Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesienna szaruga

ile kosztuje wizyta u homepaty??

Polecane posty

Gość jesienna szaruga

bo rozumiem ze nie ma takich lekarzy w ramach NFZ :P prosze o odpowiedz kogos kto sie na tym zna

Gość ewqa2
100 zl-pierwsza,nastepne-70zl

Gość jesienna szaruga
i powiedz mi ewqa czy homeopata pomaga bo juz nie wierze w normalnych lekarzy

Gość ewqa2
Jak dobry, to pomoze.

Gość jesienna szaruga
ok ostatnie pytanie wole teraz sie dowiedziec niz wydac 100 i lipa. on robi wywiad i przepisuje jeden lek tak?? czy wcisnie mi 20 roznych specyfikow

Gość Homeo
Ja leczę się homeopatycznie i muszę przyznać że to działa.Musisz tylko trafić na dobrego lekarza homeopatę(nie takiego dopiero co po kursie).Wizyta kosztuje pierwsza około 130zł,następne około 80zł.Pierwsza wizyta trwa ok 3godzin następne ok godziny.Bardzo ważny jest wywiad na pierwszym spotkaniu. W aptece są też leki homeopatyczne bez recepty,wieloskładnikowe ale one mogą nie zadziałać.Dobry homeopata dobiera leki indywidualnie i wypisuje receptę.

Gość Homeo
Dobry lekarz przepisuje jeden lek jednoskładnikowy.Bierze się go z reguły raz na jakiś czas np. jedna tabletka na 6 tygodni.Ja tak miałam.Był to lek o wysokiej potencji C200,o niższej wartości bierze się częściej np C30 co tydzień.Ale to ustala lekarz.

Gość jesienna szaruga
homeo a można wiedziec na co chorujesz?? i czy drogie sa te leki wypisywane przez homeopate wiesz wole sie upewnic przed

Gość Homeo
Ja choruję na przewlekłe zapalenie dróg moczowych ale z tego co wiem to homeopaci leczą wszystkie choroby oprócz zaawansowanego raka.Dobrze dobrane leki działają tak jak antybiotyki,wiem coś o tym!Leki jednoskładnikowe nie są drogie ok 7, 8zł za fiolkę z ilością 80 granulek lub około 3zł za jedną tabletkę.To jeszcze zależy jakiej potencji jest dany lek.Leki wieloskładnikowe są droższe np około 18, 20zł za buteleczkę 30ml kropli.Leli są pod różnymi postaciami np.granulki,krople,tabletki,maści. A co ci dolega jeśli można wiedzieć?

Gość jesienna szaruga
wiesz to jest złozona choroba objawia sie upławami, pieczeniem cewki parciem na mocz, wybralam juz tyle roznych lekow ze nie wierze w antybiotyki itepe bylam ztym juz u 4 lekarzy i nic. dlatego wierze ze homeopata mi pomoze. czy myslisz ze mam szanse??

Gość jesienna szaruga
podejzrewam ze ma to tez cos wspolnego z psychika bo objawy sie nasilaja gdy jestem zestresowana

Gość Homeo
Myślę że na pewno ci pomogą.Dla homeopatii bardzo ważna jest psychika człowieka.Oni uważają że najpierw trzeba uleczyć psychikę.Jak psychika jest zdrowa to i ciało nie choruje.Dobry lek działa jak antybiotyk,potrafi wykurzyć bakterie.

Gość jesienna szaruga
sprobuje. napisz mi prosze jeszcze ile stosujesz kuracje?

Gość Homeo
Myślę że warto spróbować.Na pewno Ci to nie zaszkodzi a pomóc może!Tym bardziej że medycyna konwencjonalna już ci nie pomaga albo na krótko.Na wizyty chodzi się średnio co 6 tyg.Ja po pierwszej wizycie czułam już poprawę ale czasami trzeba trochę czasu żeby utrafić w odpowiedni lek.To zależy od lekarza czy trafi w lek od razu czy po jakimś czasie.4 lata temu chodziłam kilka razy i już było ok.Teraz chodzę chodzę profilaktycznie co 6 tyg.

Gość dżej
hej, a znacie może dobrego homeopatę w Lublinie?