Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzeknijcie no

Interpretacja L4 -- zajrzyj!

Polecane posty

Gość rzeknijcie no

Pytanie moze banalne--ale nie wiem. Jak ZUS, lekarze czy tez pracodawca interpretuja symbol 2 na L4, tzn. pacjent moze chodzic? Czyli co? Po domu? Po mieście? Moze wyjechac? Jak to rozumiec,zeby się nie doczepili?

Gość tym razem nie podam nicka
może vhodzić tzn nie musi leżeć w łóżku :)

Gość Jeśli możesz chodzić
to możesz również wyjechać i nikt nie ma prawa Ciebie skontrolować.

Gość rzeknijcie no
dzięki

tzn. ze jak będą cię chcieli skontrolowac i nie zastana cie w domu, to mogą cie w dupę pocałować, bo mozesz byc np. na badaniach, na zastrzyku, na rehabilitacji w przychodni albo w prywatnym gabinecie.......itd, natomiast jakby cie nie zastali w domu w przypadku 1 to moga ci cofnąć zasiłek chorobowy

Gość ale gdzie to sprawdzić na
zwolnieniu? ja mam jakąś 2 w kratkach przed dowodem os. ale też jest 1 kilka kratek niżej

Gość 500 - Internal Server Error
ale gdzie to sprawdzić na a przeczytaj ze zrozumieniem opisy do kratek. są po prawej stronie, w takiej ramce.

Gość a jak jest 2
to mogę wyjśc z domu, pojechać gdzieś, np. do innego miasta

możesz. a mnie jedno zastanawia - jak mam 1... czy muszę chorować w miejscu gdzie jest adres korespondencyjny? np. wynajmuję w jednym mieście, ale rodzinę mam w innym. i co wtedy, jak wolę pojechać chorować sobie do mojej mamy, bo tam się lepiej mną zaopiekują? nie ma nigdzie napisane, że chorować można tylko pod adresem korespondencyjnym...

Gość do kogoś wyżej
no właśnie ja mam podobnie, mam na zwolnieniu 1, ale mieszkam sama, jeszcze parę dni temu nie miałam siły nawet wstać z łózka, nie mówić już o zrobieniu sobie kanapki, więc pojechałam do rodziców. Teoretycznie nie mogłam ale mam dośc tego pieprzonego kraju i biurokracji i mam w dupie, co mi mogą zrobić? do więzienia mnie wsadzą> a nie miałam siły żeby latać po urzędach i dwoiadywać się kogo łaskawie mam powiadomić :-O

wtedy oni ci cofają to l4 a wtedy chyba możesz się odwołać, rodzice przecież potwierdzą, że nie w celach rekreacyjnych tam pojechałaś, tylko dlatego, że bardzo źle się czułaś a tam miałaś ich opiekę zapewnioną.

Gość do kogoś wyżej
no tak,ale wiadomo, ze nie byłoby tak prosto, bo nawet świadkowie rodzice pewnie nie są wiarygodni dla tych urzedasów i wymysliliby, ze wcześniej powinnam to zgłosić :-O

a niech mnie w dzyndzla cmokną! zresztą i tak nie mam zamiaru chorować

Gość do kogoś wyżej
:-D