Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Meliska

Ile snu potrzebują roczne dzieci?

Polecane posty

Witam, mam 13 miesięczmego synka który ciągle nie przesypia całej nocy. Budzi się o 1.00 i do 3.00 nad ranem nie ma mowy o spaniu, choc czasem widze ze tuli sie do podusi, przymyka oczka - ale nic z tego. Męcze sie ja i on. W dzień spi dwa razy. Raz od 10 do 11, drugi od ok. 14 do 16. Klade go spac około 21. Zastanawiałam sie czy moze powinnam zmienic ten harmonogram i klasc go 1 raz w ciagu dnia. Stąd moje pytanie: Jak sypiaja wasze roczne dzieci? Ile czasu spią w ciągu dnia i czy przesypiaja juz całe noce. Wszelkie rady będą również mile wiadziane.

Gość DZIECI DO 1.5 roku powinny
spac 2 razy w ciagu dnia, ale max. 12-14 h na dobe . pozniej juz tylko jedna drzemka 2 h po poludniu i w sumie 12 h na dobe.. to statystyka :)

Gość do meliska
Kładź go raz dziennie,widocznie ma za duzo snu.Moja córka juz po roku przestała spać w dzień:( Widocznie Twój synek też nie potrzebuje tyle snu.

Gość Nie zmuszać
Moja roczna córka nie chce spać w ciągu dnia. Znam rodziców, którzy zmuszają dziecko do drzemki w ciągu dnia, ale ja nie stosuję takich metod wychowawczych. Kładę dziecko do łóżeczka zazwyczaj o 20 i mała przesypia całą noc.

Mój synek ma 14 miesięcy i też jeszcze nie prześpi cąłej nocy.Idzie spać o 20 (bo doslownie już pada) i budzi się o 11 a potem ok 3 w nocy.Wstaje o 6-7 rano i idzie spać o 13-13:30 i śpi max 1,5 godzinki

Dięki dziewczyny za porady. Kłade małego 2 razy dziennie bo widze ze on ma taka potrzebe, marudzi, pokłada sie na podusie. Ale teraz tak mysle ze to moze byc wynik nieprzespanej nocy, potem w dzien odsypia i koło sie zamyka. Postaram sie go przestawic i klasc spac raz dziennie. Pozdrawiam.

Acha. zastanawiałam sie jeszcze ze moze jest głodny i dlatego sie budzi. Nie zaczełam go jednak dokarmiac, bo wydaje mi sie ze dziecko w tym wieku powinno mieć juz unormowane pory jedzenia, a na noc dostaje gęstą kaszke na mleku, wiec chyba powinno mu to starczyc do rana.