Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faktycznie boska

myłam wlosy szamponem trzy zioła.....szok...dziewczyny ..naprawde szok!!

Polecane posty

Gość faktycznie boska

on jest dobry a taki tani!!

Gość syf nad syfy
akurat hahaa

Gość sama jesteś syf nad syfy
:-P

Gość motyleczka
a ja mam lek na przetłuszczające sie włosy :) i zdradzę go wam :) otóz czytalam wiele na temat składników, które źle wpływają na skórę. Jeden, który jest zawarty prawie we wszystkich środkach myjących (szampony, mydła, zele do twarzy i ciała, pasty do zębów) zawierają tzw. SLS (to skrót od SodiumLaureth Sulfade- jakos tak dokladnie nie pamietam). W kazdym razie ten skladnik sprawia że wszystko ślicznie sie pieni. Ale malo kto wie, że on bardzo podraznia skórę, ktora reaguje na to wytwarzaniem łoju w wiekszych ilosciach. Ja znalazłam szampon bez tego sładnika. Nazywa sie (i tu uwaga) HIPP baby :) to taki zwykly szamponik dla dzieci. Wlosy miałam tak przetłuszczające że po godzinie od mycia juz były tłuste. A dzieki temu szamponikowi włosy mam świeże przez 2 dni!!!! uzywam go od ponad miesiąca :) polecam wam to kobietki, warto chociaz sprobowac ;)

Kurde, jeżeli to prawda to stane sie HiPPomaniaczką :D Już uzywam płynu do kąpieli i oliwki HiPP, ale o szamponie nie pomyslałam :D Dzieki za pomysł, kupię :D

Gość motyleczka
:) oczywiscie że pisze prawde :) wiem jakie to męczące miec takie włosy :o dlatego szczerze polecam :) zwłaszcza że to żadne pieniądze :)

Gość iokilp
nie zesraj sie z wrazenia

Gość motyleczka
nie rozumiem dlaczego ludzie są tacy zawistni? co w tym złego że dziele sie dobrym sposobem na tłuste włosy?

Gość gdzie można kupić ten
szampon HIPP?

motyleczka nie zwracaj uwagi na glupie wpisy jakiś debili:-PTych pajaców trzeba ignorowac:-p

Gość motyleczka
ja kupilam w rossmanie, ale gdzie jeszcze mozna to nie wiem :o

Gość iokilp
zawistni a czemu ? Ja ci wierze Ale ludzie tego nie sluchaja Ja np odstawilam balsamy, peelongi do ciala i krostki z posladkow zeszly a skore mam gldziutka, zimny prysznic codziennie a cialo jak u nastolatki, ale po co mam o tym pisac ?. Niech wala w siebie chemie, zreja byle co, i starzeja sie brzydko, ja mam swoje sposoby i jak ktos pyta co robie ze tak wygladam to wtedy mu mowie

Gość motyleczka
w takim razie nie rozumiem dlaczego tak "milo" sie do mnie odezwałas? czy to źle że chce komus pomóc?

dzięki za link motyleczka:-)Muszę wypróbowac ten szampon:-) Pozdrawiam🖐️

Gość iokilp
Myslalam ze to smieszne, przepraszam

No to w poniedziałek lecę do sklepu kupić ten szampon :) Mam nadzieję, że pomoże. Stosowałem już mnósto szamponów ... efekt ... Rano umyłem włosy, a wieczorem były już tłuste ... Koszmar !!!

Gość do iokilp
co więc jeszcze robisz aby dobrze i młodo wyglądać:-)?Będę bardzo wdzięczna za wszelkie porady:-)

Gość motyleczka
proszę :) życzę żeby tez wam pomógł 🌻 aha! w rossmanie on kosztuje troche ponad 8zł, wiec jest tanszy niz podano w linku :) iokilp ---> przeprosiny przyjęte

ja używam garnier Fructis taki z żółtą kropką na przetłuszczające się włosy. I też myję co 2 dni To chyba jedyny taki szampon, po którym mogę nie myś włosów 2 dni. Po innych mam dosłownie smalec. BLE!

Gość motyleczka
iokilp ---> generalnie to nie mam jakichś super ciekawych porad. Odżywiam sie zdrowo, używam kilku kosmtyków. Kiedys było ich o wiele wiecej, ale zauwazylam że własnie im wiecej tym gorzej moja cera wyglądała :o szamponik jest sprawdzony wiec polecam. Moge takze polecic peeling Avonu z serii Clearskin- ale nic innego juz tej firmy niestety nie, bo to lipa :o Ale ten peeling super! Ale nie radze na wrazliwą cere, poniewaz jets gruboziarnisty i ma w skladzie mentol. W kazdym razie tłustym cerom polecam :) a moze wy macie jakis cudowny lek na wągry?

Gość NIZRORALKA
A jeśli ktoś ma łupież ... to ja polecam NIZORAL :) Już po kilku użyciach łupież znika na bardzo długo :)

Gość hmmmeme
8zl? Ze 2 lata temu kupilam go za jakies 3zl!

Gość motyleczka
do vulgaris---> wiem, że niektore szampony pomagają, ja tez trafilam na takie :) ale to był złudny efekt :o np. szampon vichy- niby super firma, a po ich szamponie nie mogłam rozczesac włosów nawet z odżywką. Po 4 umyciach przestał mi pomagac. A ten Hipp nie pomógł mi za 1, ani za 4 myciem... Pomógł mi po 14 uzyciu i jest coraz lepiej :)

Motyleczka, dzięki za to co napisałaś. Mi sie włosy okropnie przetłuszczają. Myje codziennie rano, bo jakbym umyła wiecorem to popołudniu były by juz tłuste. Kupie ten szampon :)

Gość motyleczka
noe niestety kosztuje ponad 8zł :)

Gość motyleczka
ciesze sie że daje wam nadzieje :) a dziekowac bedziecie jak pomoze ;)

Gość iokilp
Zdrowo sie odzywiam, uprawiam sport, kosmetyki- tak ale niezbedne minimum Codziennie cialo polewam zimna woda, to samo robie z twarza- kostki lodu uzywam do tego Nadmiar kosmetykow i zabiegow szkodzi, mialam posladki w krostkach, cera zaczela mi sie psuc, cialo na lydkach ciagle suche mimo coraz to nowych wynalazkow Posluchalam rady pewnej pani i wyszlam na tym swietnie Takze jesli chodzi o cialo to robie masaz szorstka gabka, polewam je zimna woda, balsamu uzywam sporadycznie, do bardzo suchej skory- bephanten do twarzy jeden porzadny nawilzajacy krem i jeden natluszczajacy, kosmetyki kolorowe ekologiczne Mysle ze dzieki diecie, duzej ilosci wody niegazowanej, cwiczeniom i zminym natryskom skora jest zdrowa i jedrna Wygladam na 7 lat mniej niz mam w rzeczywistosci a nie uzywam kremow pod oczy i innych dziadostw, a kiedy uzywalam moja skora zaczela sie buntowac i z kazdym dniem mialam coraz wiecej problemow Jesli chodzi o wlosy to zwykla nafta za 4 zl i szampon wlasnie trzy zioła

Gość iokilp
Teraz dopiero przeczytalam co napisalas motyleczku, to samo co u mnie ! Im wiecej tych swinstw tym wieksze problemy

Gość motyleczka
no to masz samozaparcie :) ja nawet nie mam na to czasu :( a chciałabym :( codziennie wstaję przed 7:00 biegne do pracy i wracam po 19:00... a mam taki zapierdziel że juz mi sie nic nie chce. Ale masz rację, te zimne okłady i prysznice na pewno dobrze wpływają na cere i ciało, bo pobudzają krązenie krwii. A jak jeszcze sie dobrze odzywiasz to ta krew jest zdrowa :) kremu także uzywam nawilzającego, mimo że mam tłustą cere, bo jak wspomniałam im sie bardziej drazni i wymywa, to skora reaguje odwrotnie niz sie chce. Kremu żadnego nie polece, bo nadal szukam takiego dla mnie idealnego:)