Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SmutnaJesień

Kara za głupote - prąd !!!!!

Polecane posty

Gość SmutnaJesień

Prosze o pomoc ............ jak z tego wybrnąć Dostałam karę za "nielegalny pobór prądu". Zaznaczam, że prądu nie kradłam.Ta sytuacja doprowadziłamnie do poważnego załamania. A było tak: Zaczęły orzychodzić b. wysokie rachunki za prąd (ok. 400 zł -wcześniej do 100 zł). Po drugim takim rachunku zadzwoniłam do ZE,że zepsuł się licznik. Przyszli zabrali licznik (wtedy był w domu mój durny mąż - ofiara losu). Po przyjściu ekspertyzy z licznika dowiedziałam się,że kradliśmy prąd za pomocą ELEKTROMAGNESU. Wcześniej mój stary podpisał protokół, na którym smutni panowie z ZE napisali, że podejrzewają manipulacje przy liczniku. Teraz ja się z tym bujam, kurcze... Dostałam do zapłaty (umowa jest na mnie): - za wymianęlicznika - za zawyzone rachunki - kare za nielegalny pobór Razem ok. 2.500 zł. Najgorsze jest to, że jestem niewinna..... Chodziłam do ZE, nawet tam zasłabłam,ale nie moge udowodnić, że jestem niewinna. To, że powiedzialm jakiemuś zasranemu gościowi z dyrekcji - KTÓRY TAK NAPRAWDĘ OKRADŁMNIE,MOJE MAŁE DZIECI I TEGO DURNEGO MĘŻĄ co o nim myślę nieiwle mi pomogło. Jestem strasznie rozstrzęsiona ....... Słyszałam gdześ, że te ich praktyki są niezgodne z prawem - czy jest jakaś szansa odzyskać pieniąde - nie wspominając o moim zdrowiu? czuję się oszukana, wykorzystana i taka bezradna - pomóżcie .....

Gość mojja radda
hmmm...napisz do gazety: Superexpress, Fakt albo do TVN zaloze sie ze oni Ci pomoga

Gość wygląda na to że twój mąż
"ofiara losu" kradł prąd. słusznie płacisz za pobór nielegalnego prądu.

Gość SmutnaJesień
poodnoszę.... Kurczę - nie kradłmój stary - jedynie jest ofiarą. Podejrzewamy brygadę remontową o ta niespodziankę. Nigdy nie mysleliśmy o kradzieży orądu - to zresztą widać po rachunkach. Chociaż nie jesteśmy milionerami, to ZAPŁATA rachunków za prąd w kwocie ok. 100 zł nie była dlamnie problemem. proszę - może ktoś mial taką sytuację .......... Jeżeli już,to magnes mógł zostać tylko na krótko przyłożony - taką ewentualną złośliwość remontowców mogę przyjąć - że to miało miejsce. NATOMIAST NIE KRADŁAM PRĄDU!!!!

Gość wujek Jerzy
dwa wyjścia: 1.nie możliwe jest zniekształcenie tarczy przez chwilowe wygięcie jej za pomocą magnesu stałego - nie elektromagnesu! - jedyne co mogli zrobić inni to podmienić licznik. Sprawdź czy zabrany licznik miał numer taki jaki jest wyszczególniony w ostatnim "normalnym" rachunku bądź umowie na dostawę prądu. Ab więc znalezienie winnego poza Twoim domem. 2. przyznanie się do tego, ze praca licznika była zakłócana. Wystąpienie o zmniejszenie kary wskazując, że od dziesięcioleci płacicie ciągle za zbliżone zużycie prądu, aż tu nagle w okresie ....i tu podać za jakie miesiące to szło ....zużycie wskoczyło na poziom nadzwyczajny. Czyli uzasadnienie dla uzyskania ugody z ZE. Nie krzyk a pokora.

Obawiam się ,że nic im nie udowodnisz.Magnez był podpięty do twojego licznika i dla ZE to wystarczający dowód na to ,że wy jesteście winni. Jako zwykły szarak z góry jesteś skazana na porażkę. Takie mamy przepisy i nikomu naprawde nie zechce się prowadzić śledztwa , kto wam ten numer wywinął. Podobną sytuacje miala moja znajoma , z tym że pobór był dużo większy i groziła jej sprawa karna.

Gość SmutnaJesień
Moverong- bardzoo proszęo info na maila ....

Gość Nie lej wody ...
a jak uwazasz, że masz rację to weź rzeczoznawcę ... tylko po co ponosic dodatkowe koszty... Prawda jak oliwa na wierzch zawsze wypływa