Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czxer

nie rozumiem ludzi ktorzy maja dzieci

Polecane posty

Gość czxer

gdybym zostal ojcem to chyba bym sie powiesił

Gość com
A czemu to?

Gość hi hi
zgadzam sie- gdybym miala zostac matką też bym się chyba pochlastała

Gość ja tez nieee
ja tez nie mam 25 lat i zero instynktu lubie zyc wygodnie, spac sobie w sobote do 10 pojechac na wakacje i swietnie sie bawic wrocic po pracy i rozlozyc nogi na kanapie, obejrzec dobry film dziecko to balast

Gość ja tez nieee
a zreszta jak 3 lata temu kupilam psa to zobaczylam jaki to obowiazek mialam dosyc teraz piesio jest ok, kochany niuniek i po co mi dziecko? lubie spac w nocy a nie wstawac o 3 nad ranem aby uciszac do snu

Gość Surykatka XC
Ja rozumiem ludzi, ktorzy maja dzieci ale nie rozumiem tych kobiet, ktore uwazaja sie za lepsze tylko dlatego, ze maja czworke dzieci a ty czlowieku tylko jedno. Zwlaszcza kobiety islamskie. Wrrrrrrrr

Gość kochająca dzieci
Sorry, ale to jest Wasz wybór i chociaż się z nim nie zgadzam,to muszę jednak zaakceptować... Dla mnie dziecko to sens życia...istnienia... Nie zawsze jest kolorowo,ale dziecko to najwspanialsza istota pod słońcem!!! A jakby Wasi rodzice mięli taki sam pogląd jak Wy...?

Gość ja tak samo
nie lubie dzieci i w ogole nie mam instynktu macierzynskiego (mam 25lat) i tez sobie cenie wygode a dziecko to jednak klopot pozdrawiam wszystkich:)

Gość hi hi
no ale nie mieli, dla ciebie dziecko jest najwspanialszą istota a dla mnie coś innego jest priorytetem:)

Gość MazoVia
To się chlastaj impotencie :)

Gość Co to za argument ze ---
A jakby Wasi rodzice mięli taki sam pogląd jak Wy...?---> a nie pomyslałaś o tym, ilu dzieci nie urodzisz, bo sie zabezpieczasz??

Ten balast, czy kłopot (jak inni nazwali dziecko) - to (zaznaczam, ze dla mnie) największy dar od zycia :-). Kiedy będę stara i zniedołężniała, to będę miała komu opowiedzieć moje historie z życia, moje wyskoki, żenujące sytuacje, z których będę sie śmiała na starość, szcześliwe chwile itd..., poza tym będę miała komu zostawic to wszystko, na co zapracowałam przez swoje zycie i wiem, ze to nie przepadnie (choc nie jest to niemożliwe, jesli dziecko to utracjusz ;-) ). Moje życie będzie ciut bogatsze od życia osoby, która się na macierzyństwo nie zdecydowała - będzie bogatsza o paletę uczuć, których nie-rodzic nigdy nie doświadczy. Ale ja zwyczajnie kocham dzieciaki. Uważam jednak, ze osoby, które nie czują pociągu do bycia rodzicem, nie mają \"instynktu\" rodzicielskiego - nie powinny ładować się w dzieci, bo się unieszczęśliwią i dzieci też. Każdy ma prawo przeżyc swoje zycie na swój sposób - albo spełniając się w pewnym momencie jako rodzic, albo nie. To jest wybór każdego z nas i nikt nikogo nie powinien potępiać za dokonany wybór. Po to mamy wolną wolę, by z niej korzystać ;-) Pozdrawiam.

Gość kochająca dzieci
Co to za argument ze ---ta dyskusja dotyczy innego tematu... osoby piszące tutaj nie chcą mieć w ogóle dzieci ze względu na wygodę itp. rzeczy... Ja napisałam swoje spostrzeżenia na ten temat, więc chyba nie będziemy rozstrzygać,czy kobieta decydująca się na dziecko (dzieci) powinna się nie zabezpieczać i mieć ich kilkanaścioro...

Gość hi hi
"Uważam jednak, ze osoby, które nie czują pociągu do bycia rodzicem, nie mają "instynktu" rodzicielskiego - nie powinny ładować się w dzieci, bo się unieszczęśliwią i dzieci też. Każdy ma prawo przeżyc swoje zycie na swój sposób - albo spełniając się w pewnym momencie jako rodzic, albo nie. To jest wybór każdego z nas i nikt nikogo nie powinien potępiać za dokonany wybór. Po to mamy wolną wolę, by z niej korzystać " zgadzam się w pełni. a co do: "Moje życie będzie ciut bogatsze od życia osoby, która się na macierzyństwo nie zdecydowała - będzie bogatsza o paletę uczuć, których nie-rodzic nigdy nie doświadczy."ale można na to spojrzeć w druga stronę- dziecko to także obowiązek, więc gdy ja będę doświadczać nowych uczuć i gonić przygodę za przygodą ty będziesz układać dziecko do snu albo wycierać mu nospelen kataru.;) wszystko ma swoje plusy i minusy:D

Gość oboleńczak
autorze nie przejmuj się ! Wszystkie gnojki tak mają, że nie nadają się na ojca.

Gość no sory
Ja tak samo. Mam 26 lat i nie ciągnie mnie do pieluch, tylko do dalekich podróży :)

Gość malinowy ogród
a ja nie rozumiem ludzi którzy maja psa lub co gorsza kota

Gość tylko ja....
Ale kto powiedzial, ze majac dziecko nie mozna sie wyspac, imprezowac czy podrozowac etc?! Moj synek ma 4 lata i nigdy przez ten okres nie bylam niewyspana. Kiedy chce sie gdzies wyjsc dziecko mozna zostawic pod czyjas opieka, a w podroz poprostu wziac ze soba. My tak robimy i nie narzekamy. Ja nie widze problemu...

Gość ziutamawnosiegluta
Wspolczuje panom ktorzy zwiazali sie z kobietami ktore bardziej kochaja wlasna wygode niz wlasne dziecko.Z taka jestes szczesliwy dopoki wszystko idzie po jej mysli,a niech tylko cos sprzeciwi sie jej egoizmowi...biada takiemu mezowi :-p

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaaa pewnie
tylko ja.... to jesteś matka czy kukułką? bo wiesz, jak dla mnie rodzicielstow to pełna opieka nad dzieckiem, w większości przypadkó wyrzekanie się swocih przyjemności - inaczej to nie jest rodzicielstow, tylko hodowanie dziecka przy pomocy opiekunek, dziadków czy innych pociotków :o jak ktoś pisze tak jak Ty, to ogarnia mnie przerażenie :o właśnie tacy ludzie w ogóle nie powinni mieć dzieci, bo do tego nie dorośli :o skoro jesteś ciągle wysopana, wypoczęta, wyimprezowana - to kiedy Ty spędzasz czas ze swoim dzieckiem? kiedy wyjaśniasz mu świat, to co dobre, a co złe? w przerwach między spaniem a imprezą? :o

Gość iustitia999
pfff ja mam 17 lat i się właśnie zastanawiam czy by sobie ciąży nie zafundować :D uwielbiam dzieci i nie wiem na co mam czekać, im wcześniej tym lepiej bo łatwiej się chudnie :P

Gość tylko ja....
Wlasnie sek w tym, ze spedzam z moim dzieckiem mnostwo czasu. Na jakiej podstawie stwierdzasz, ze za czesto je z kims zostawiam? Nie wiesz jak czesto to robie. Jesli mam ochote gdzies wyjsc, wtedy zostawiam go z babcia wlasnie, z czego oboje bardzo sie ciesza zreszta.. Poza tym imprezy zwykle odbywaja sie w godzinach nocnych wiec synek nawet nie zauwaza jak dlugo mnie nie bylo.. Wyspana jestem- i owszem- oboje lubimy dosc dlugo spac- najczesciej ja wstaje przed nim, poza tym nigdy nie budzi sie w nocy, a kiedy byl malutki byl karmiony piersia i spal z nami wiec tez nie narzekalam.

Gość tylko ja....
Nie wspominajac juz o tym, ze ma jeszcze tate, ktory rowniez zajmuje sie nim. Uwiez, majac dziecko nie trzeba byc niewyspana, sfrustrowana mamusia...

Gość tylko ja....
uwierz* sorry

Gość popieram poprzedniczke
zeba byc chorym zeby wyrzekac sie przyjemnosci i poswiecic wszystko bo jest sie matka! przeciez macierzynstwo mozna laczyc z zyciem zawodowym itd.nie trzeba zamykac sie w chacie z dzieckiem i nie chodzic nigdzie.