Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HEWI

WULKAN PODSKÓRNY NA CZOLE - pomocy!!!

Polecane posty

Gość HEWI

Smarowałam maścią ichtiolową i nic. Chciałam przebuic igłą nic nie wychodzi. Skora nie ma przerwanej ciągłości, ale jest taka gula wielka na srodku czola i boli. Macie jakis sposob. Jak zostawie to bede z tym lazic do nieskonczonosci...

Gość Chryz
Jezus , mam to samo!!!! podaj mi nr gg pogadamy !!!!

Gość Chryz
9774948 mój !!!!

Gość Kulka mala
Czesc! sluchajcie ale to jest skora u was? Ja mam wielka kule nad czolem na szczescie pod wlosami ale to jest kość! Robilam przeswietlenie i lekarz powiedzial ze mam rogi :D ale poki to nie rosie to nie bedzie ingerowal :O Mam to kilka lat ale ostatnio chyba sie powiekszylo :O

Gość Chryz
Ja mam chyba obrzęk !!!!!! mialam to juz 3 razy !!!! najpierw jest to niby syfek, pozniej w strasznie szybkim czasie sie powieksza i boli !!!!! Zawsze przepisywali mi antybiotyki i musialam robic oklady z rivanolu.Jeden raz to zlekcewazylam, nakladalam masc ichtiolowa , nie poszla do lekarza i do dzisiaj mam grude pod skorą !

Gość Kulka mala
A to nie :O wy macie tradzik czy tam inne skorne sprawy a ja kosc :O

Gość to się nazywa naciek i jest
ropna wydzielina która się gromadzi i nie ma ujścia

Gość balbina***
chryz ja tez mam czeso cos takiego, błaam poradźcie cos jakąs maść na to, bo to boli i czasami siedzi z miesiac.... :(

Gość Chryz
Ja tez mam na srodku czola, ale jaja.....to chyba coraz czesciej sie dzieje ludziom. To strasznie wyglada !!! i boli.....powiem Ci tak.IDz do lekarza normalnego i niech ci przepisze antybiotyk.Rob oklady z rivanolu.

Gość Chryz
Nie rozumiem tego....moi znajomi tego nie maja........ja mam co pol roku ! i zostaja mi pod skora do dzisiaj lekkie grudy. Wogole nie czuc jakby tam bylo cos w srodku..... Tylko taki twardy napuchniety wielki syf.....wstydzie sie chodzic po ulicy :(

człowieku pojebało Cię?zakładasz temat że Ci naciek wyskoczył? jak będziesz miał kiłę albo syfilis to też założysz? kup sobie w sklepie zielarskim korzeń ostrożenia i wpierdalaj 2 razy dziennie odwar, ryj przemywaj i po sprawie

przepraszam że blużnię ale panikowanie tutaj jest z lekka przegięte

Gość HEWI
briggs- jka ci sie temat nie podoba to sie nie udzielaj, o gorszych pierdolach tu pisza.... To faktycznie jest problem. Bo boli, bo nie wiem co to jest, bo nie ladnie to wyglada. Nie wiem jak sie tego pozbyc. I z cala powaga prosilam o pomoc a nie po to by ktos komu moj topic sie nie podoba wylewal tu swoje zale i pretensje. Nie podoba sie- nie czytaj. I tyle.

Gość biała orchidea
Ja jakis czas temu mialam to samo...i troszke zmalalo, nie moge powiedziec ze zniklo, bo mam dlaej cocs pod skora. Dlatego takze dolaczam sie do pytania autora tekstu.

Gość konzo
Może spróbujcie Rivanol. "Riwanol podobnie jak inne barwniki akrydynowe wykazuje silne działanie bakteriobójcze na drobnoustroje Gram-dodatnie i Gram-ujemne. Wrażliwe na działanie barwnika są paciorkowce (Streptococcus), gronkowce (Staphylococcus), pierwotniaki (Protista), grzyby (Eumycota). Mechanizm działania bakteriobójczego polega na łączeniu się barwnika z DNA, w wyniku czego ulega zahamowaniu biosynteza kwasów nukleinowych. Mleczan etakrydyny działa ponadto przeciwwysiękowo, przeciwropnie oraz przeciwgnilnie. Działanie antyseptyczne riwanolu nie ogranicza się tylko do powierzchni tkanek, lecz obejmuje także głębsze warstwy. Riwanol jest stosowany miejscowo w różnorodnych formach farmaceutycznych, do dezynfekcji skaleczeń; trudnogojących się, ropiejących ran (przymoczki, okłady), błon śluzowych, do przepłukiwania pęcherza moczowego, owrzodzeniach podudzi, zapaleniu jamy ustnej. Znajduje zastosowanie w dermatologii (pomocniczo w wyprysku, czyrakach, ospie, niekiedy trądziku), chirurgii (roztwory etanolowe), otorynolaryngologii, ginekologii oraz okulistyce. "