Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

devilish

znieczulenie do kupienia w aptece???/

Polecane posty

Hej! Wiecie może czy istnieje jakiś preparat znieczulający do kupienia w aptece bez recepty??(maść czy coś) Bo dostałam depilator tylko że nie mogę nim podziałać bo boli jak jasna cholera:(. I się tak zastanawiam czy jest coś takiego do znieczulenia, posmarowałabym sobie nogi i jechane:D Z góry dzięki za odpowiedzi🌼

Gość miałas się uczyć
Jest maść, ale na receptę chyba. Nazywa się jakoś krótko, niestety zapomniałam nazwy...:O

Gość miałas się uczyć
właśnie...

Gość miałas się uczyć
właśnie...

Ale jak posmarujesz nogi, możesz zepsuć depilator. Zaciśnij zęby i jechane. Przyzwyczaisz się ;)

ale właśnie gdzieś tam w necie przeczytałam, że jakaś dziewczyna w USA przedawkowała tę maść i umarła:O (posmarowała całe nogi)

Lidokaina lub Lignokaina - zabij, nie pamiętam dokładnie. Jest bodajże w maści i spray\'u - ja używałam tej drugiej, ale w innych celach. Taki zamrażacz. Czy przydatny przy depilacji - sama spróbuj.

Agatuś (moja imienniczko;) ) uwierz mi, że próbowałam zaciskać zęby, raz mi się nawet udało całe nogi przejechać, ale następnym razem nie dałam rady:(. Mam straszne te kłaki:( mocne i jest ich mnóstwo:( no i kurde odrosły mi po 2 dniach:O

no tak i jest jeszcze kwestia czy depilatora szlag nie trafi;) kurde kurde kurde:D a może ktoś już ma jakiś sposób;)?

lignokaina na 200% też stosowałam ale również w innym celu mialam w sprayu bardzo dobre chlodzi bardzo;)

Kochana, też miałam kłaki :O I długo się do depilatora przyzwyczajałam. Wierz mi - da się :D Kiedyś posmarowałam nogi czymś znieczulającym ( nie pamiętam nazwy) i zaczęłam się depilować :D Po chwili wszystko się zapchało i depilator szlag trafił :( Ale ale... teraz golę sobie nogi bezboleśnie (no, prawie), a nawet pachy, tudzież inne \"członki\" :D

wow:D postaram się przemóc. ale jak mi znowu tak szybko odrosną to wywalę w cholerę:D

masz Emla ok 20 zl w malutkiej tubce, nie oplaca Ci sie do smarowania calych nog. Ale jesli juz musisz to pamietaj ze nie wolno stosowac na rany! Masc nie moze dostac sie do krwi.

Gość gość
maść sie nazywa EMLA i kosztuje około 40-60 zł wiec bardzo droga.

Gość gość
W dobrej cenie bez recepty sprzedają Swiss Medical ( www.zenn.pl ) do znieczulenia skóry. A najlepsze jest to, ze stężenie składnika wiodącego czyli lidokainy jest prawie dwa razy takie jak w maściach wydawanych tylko na receptę. Ja to sobie kupiłam jak chciałam tatuaż usuwać i obyło się bez bólu.

Gość fettyy
Ja zainwestowałam niedawno w Swiss Medical do znieczulania i jak dla mnie – rewelka! Można to wykorzystywać na wielu frontach – przed bolesnym zabiegiem u kosmetyczki, do depilacji, albo tez jak się idzie na zastrzyk to warto sobie taką maść tez zaaplikować i po bólu. Jest bez recepty dostępna i ma zawartość lidokainy na poziomie 9.6 %, gdzie inne tego typu preparaty nawet do tego poziomu nie dochodzą. Ja akurat kupuję przez serwis zenn.pl.

Gość gość
Czy da sie gdziekolwiek kupic lidokaine do wstrzykiwan?

Gość irc
Dla potomnych - z lidokainą trzeba uważać. Dopuszczalne dawki to nie więcej niż 300mg czystej lidokainy. Oznacza to że jak posiadasz tubkę maści - 10gram - z zawartością 10% lido - to w jednym gramie jest 100mg czystej lidokainy a w całej maści - 1000mg tej trucizny - czyli zastosowanie np 3 gram maści na raz może już powodować wymioty a w razie drobnej wagi osoby - może nawet odbić się niekorzystnie na pracy układu krążeniowego - gorsze następstwa to już śmierć przy większych dawkach. Proponuję ograniczać się do maści 5 - 6 % lidokainy i zainteresować się benzokainą - działanie podobne ale mniej inwazyjne i znacznie mniej niebezpieczne. Proszę dobrze poczytać w internecie o tych dwóch środkach zanim zaczniecie sobie tym smarować nogi - to grozi śmiercią dziewczyny. Maść stosuje się w wielkości ziarnka grochu i rozsmarowuje na ciało - a nie cała tubka na raz. Toż to śmierć na miejscu! Szkoda że na takie tematy próbujecie się same uczyć. To nie jest zabawa. Lidokaina i benzokaina do super wynalazek medyczny - ale do stosowania z głową i z dala od głowy. Kontakt z oczami, czy też uchem środkowym może także spowodować nieciekawe skutki zdrowotne - a nawet nieodwracalne uszkodzenia mózgu. IRC

Gość IRC
Dodam jeszcze - skoro już zacząłem - że przelicznik stosowania lidokainy to od 3 mg do 4,5 mg na kilogram masy ciała (w zależności od wieku) czyli drobna osoba - ważąca 40 kg i mająca powiedzmy 17 lat nie powinna przekraczać 150mg lidokainy na jeden raz - to POŁOWA tego co podałem powyżej - za przykład brałem siebie, a moja waga jest dwukrotnie większa od wagi przeciętnej osóbki. To znaczy że więcej niż 1,5 grama maści z 10% lidokainy NIE WOLNO na raz lekkiej i młodej dziewczynie - a co do dzieci - to nawet i połowę mniej!. Lidokaina jest zdradliwa ! ona nie popatrzy za Was na wagę - tylko zabierze sobie to co chce.

Hej! Wiecie może czy istnieje jakiś preparat znieczulający do kupienia w aptece bez recepty??(maść czy coś) Bo dostałam depilator tylko że nie mogę nim podziałać bo boli jak jasna. I się tak zastanawiam czy jest coś takiego do znieczulenia, posmarowałabym sobie nogi i jechanesmiech.gif Z góry dzięki za

Gość okłady z lodu

a nie lepiej schłodzić skórę okladem z lodu i wtedy depilować, szybkie i tanie znieczulenie 😉