Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukrowany bez

jak nazywac intymne okolice dzieci przy dzieciach?

Polecane posty

Gość lukrowany bez
ale jak masz lignine czy nawet ręcznik nasączony mydłem i woda i podcierasz cipcie córki to potem trzeba woda opłukac by nie było mydła na tych częsciach. a dopiero potem osuszyc.

Gość lukrowany bez
tez słyszałam ze u niemowlaka się powinno co jakis czas lekko odchylac napletek, a raz słyszałam ze nie wolno ze sam się bedzie odsuwał.ciekawe jak. uwazam ze trzeba by się rozszerzał , aby nie był taki wąski. a co do starszych 4-6 latków.to do wanny, gabeczką szuru bura ptaszka i z wody osuszyc.

witam! ja mówie pitok:)wydaje mi sie ze siusiak i cipka to dobre okreslenie dziecko zdazy jeszce nauczyc sie ich biologicznej nazwy:)synka całego myje płynem do kapieli na poczatku było mydełko bambino teraz rózne płyny...

Zgadzam się z Ninką. Poza tym inaczej myje się bobasa, a inaczej większe dzieci. No i mydło dla dzieci jak najbardziej. Uważałabym z płynem do higieny, bo niektórzy ginekolodzy nawet odradzają stosowania tych płynów.

Gość maliszenka
ja mówie mojemu dziecku ze ma siusiaka.

Gość dagna
ja mowie cipa i sikor

my mojemu rodzeństwu mówimy ciposzka i siusiak moja siostra zawsze mówi ze z tyłu ma pupe a z przodu pupcie :P tłumaczymy ze to ciposzka a ona swoje;;p a co do mycia to brata to niewiem jak mama albo babcia myły bo nei uczestniczyłam w tym ( na szczescie:P) ale siostre (ma 3 latka) to ja sama myje i teraz ja juz jest starsza to normalnie ręką troszke namydloną wymyc pozniej opłukac dokladnie dużą ilością wody i tyle ... i ja swojemu dziecku bede mówic tak samo i myc tez właśnie w taki sposób:)