Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podusia

szukałam ale nie znalazłam - ile się bierze tabletki antykoncepcyjne i ile ...

Polecane posty

Gość podusia

trwa okres "odstawienia" ? Szukałam ale wszędzie tylko pełno tematów typu łączenie tabletek z antybiotykami itp . Ja mam 15 lat chcę usłyszeć np jak zaczyna się brać 1 dnia miesiąca to przez 21 dni się bierze tabletki a co potem ?? ile dni ma trwać okres odstawienia i po ilu dniach mam wziąśc znowu tabletke z nowego opakowania ????????? proszę o pomoc starsze siostrzyczki :) :p

Gość fhfdhfdh
dziecko drogie lepiej nauka bys sie zajela,a nie tabletkami antykoncepcyjnymi!!!!!!!!!!!!!!

Żaden normalny lekarz nie przepisze tabletek dziecku. Przerwa trwa pełne 7 dni. \"Okres\" zwykle ejest ok 3-4 dnia. A trwa róznie.

pierwsza tableteczke bierzesz w pierwszysm dniu miesiaczki.....po 21 dniach(tyle jest tabletek w opakowaniu) robisz 7 dni przerwy(wtedy powinnien pojawic sie okres) i po tej przewie znowu bierzesz tableteczke z nowego opakowania i tak w kolko(21 dni tableteczki +7 dni ptzerwa) ...takie informacje napewno sa na ulotce tabletek :)

Gość bzium bzium
jakby ci je lekarz przepisal,to by cie poinformowal....

Gość podusia
a mnie się wydaje że kiedyś pewnie zaczne się kochać z moim chłopakiem i wtedy chce mieć jakieś dobre metody anty !! skończone 16 a jak ma sie 17 lat chyba mam prawo pomyśleć już o zabezpieczaniu ??

podusiu nie denerwuj sie ale myśle ze za wcześnie na takie pytania.pomyśl o tym za dwa lata.nie ma sensu branie tabletek na zapas, to nie poprawia ich skuteczności. wg mnie jesteś za mloda na sex!za kilka lat to zrozumiesz. wiem, ze kochasz swego chlopaka, ale sex to cos wiecej niz okazywanie uczuc. nie probuj tego juz teraz!!poczekaj, a zobaczysz ze sie oplac :) a co do pytania wszystko jest napisane w ulotce i lekarz przepisujacy tez ci wszystko objasni!powodzenia trzymaj sie :) :) :)

Gość jagoo
ale watpie zeby jakis lekarz przepisal co tabsy skoro masz 16 lat

Gość blarg
ale dobrze, ze na przyszlosc myslisz wlasnie o tabletkach. plastry tez sa ok, jesli jestes roztargniona

Gość dadido
Bosh, kto przepisuje 15-latce tabletki antykoncepcyjne!!!!!!! Po pytaniu zresztą wnoszę, że nie byłaś u lekarza, bo by ci wytłumaczył przynajmniej. Dziewczyno, antykoncepcję można jeść, jak już rozwój organizmu został dokonany. Ty jesteś w wieku burzy hormonalnej, to się nazywy pokwitanie. Możesz sobie całkowicie rozregulować gospodarkę hormonalną i wyrządzić nieodwracalne szkody. Chcesz zapuścić sobie brodę albo skazać się na bezpłodność??????

Gość podusia
nie nie ja myśle tylko o przyszłości jak słysze te problemyz pękniętymi gumkami to budzi to we mnie jakąś niechęć do ginekologa wybieram sie za pół roku ;) pozdrawiam