Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jonjov

co wlasciwie mi dolega???

Polecane posty

Gość jonjov

Witam wszystkich powaznych i chcacych odpowiedziec mi na pytania kafeteriowiczow.Problem... 1. co? - czerwone plamki,raczej niewielkiego i nieregularnego ksztaltu.Dodam,ze zanim sie pojawiaja skora w tych okolicach zaczyna swedziec a czasami ma sie uczucie goraca(tylko na policzkach).Poczatkowo myslalem,ze to lupiez bo zaczelo sie od glowy.Pamietam,ze uzywalem wtedy zelow do wlosow i pomyslalem,ze to jest przyczyna.Zaprzestalem uzywania zelu lecz nie ustapilo.Nastepnego roku pojawilo sie na klatce piersiowej,na plecach,a w zeszlym roku na policzkach,miedzy brwiami,kolo nosa.Skora sie zluszcza w tych miejscach. 2. gdzie? - glowa(owlosiona skora glowy(we wlosach) jak i nieowlosiona czesc twarzy(czolo,okolice nosa,na bokobrodach,w malzowinach,policzki(frontalna czesc,ze sie tak wyraze),klatka piersiowa(dodam,ze mam owlosiona),gorna czesc plecow(nie mam owlosionych) 3. kiedy? - nie ma reguly,caly rok,czy zima czy lato. 4. od kiedy? - od 4 lub 5 lat 5. dodatki - jestem alergikiem,na pylki roslinne,niektore pokarmy,kurz.Dochodzi do tego astma na tle alergii. Moje pytania: 1. co to wlasciwie moze byc za choroba? 2. czy to moze byc atopowe zapalenie skory i plamki o ktorych pisalem to wypryski? 3. czy to liszaje jakies? 4. czy to do wyleczenia czy raczej zaleczenia? Jesli ktos moglby mi sluzyc pomoca i mial podobne doswiadczenia to prosze o pomoc...

Gość polkalolka
a dlaczego nie pojdziesz do dermatologa? 5 lat z tym chodzisz i o diagnoze na forum pytasz?

Niedawno czytałam, że pojawianie się takich krostek na skórze głowy zwłaszcza pod włosami może być spowodowane tym, że jest się chorym. Wymienili w tym artykule np. niewyleczone zęby. Nie wiem ile jest w tym prawdy ale proponuje Ci się pzrejść jednak do dermatologa jeśli tych krostek jest naprawdę duzo i nie chcą znikać.

Gość Zapewne masz
łuszczycę bądź alergię skórną (trawy, drzewa,k oty psy pyłki, kurz a może jakieś jedzenie bądź przyjmowanie silnych leków). Może to być też objaw przesuszonej skóry.