Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytek

Co dobrego do chodzenia po domu na stopy?

Polecane posty

Gość Pytek

Cześć. Moje stopy się lekko pocą, co samo w sobie chyba dziwne nie jest (a może jest) - w każdym razie zauważyłem ostatnio, że one same mi tak bardzo nie śmierdzą - to klapki, w których na codzien chodzę tak czuć - zastanawiam się w czym jest dobrze chodzić po domu niż w tym plastiku i tworzywach sztucznych ograniczajacych nasze stopy?? Jest tu wiele kobiet, więc na pewno coś będziecie wiedzieć, bo faceci nie przejmują się takimi sprawami, ja chyba jestem wyjątkiem, ale to tylko dlatego, że stopy to mój czuły punkt, a właściwie ich zapach :/ Mycie ich też mało daje, bo chwilę po umyciu są już spocone, nawet jak nie zakładam na nie skarpet - w zasadzie to lepiej chodzić mi w skarpetach cały dzień niż bez, bo jak wieczorem porównuje aromat to jest gorzej jak ich nie noszę. Więc? Może radzicie chodzić boso, bez klapek (ewentualnie w skarpetach, bez klapek)?

Nie wiem jak jest z poceniem sie stóp. ale myślę, że zdrowiej jest nie chodzić w tych klapkach. Ja latam w ciepłych antypoślizgowych skarpetach, a w lato zazwyczaj boso;) Ponieważ chodzimy cały dzień podworzu w butach, myślę, że warto dać stopom odpocząć w domu od obuwia, żeby miały kontak z podłożem - to też wpływa na naszą postawę. Nie bez powodu np podczas ćwieczeń jogi nie zakłada się żadnego obuwia. A na spocone stopy - spróbuj naparów z szałwi i dezodarantu w krysztale (do kupienia w aptece).