Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arwe20

Spóźnienie okresu

Polecane posty

Gość arwe20

Witam , mam pytanie bo ciutek sie denerwuje , moja dziewczyna 26 teraz miala dostac miesiaczke i dostala bóli towarzyszacych przed miesiaczka ale samej miesiaczki jeszcze nie a juz jest 28, ostatnio miala bardzo duze stresy zwiazane z separacja rodzicow , mama znalazla sobie innego faceta itd... niezbyt przyjemna sprawa , moja dziewczyna ma 17 lat to chyba normalne to jest nie?

Gość pszczolka_z_listopada
zgadzam sie stres moze opóżnic lub przyspieszyc okres

Gość arwe20
dodatkowo dodam ze ostatni sotosunek odbylismy miesiac temu ale byl to bezpieczny stosunek a wytrysk nastapil po zblizeniu oczywsicie bylem zabezpieczony , mamy do siebie zaufanie , ale te stresy mogly wplynac na opóźnienie

oczywiście że mogły ja kiedyś nie miałam przez 2 msce okresu bo żyłam w ciągłym napieciu i nerwach ale jak spedza to wam sen z powiek to idźcie do apteki po test

Gość stres ma bardzo duzy wplyw
na spoznienie sie @,wiec zycze powodzenia,ze to jednak stres

a ile jej sie ten okres spoznia?

Gość arwe20
ona jest bardzo spokojna mowi ze to normalne w jej wieku i ze juz tak miala pare razy , ja w sumie za siebie tez jestem pewien ehhehe bo wiem co robie hihi ale zawsze zalazek nerwow sie malutki rodzi ale wiem jaka ona ma sytuacje w domu nonstop klotnia mama + tata , mama z innym fagasem i niezdrowa atmosfera w domu i tak prze pewien okres czasu juz

Gość arwe20
26 miala teraz dostac a jest 28, w zeszlym miesiacu dostala planowo a wczesniej to 2 miesiace niemiala okresu

jesli tylko ok 2 dni to strasznie panikujesz? z doswiadczenia wiem ze jak sie czeka na okres to jest on złosliwy mi sie spoznił 2 tyg. zrubcie test jeli chcecie miec pewnosc

czyli niema az tak regularnych cykli 2 dni to nie koniec swiata to nawet chodzocym jak w zegarku sie zdaza

Gość arwe20
Test niebedzie potrzebny bo jestesmy pewni za siebie , martwie sie poprostu o nia , bo ma dziewczyna duzo problemow rodzinych i to mzoe wplywac na okres

Gość arwe20
No ale bol przedmeisiaczkowy nadal jej towarzyszy czyli miesiaczka proboje sie wydostac a ona stresem ja blokuje

skoro ma takie nieregularne to może mieć także coś nie tak z poziomem hormonów pasowało by sie zbadac choc z drugiej strony w wieku 17 lat niekoniecznie musi miec juz bardzo regularne

Gość arwe20
proboje ja przekonywac zeby sie uspokoila ze w domu wszsytko sie ustabilizuje zapewnia mnie ze jest spokojna ale ja i tak wiem ze w domu jest jak klebek nerwow przez rodzicow

czasami tak sie dzieje ze czujesz skurcze macicy ale krwawienie nie wystepuje , poprostu krwawienie moze wystopaic za 2- 3 dni zabiez ja na spacer, przytul niech sie rozluzni

Gość arwe20
Jednak jestem zdezorientowany w tym temacie hehehh wy kobiety najlepiej wiecie jak to z wami jest a faceci moga sie tylko domyslac :)

Gość arwe20
a mam pytanie na uboczu , czy przy ciazy wystepuje ten sam bol czy jest to inn rodzaj bólu?

podobno może pobolewać w krzyżu jak sie zarodek zagnieżdża ale nie wiem bo w ciąży nie byłam :P tak słyszałam tylko ;)

Gość arwe20
A tak serio heheehe ?

no serio ej podobno boli w krzyżu a innych bóli chyba nie ma ;) ale weź nie panikuj skoro jesteś pewny że to nie ciąża to nie zaczynaj takich schiz :P

Gość arwe20
Dobry wieczor moja dziewczyna jednak dostala okresu dzisiaj ;D dzieki za rady