Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość motyleqq

problem z oczami

Polecane posty

Gość motyleqq

Witam. Od około 4 miesięcy borykam się z problemem z soczewkami kontaktowymi. OD zawsze używałam płynu do soczewek Renu, jednak po tym jak go wycofali ze sprzedaży zmieniłam na Aqua Balance firmy EyeSee. Po 2 tygodniach używania tego płynu wystąpiło u mnie silne zapalenie spojówek któe wyleczyłam przepisanymi lekami biodacyna i Corneregelem. PRzypuszczałam że przyczyną tego zapalenia był tusz do rzęs czy też jakis kosmetyk. Po wyleczeniu kupiłam nową parę soczewek miesięcznych i przez ponad dwa tygodnie było wszystko w porządku , po czym znowu złapało mnie zapalenie - oczy całe czerwone, przkrwione , światłowstręt, lekki ból. Ostawiłam te soczewki i znowu leczyłam się tymi samymi lekami. Objawy ustąpiły a ja znowu kupiłam nową parę soczewek ( miesiecznych) i znó nie było zadnych problemow przez dwa tygodnie. Po tym okresie znowu wystąpiło zaczewienienie, bół , silny światłowstręt - wsyztskie objawy byly jeszce ostrzejsze niż wczęśniej. Pojechałam do okulistki któa mi poweidziała ze mam nawrotowe zapalenie rogówki , przepisała Tobradex , Nacloff i Corneregel które stosowałam z powodzeniem. Wszystkie objawy ustępują u mnei po kokoło 2 dniach - podczas każdego z tych "napadów" Ale tym razem nie wróciłam do soczewek tak szybko jak wczęsniej , nie chodziłam w nich okolo 3 tygodnie i co tydzien odwiedziałam okulistke ktora stopniowo zmniejszala mi dawki leków. W koncu powiedziala ze jestem wyleczona a ja w koncu moglam zalozyc moje ukochane soczewki. i Co ? po 2 tygodniach znowu to samo - ale tym razem zero bólu , swiatlowstretu tylko zaczerwienione oczy. Wyrzuciłam te soczewki i kupiłam sobie focusa night&day na 30 dni i nocy . Ale ze strachu ubierałam je tylko na dzien a na noc sciagalam, i uzywalam tego pluny caly czas tego samego .. i po 2 tygodniach znowu to co zwykle , ale tym razem zero bólu ani zadnych innych objawow poza pekajacymi naczynkami. odsatwilam oczewki na dwa dni , ale po tych dwóch dniach znowu ubralam te same soczewki i tyydzien nie bylo zaczerwienienia, ale znowu wrócilo.Juz niewiem co mam robic, boje sie gdziekolwiek wychodzic bo raz mam zaczerwienione oczy a raz nie. Niedawno sobie uswiadomilam ze to moze przez ten plyn ktorego uzywam caly czas z tej samej firmy. Nie wyobrazam sobie zycia bez soczewek . Dwa lata juz ich uzywam i dotychczas nie bylo zadnych problemow. Jest na to jakas rada? Prosze o pomoc.

ze tez jeszcze do tej pory nie zmienilas plynu to sie dziwie.....

Gość i co wyleczyłas
oczy czy nei nosisz juz soczewek?

Gość i co wyleczyłas
oczy czy nei nosisz juz soczewek?