Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matematyca

Potrzebuje pomocy od kogoś dobrego z matematyki!!!!

Polecane posty

Gość Matematyca

Mam na jutro rozwiązać zadanie bo dostane kolejną bombę a nie wiem jak,prosze o pomoc!!! Mam obliczyć pole i mam to rozwiązać: (ta kreska / ozancza ze to jest ułamek,a V to pierwiastek, P=1/2 * V10:10nad V10 * b*(V10nad10 * b +x) Najlepiej to na kartce zapisać,bo z tego to ja tez nic nie wiem:),prosze o pomoc!! Ma wyjść 3nad20 b kwadrat

Gość Matematyca
kurde źle to napisałam : P=1/2 * V10 nad 10 * b * (V10 nad 10 * b * x)

Gość Matematyca
nad to znaczy to samo co pierwiastek tzn,ze w liczniku jest V10 a w mianowniku 10....prosze pomóz ...buska...nie moge zeskanowac,bo nie mam skan.,a wogole to jest 2 czesc zadania tylko to pole mam teraz obliczyc,a nie chce mi wyjść:(

Gość Matematyca
przepraszam tam miało byc to samo co ułamek a nie pierwiastek :)

napisz to Paincie - a raczej narysuj i zrob z tego jpg, a potem umiesc np na imageshack :) bedzie szybciej

Gość Matematyca
oki,to poczekaj chwilkę,ale jak to mam wkleić później tutaj:)??Ja tępa z internetu jestem:(

a ma wyjść \"x\"?, nie rozwiązywałam tego, ale tak na oko widać - kiedyś byłam świaena z matematyki, nie wiem ile jeszcze z tego zostało:)

Gość Matematyca
kurde nie umiem wkleic tu z painta z tej stonki tez nie,nie jestem dobra z anglika ani z kompó :P.....ma wyjść 3/20 b kwadrata co z tym x sie dzieiej to juz nie mam pojecia :(

\"Ma wyjść 3nad20 b kwadrat\" wiec x musi zniknac :P ps - nie jestem swietna z matmy, ale to zadanie jest proste - o ile sie je dobrze napisze ;)

Gość Matematyca
kurde jeszcze raz to wpisuje!!! 1/2 * V10/10 * b * (V10/10 * b +x)

Gość Matematyca
no właśnie wiem,tez probuje i nic

Gość ty jestes jakas
pierdolnieta, chetnie ci to wylicze, tylko ciekawe skad mam wiedziec gdzie konczy sie tresc pod kreska.... co za mlot

Gość Matematyca
dobrze obliczyłam,bo ja to na lekcji przy tablicy liczyłam i mam dokonczyc w domu:(

Gość Matematyca
tam jest +x i 1jest licznykiem a 2 mianownikiem ,czyli jedna druga po polsku:)

Gość Matematyca
oki,dzięki i tak wielkie za pomoc............to jedynkę dostnę:(:(:(

Gość Matematyca
nie wiem czy pomylilam czy nie,ale w kazdym bądz razie psorka gadla ze dobrze,ale czasem sa odpowiedzi zle to moze z x ma wyjść??

a nie mozesz napisać całej treści zadania od początku to moze mogłabym to policzyć jeszcze raz i sprawdzić co i jak

Chcę Ci pomóc, ale jak idziesz w zaparte, że masz dobrze, to nic nie zrobimy. Albo podaj mi treść całego zadania i spróbuję je przeanalizować, albo sama to zrób i później napisz.

Gość Matematyca
ohoho to zadanie na 3 kartki jest chyba,a na koniec samo pole zostalo obliczyc,bo to dział twierdzenie talesa,analiza z rysunka także wiecie......' Moge jakby co podac treść: W trójkącie prostokątnym ABC (IABCI=90stopni) mamy : IACI=b, IABI < IBCI. W trójkącie tym poprowadzono prostą równoległa do boku AB. Odległość tej prostej od boku AB jest równa IABI. Odcinek leżący na tej prostej,zawarty w trójkącie ,ma długość 2/3 IABI. OBLICZ POLE TROJKĄTA.