znać zdanie osób które te tabletki brały zanim sama po nie sięgne

ja zazywam od dwoch lat. w zasadzie to byly moje pierwsze pigulki, ale lekarz byl madrzyejszy i mi zmienial. i tak w dwa czy trzy lata przetancowalam przez harmonety, cilesty, diany i costam jeszcze - kazdy musialam odstawic po jakis kilku miesiacach /czasem po 4 czasem po roku/, bo albo tylam na potege, albo mialam \'delikatne\' problemy z wahnieciami nastroju... hahaha - nawet mi to skutecznie zwiazek rozbilo. no i po latach wymusilam na lekarzu powrot do mercilonu. i od dwoch lat - jest git. wszystko sie unormowalo. ja osobiscie polecam.

Gość jk coashtils
mam nadzieje że nie bede po nich tyć bo nie należe do osób drobnej postury:/

ja też nie, a po mercilonie nie przybyło mi ani kilograma. cycki urosły na potęgę ze sporego B do małego C ^^ tyłek sie nie zwiększył tylko tak seksownie zaokrąglił :D zero problemów z cerą. ja i moj partner szalenie polecamy :D

Gość ja schudlam po nich

Gość mercilon
ja je brałam kilka lat, teraz przerwałam i nie mogę zajsć po nich w ciąże

a ile czasu nie bierzesz? pigułki nie powodują problemów z zajściem w ciąże !

ja brałam ponad 5 lat. przytyłam dopiero po odstawieniu, serio!! podczas brania ani grama! poza tym mialam maly biust, a po mercilonie zbobił sie bardzo fajny i co najlepsze juz ponad 2 lata nie biore nic, a cycki i tak fajne pozostały takie jak podczas brania. jakl osłuchałam sie od kolezanek o ich tabl, to stwierdzam, ze mercuilon jest super. pozdrawiam

ooo zajebiście :D ja sie panicznie boje że mi cycki zmaleją jak odstawie, może uda mi sie tak jak tobie :D

ale fakt, że w ciąże też nie moge zajśc a w zasadzie w ogóle sie nie zabezpieczamy. no i mam trochę problemy \"kobiece\" z bakteriami, ale to raczej nie po mercilonie tylko po usunieciu nadżerki. kurcze, myślicie ze one maja cos wspólnego z niezachodzeniem w ciąże?

Gość jk coashtils
nie żartujcie nawet że po nich są problemy z zajściem w ciąże...bo ja bardzo chciałabym ale nie wcześniej jak za dwa lata...

Gość jaaaaaaaa mysle
ze usuniecie nadzerki nie ma zadnego wplywu na problemy z zajsciem w ciaze kiedys bralam mercilon i dobrze sie czulam po nim,wogole nie czulam ze cos biore teraz mam yasmin i tez ok ale moja kolezanka mercilon dlugo brala ,po odstawieniu okres jej sie rozregulowal i zajsc w ciaze od roku nie moze hmm dziwne,zabezpieczamy sie a jak juz chcemy zajsc to dziecko nie chce przyjsc :p

ojj przeciez kobiety ktore nie mogą zajść czesto biorą tabsy zeby sobie w tym pomóc. wypowiedź pani doktor z artykułu na wp.pl który znalazła jedna koleżanka z tego forum: A dużo osób cierpi dziś na niepłodność? - Bardzo wiele i coraz więcej. Szacuje się, że około 20% w wieku rozrodczym ma kłopoty z poczęciem dziecka. Ale u podstaw tego problemu naprawdę nie leżą środki antykoncepcyjne. To co? - Warunki życia: stres, zanieczyszczenie środowiska, praca w szkodliwych warunkach. Znakiem czasów jest to, że coraz trudniej dziś znaleźć dawców nasienia. Bo mężczyźni, którzy nawet uważają się za zdrowych, mają coraz mniej plemników, a do tego one coraz słabiej się ruszają. Bardzo niewielu panów jest w stanie spełnić warunki dawcy. w ogole przeczytajcie i nie wymyślajcie. http://media.wp.pl/kat,37976,wid,8601940,wiadomosc.html?rfbawp=1163927888.938&ticaid=12b5b

Ja brałam i musiałam zmienić na Marvelon, bo przy Merciolnie miałam krwawienia międzymiesiączkowe :O Nie przytyłam ani kilograma, biust też był jaki jest :O

Gość jk coashtils
przydałby się tutaj jakiś fachowiec:/

a okres że sie moze rozregulować to sie zgodze, ale to nie jest niepłodność przecie... po prostu nie trafia w odpowiedni moment pewnie

Gość jaaaaaaaa mysle
noo nie mowie ze nieplodnosc tylko te cykle jej sie wydluzyly jakos tak

Gość jaaaaaaaa mysle
ja po mercilonie lekko zeszczuplalam i okres wlasnie po nich mialam jak w zegarku tak ze zalezy od organizmu widocznie malo hormonow maja i w porownaniu z diana suuuper byly dla mnie

Gość jk coashtils
wezme jedno opakowanie i zobacze co będzie...