Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cholera

brak pochwyu 11-miesiecznej

Polecane posty

Gość a dlaczego
chociaz ten drugi link to niebardzo na temat:(

Gość Aninka
Moja córeczka miałą sklejone zewnętrzne wargi sromowej, po narodzinach było wszystko ok, a potem zauwazyła to pediatra przy badaniach przed szczepieniem. Ale to widac z zewnatrz i nie trzeba niczego szukać, sklejenie warg sromowych nie oznacza braku pochwy, wiec moze Twoja córcia ma to samo. Pozdrawiam.

mała aktualizacja - lekarz prywatny \"niedopatrzyl sie\" niczego dziwnego (poprosilam o sprawdzenie narzadow plciowych nie powiedzialam wprost o co mi chodzi).. córa oczywiscie niezbyt chciala wspolpracowac w badaniu.. za 3 tygodnie mielismy szczepienie obowiazkowe w \"rejonie\". Lekarka poprosila meza i mnie o przytrzymanie córki bo musi sprawdzic jedna rzecz, ktora ostatnmio czesto sie u dziewczynek zdarza.. i potwierdzila moje przypuszczenia (nie braku pochwy jak w temacie, tylko zrosniecia warg) i teraz juz dzisiaj jestesmy po zabiegu..

takze ciesze sie ze rejonowa lekarka byla na tyle swiadoma i dokladna ze skierowala mnie do chirurga.. zabieg byl krotki - oczywiscie poszlismy do prywatnego chirurga.. bo jak lekarka ta rejonowa cos wspomniala o skalpelu.. to ..dobrze ze sie w necie troche \"podszkolilam\".. w zyciu nawet o takiej przypadlosci nie slyszalam.. to tyle konczac temat.. ide zrobic corci nasiadowke.. ;]

Gość jak too
do cholera jak to zrosniecie warg, przeciez wargi sa na zewnatrz i je widac, wiec co ma do tego pochwa jak myslałas na poczatku pochwa jest wewnatrz, a lekarz stwierdził zrosniecie warg, a to widac na 1 rzut oka odrazu, czemu ty tego nie zauwazyłas

Są dwie pary warg sromowych - większe i mniejsze W.S. większe to to co widać na pierwszy rzut oka. W.S. mniejsze to takie dwa płatki nabłonka, które zasłaniaja lekko wejście do przedsionka pochwy. MOżna nie zauważyc, jak są sklejone, zwłaszcza u małych dzieci. Cieszę się, założycielko topiku, ze wszystko dobrze się skończyło :) Dzięki Twojej czujności córeczka nie będzie miała kłopotów jak dorośnie :)

jak zakladalam topik nawet nie wiedzialam o takim schorzeniu, a tego zrosniecia nie widac tak na 1 rzut oka - dziecko jest ruchliwe i nawet 1 lekarz nie zauwazyl... dobrze ze na takich forach mozna powymieniac sie doswiadczeniem -na forum uronefu duzo sie dowiedzialam - a wsrod mojego srodowiska nikt nie mial podobnego przypadku szczesliwego nowego roku!! ;]

Gość r89
moja córeczka urodziła się bez pochwy ani nie ma jej na zewnątrz ani w środku nie ma też cewnki moczowej, ogolnie wada układu moczowo- płuciowego dwie macice które są jednorodne czyli każda ma jeden jajnik ... no sa tez inne wady ale w tym temacie to tyle. pozdrawiam

Gość To zależy ...
W życiu nie przyszło by mi do głowy szukanie pochwy u dziecka. Muszę ci powiedzieć, że to niezbyt normalne! To maleńkie dziecko i pochwy nie wyczujesz zapewne. Przyznam, że trochę jestem w ...szoku.

Gość r89
ej ale to stwierdzili lekarze a nie że ja sobie szukałam

Gość r89
jak juz mowilam ma wady wrodzone m.in. wady ukladu moczowo płuciowego ... ukladu pokarmowego również bo nie ma odbytu i wycieto jej prawie cale jelito grube

O sklejeniu warg sromowych słyszałam, bo córka koleżanki też miała. Ale nie o tym miałam pisać. Zakładając ten temat, przeoczyłaś jedną sprawę. Jeśli twoja córka nie miałaby w ogóle pochwy/ujścia pochwy, to jakim cudem oddawałaby mocz? Przecież cewka umiejscowiona jest wewnątrz.

Gość do ----> to zależy...
A ty jesteś matką, czy dziecko widziałaś tylko na pocztówce? Przecież dziecko się codziennie przewija kilka-kilkanaście razy, to jakim cudem można u córki nie szukać/nie widzieć pochwy? Jak ci się dziewczynka zesra na rzadko, a ty akurat będziesz gotować obiad i nie zareagujesz od razu, to stolec rozbabrze się nie tylko między pośladkami, ale i po całym kroczu i trzeba wytrzeć mokrą chusteczką/umyć wacikami/czy czego tam kto używa WSZYSTKO (wargi sromowe większe, wargi sromowe mniejsze, łechtaczkę, ujście cewki moczowej i wejście do pochwy właśnie! Albo nie masz dziecka, albo jesteś brudasem! I co to za pierdolenie, że u prawie rocznej dziewczynki nie można wyczuć pochwy? :D

CEWKA MOCZOWA JEST W POCHWIE???????????????????? Rany, jakie tu niedorozwoje siedzą... :O

Powiem wam tak szczerze, że jak pierwszy raz przewijałam moją córkę na sali poporodowej, to nie byłam w stanie nie zauważyć jej pochwy. Jak uniesie się nóżki dziecka do góry, to są widoczne. Poza tym bałam się, bo mała była nabuzowana moimi hormonami i było widać delikatnie wydostający się stamtąd śluz. Położne uspokoiły mnie, że to tak samo normalne, jak opuchnięcie brodawek sutkowych u noworodka.

Nie napisałam, że w pochwie, ale że jest umiejscowiona wewnątrz. Żeby ją zobaczyć, trzeba by było rozchylić wargi sromowe. Więc nie wiem kogo tu nazywasz niedorozwojem.

Gość r89
do ----> to zależy... prosze nie wypowiadaj sie w temacie na jaki nie masz wogole zadnego pojecia ...

r89 - po co ty się w ogóle odzywasz? Do ciebie pisałam? :O

Gość r89
tak wygladało jak byś to do mnie pisała posty tu są z 2006 roku wiec z tamtych osob pewnie nikt go nie czyta ja dodalam cos nowego a ty zaraz podemną cos glupiego pisac zaczynasz ... na temat czy nie koniecznie -grunt zeby cos glupiego dowalic. ktos zalazyl tu post w jakims celu - matka miala pewne obawy ktore rzucily jej sie pewnie podczas przebierania pieluchy czy kąpania. a niektórzy to uwielbiają bzdury wypisywac choć nie mają pojęcia na jakieś tematy. taka prawda

Gość ty to jesteś dziwna
ta laska pisała przecież do morelowego puszka, która twierdzi, że dziecko bez pochwy nie ma jak sikać... nie tylko ty pisałaś dziś, zaślepiona egoistko

Gość do r89
a dlaczego wycieli jelito grube? życzę powodzenia w leczeniu córki

Gość r89
w dokumentach ze szpitala jest napisane ze byla "wada jelita grubego" i nic wiecej ... podejrzewam iż było martwe bo doszło do perforacji. lekarze pózno zobaczyli ze mala nie ma odbytu bo byl zarosniety i karmili ją normalnie przez caly dzien w nocy przychodzi lekarka i mówi że z dzieckiem jest coś nie tak ... ja mialam cesarke wiec widzialam małą tylko przez chwileczkę zabrali ją bo to wcześniak był, a ze urodziła sie w czwartek to bylo swieto pozniej byl weekend i operowali dopiero w poniedziałek... to tylko moje przypuszczenia mysle ze gdyby operowali ją odrazu na drugi dzień nie wdała by się sepsa i nie trzeba by było wycinać całego jelita córka 6go stycznia będzie miałą dwa latka ... matko kiedy ten czas zleciał ... to ona mamy subkonto w fundacji zbieramy 1% : www.dzieciom.pl/15510 miała już dwie operacje, po nowym roku następna będą usuwać guza który ma wrośnięty w rdzeń kręgowy, póxniej bedzie przerwa i i z rok czy dwa beda plastyki odbytu pochwy, cewki ... skoro z faceta robia babe wiec i tu dadzą radę prawda? pozdrawiam

Gość r89
tak jak mówiłam robi kupe kolostomią a siku... no to troche skomplikowane urodziła się z wadą zwaną przetrwała kloaka lub przetrwały stek czyli połączenia końcowych odcinków układu pokarmowego, moczowego i płuciowego ... coś jak ptaszki ;p wszystko robila jedna dziurką do ukladu pokarmowego wchodzily bakterie kałowe z jelit i wdala sie sepsa no i tak jak mowilam operowali ją w 4 dobie dopiero. siku robi caly czas tym otworkiem czyli kloaka siku robi caly czas bezprzerwy w wawie w CZD powiedzieli ze nie bedzie trzymac moczu i załorzą jej drugi worek no ale ze medycyna idzie do przodu to slyszalam ze mozna zrobic zeby trzymala siku ale bedzie trzeba ja cewnikowac

Gość do r89
a macie założoną stronę internetową małej, żeby móc śledzić postępy w leczeniu? Będę pamiętać przy rozliczaniu pita:)

Gość r89
tak jest na tej stronie w fundacji którą podałam wcześniej link do strony córki