Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość welcia12

Czym myć dupcię noworodka???

Polecane posty

Gość welcia12

Czyli czy myć,np: -tylko wodą przegotowana -rumiankiem(czy on tez może uczulac?) -chusteczkami mokrymi(jakie najlepsze?) No i czy uzywac do mycia płatków kosmetycznych,wacików dla niemowlaków,pieluszki tetrowej czy jakiejś myjki???I czym wycierać potem dupcie,żeby była sucha???

Gość buka poka
Rumiankiem nie, bo uczula. Wodą chyba jest lepiej, ale chusteczkami wygodniej. Które są najlepsze? To zależy od preferencji. Ja najbardziej lubiłam bambino i nivea, ale są mamy które krytykowały te, a wychwalały inne, które mnie nie odpowiadały. Sama musisz do tego dojść. Do mycia najlepiej uzywać wplatkow nie muszą byc dla niemowląt.

Gość ja mylam
chusteczkami pampers, a podczas kapieli mydelkiem dla dzieci BAMBINO , teraz musze uzywac linola albo oillatum do suchej skory:(

Gość welcia12
Podobno te zwykłe płatki do demakijazu moga tez uczulac.Ja mam teraz chusteczki Bobini,ale używam sporadycznie.A czym osuszać mokra dupcię,żeby nie podrazniac??

Gość welcia12
Jakieś jeszcze rady???

Gość Axaa
Jeśli nie ma uczulenia, to najwygodniej chusteczkami - tylko ogrzej je trochę, bo będzie wrzeszczeć, to bardzo zimne i niemiłe.

Gość ja myje ciepło woda
z kranu płatkami kosmetycznymi a potem troche sudokremu a chusteczki jak jesteśmy poza domem są zimne faktycznie

Gość ja myje ciepłą woda
wycieram pieluszką tetrowa