Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podnosząca

Tragedia w kopalni

Polecane posty

Gość no to se
zamilcz! daj przyklad :D

Gość ileż można słuchać o tej
tragedii :O

Gość ginkoo
niestety jest,ze maja w dupie ,bo te nie ich bliscy

Gość ............./................
Prawda jest taka, że trzeba umrzeć w odpowiedniej chwili. Przykro mi z tego powodu, że to się wydarzyło ale kiedy ojciec mojej przyjaciółki zginął jej Mama znikąd nie dostała pomocy. Rentę ma po ojcu 400zl, a rodziny górników dostaną po 30tys........................

mieszkam niedaleko Rudy Śląskiej i bardzo mnie to dotknęło...głównie dlatego,że mój tata był górnikiem. Dziękuje Bogu,ze podczas jego całej pracy nie miał takiego poważnego wypadku. Jestem z rodzinami.... Nadzieja umiera ostatnia...

Gość ginkoo
amant--masz jeszcze coś do powiedzenia?

Gość jytujyt
Znieczulica znieczulicą, ale...codziennie ktos tragicznie ginie

Gość przelatujący kormoran
Nie mam nadziei, że ktokolwiek przeżył tę tragedię. Bardo współczuję Rodzinom tych góników, nie wyobrażam sobie ich bólu......Dzień jak co dzień, mąż , ojciec, chłopak, brat, syn idą do pracy i nie wracają....czy to się da w ogóle przeżyć?! Jest mi bradzo, bardzo przykro i smutno...

Gość wyrazy współczucia
(*)(*)(*)(*)(*)

Gość dsfre
najbardziej wkurza i boli to, ze nic nie robi sie aby tragedii zabobiec... ludzie nie mają pojęcia jak to na dole wygląda... metaniarze maja kilkanaście punktów do przebadania czy metan sie nie uwalnia, a podczas "szychty" sprawdzaja tylko te najważniejsze, które nie musza byc przyczyna tragedii. aparatura do pomiaru tez ma wiele do zyczenia... byle wszystko "na górze" pasowało i gra gitara..a czy cos sie stanie... ich to nie obchodzi! na kopalniach dzieją sie takie machloje ze głowa boli!!! BHP? pfff...szkolenia po granicach oszczedności!!!a teraz wielce na niedoświadczonych górników chcą całą tragedie zwalic!! Bogu winni -metanowi?! to jest absurd! (*) dla ofiar

Gość wyrazy współczucia
nadzieja , owszem w Bogu ale rowniez nadzieja ludzka, na bezwzględne zapobieżenie tragedii na przyszlosc!!!!!!!! codzienna obawa rodzin gorniczych powinna się skończyc!!!!!!!

Gość dla górnika
W co jest uzbrojony górnik schodzący 1030 m pod ziemię aby zarobic na chleb? Jak mozna porównac jego zawód z jakimkolwiek innym? Chylmy czoło ale apelujmy również Panowie z PIS , to Wasza IV RP

Gość dsfre
"dla górnika"- w co są ubrani?jak zabezpieczeni? chyba w modlitwe przed zjazdem w dół!!! przeciez ile czujników na stężenie metanu jest poustawianych za daleko od miejsc, szczelin gdzie moze sie wydobywac, a metaniarze zlewają to, bo nie wyrabiają z pomiarami...jesli czujnik by wykrył zwiekszone stężenie metanu maszyny automatycznie wyłączają sie, a to ciagnie za soba kolejny proces czyli jak wyłączone maszyny to brak roboty, jak brak roboty to brak wydobycia, jak brak wydobycia to nie ma hajsu... górnikowi sie mówi tak:"jak nie ma co robic na dole to po ch.. tam siedzisz? zeby pieniądze dostac?" tak to wyglada...wiec czujniki są daleko, zeby wszystko chodziło ładnie na okrągło i tyle! nic sie nie przejmują ludzkim żywotem, nic! (*)

Otóż to - i jeszcze są takie [.... - autocenzura] co mają czelnośc twierdzić że górnicy mają niby przywilejealbo że odszkodowania będą wysokie... Porobiłby taki jeden z drugim 8 godzin na dole w gorącu, pyle albo przeciągu i urywającym uszy łoskocie, łażac w korytarzu 3 na 4 metry z kilkuset metrami skały nad głową! 90% zes... by się ze strachu jeszcze przed zjazdem. I jeszcze jedno - nie słyszałem jak dotąd o zbiorowych wypadkach śmiertelnych w biurokracji, biznesie, sklepach czy , z całym szacunkiem, w rolnictwie. Chyba że żyję w innym matrixie. Cześć górniczej braci i światełko za poległych !

Gość mioke
czy jest gdzieś lista z nazwiskami tych osób? Bardzo się boję ,wśród górników mógł być tata bliskiej mi osoby:(

Gość dsfre
łowco jeleni- dodatek, przywileje? tak samo jak ciebie i mnie to rozśmiesza!! pff dostają 10 zł za dzień czyli po 20 dniach wychodzi 200 zł brutto!!! wiec chyba wiecej nie trzeba wyjaśniać... to jest żałosne co się dzieje... tyle juz wypadków było na kopalni a jeszcze sie nie nauczyli... teraz wielce bedą w papierach uzupełniać dane i trzęść tyłki bo NIK sie do nich wybierze... i albo zdąrzą przerobić papiery albo nie... jak zdąrzą znowu bedzie olewka ludzkiego życia... ehh

Gość dla górnika
życie na powierzchni tętni a tam ludzie (*)

Gość nikt nie przeżył
:( ( * )

Gość ludzie uwazajcie co mowicie
" ileż można słuchać o tej tragedii " niektorzy naprawde powinni sie czasem zamknac :o Kochanie , kiedy Ty sobie spalas smacznie w nocy, rano wstawalas, jadlas sniadanko, szlas do szkoly czy cokolwiek, pozartowalas sobie ze znajomymi, przyszlas do domku, zjadlas obiadek, obejrzalas cos w tv, zrobilas maseczke i inne pierdoly Ci ludzie tam umierali, zakopani w gruzach a ich rodziny staly pod kopalnia w placzu majac nadzieje,ze maz, syn, brat zaraz wyjdzie z kopalni.Nie doczekali tej chwili. Owszem ragedie chodza po ludziach, ale bez wzgledu na jej miejsce i nasza zazylosc z tymi osobami, kryje ona zasoba tragedie, ktorej Tobie nie zycze. dla wszystkich ktorzy zgineli w tej tragedii i nietylko.