Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamaaaaaaaaa

rany na cipci

Polecane posty

Gość mamamaaaaaaaaa

Moja córka miała jakiś czas temu kilkudniowa biegunkę,po czym(nie wiem czy na skutek tego czy leczenia farmakologicznego)zrobiły się jej krostki na cipci i pośladkach (tuż przy cipci), które nastepnie zamieniły się w czerwone rany,nie krwawią,nie sa to pękające pęcherze nie ma strupków-jednak utrzymują się dosyć długo.NIe pomagają maści typu:sudocrem,linomag,tormentiol. Nie wiem jaj jej pomóc-każda zmiana pieluch wywołuje u niej strach,choć samo dotykanie tych ranek nie boli jej,bo jakby tego nie zauważa. Co to może byc i jak jej pomóc?

Gość moze zrob
jej oklady z rumianku i trzymaj z godzine, zostaw na jakis czas bez pieluszki a potem posmaruj sudocremem. U mojej podobne probkemy znikaly jak zloto!!

Gość rumianek uczula
sudokrem tez może uczulac. Rewelacyjny jest tormentiol, ale piszesz, że stosowałas i nie pomaga. Spróbuj jak najwięcej wietrzyc pupę to niezastapiona terapia

tak jak napisala poprzedniczka zrob jej oklady z rumianku.to naprawde pomaga.i koniecznie nie zakladaj pieluch.staraj sie zeby jak najczesciej corka byla bez pieluszki ,w ten sposob szybciej bedzie sie goic .

Gość
idz do lekarza Juz ! marsz!

Gość katkamatka
moje dziecko miało w podobnym przypadku przepisane smarowanie clotrimazolem! szybko pomogło :)

Gość edi1
moja córa miała podobny problem - przedewszystkim cześciej zmieniać pieluszki, wietrzyć pupę i na suchą pupe zakładać pampersa!!!, smarować sudokremem lub alantanem plus - i to pomogło,

Gość piguła
U nas w szpitalu, jak nie pomagały żadne maści ani inne specyfiki, robiłyśmy na taką zmacerowaną skórę kąpiele w krochmalu. Naprawdę pomagały i łagodziły wszelkie zaczerwienienia.