Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olesia444

Owsiki u dziecka

Polecane posty

Gość Olesia444

Pani doktor podejrzewa owsiki u mojej trzyletniej córci.Martwi mnie to. Jak można skutecznie pozbyć się tego dziadostwa? Może ktoś miał podobny problem? Pomocy!!!

Gość ladne rzeczy
jak to podejzewa? to nie dala ci syropu na to? owsiki widac golym okiem . Jesli ma to wspolczuje cala rodzinka bedzie musilala zazyc lek, czeka cie pranie poscieli bielizny, koszmar tez to przechodzilam

a nie dostałaś recepty? lekarka powinna przepisać dawke dla wszystkich domowników. I trzeba pamiętac o prasowaniu wypranej bielizny (tej osobistej też) i zachowaniu ogólnej higieny (częste mycie rąk , zwłąszcza przed jedzniem i wyjściem z wc)

Gość po prostu tabletki
powinny pomoc. Sama to kiedys zlapalam i jedna dawka dla mnie i mojej rodziny zalatwila problem, potem tylko za 2 tyg powtorzylo sie dla bezpieczenstwa, by zlikwidowac ewentualnie "nowe pokolenie" Fakt ze trzeba poddac kuracji wszystkich domownikow bo to cholerstwo jest straszliwie zarazliwe, ale pociesze cie ze bez tych wielkich prań i prasowan się obeszło.na szczęście.

Gość wymaz okołoodbytniczy
tak to fachowo się zwie. Po prostu po nocy, kiedy wystąpiło swędzenie, nawija się na palec kawałek taśmy klejącej i tą taśmą tak jakby "wyciera się"okolice odbytu.Dokładnie mowiąc przykleja się i odkleja. A potem nakleja sie ta tasmę na szkiełko podstawowe i niesie do laboratorium. W przypadku owsikow będa widoczne jaja pasożytów, albo martwe postacie dorosłe. ALe one są tak upierdliwe ze zazwyczaj juz wiadomo ze się je ma, wiec badanie stosuje się raczej u dzieci.

Gość ja nieeeeeee
każde pokolenie ma własny czas, każde pokolenie chce zmieniać świat... :D :D :D :D :D