Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomóżcie prosze

Dni płodne....

Polecane posty

Gość Pomóżcie prosze

jak wyliczyć kiedy mamy dni płodne? w którym dniu cyklu??? prosze niech ktos napisze jak wie...

Gość ulibuli
dni płodne masz w pierwszej połowie cyklu tzn zaczynaja się tak około 6, - ale u niektórych mogą 7 a nawet i póżniej - dnia cyklu. generalnie musisz obserwować śluz - jak sie pojawi tzn że najprawdopodobnei jzaczeły sie dni płodne. Jak śluz zaczyna być rozciagliwy, masz uczucie mokrości (śluz jak woda) tzn że jestęś blisko owulacji czyli jesteś najbardziej płodna w cyklu.

Gość ulibuli
niektórzy używaja metody tzw kalendarzyka małżeńskiego... - ale to chyba kiepski sposób. Najlepiej to obserwować sluz no i ewentual mierzyc temperaturkę.

Gość ulibuli
z tym obliczaniem przez kompa (patrz link podany przez kol wyzej) to chyba jest troche jak z metodą kalendarzyka małżeń. Pewnie mozan sobie wyliczyć - nie przecież nie szkodzi - ale wydaje mi się że większą wagę przywiązuj do sluzu i do obserwacji siebie.

Gość Pomóżcie prosze
dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi 6, 7 dni tzn te dni liczy sie po wystapieniu miesiaczki? zreszta zaraz sobie poczytam ;)

Gość Pomóżcie prosze
"ale wydaje mi się że większą wagę przywiązuj do sluzu i do obserwacji siebie." do obserwacji siebie---------------???? tzn????

musisz obserwowac czy miesiaczki sa regularne, jak dlugire sa cykle,badac sluz...mierzyc temperature...owulacja jest mniej wiecej w polowie cyklu

Gość ulibuli
obserwacja siebie - chodzi mo tu o obserwowanie śluzu i mierzenie temparaturki;) mozę nei jasno siem wyraziłąm:) i masz racje - najlepei jto poczytać np na stronach NPR - dość szczegółowo o tym wszystkim piszą.Albo w ogóel na necie i już;)

Gość Pomóżcie prosze
OK dziekuje Wam bardzo 🌼 :)

Gość Pomóżcie prosze
dziekuje za linki :) 🌼

Gość a kto to taki
autorko, wejdz na link który podaja dziewczyny, a nie czytaj tego co pisze ULIBULI. Przepraszam ale bzdury piszesz 6 i 7 dzień-jasne-ile masz lat?

Napiszcie mi jak pojawił mi się śluz, to zaczęły mi się dni płodne. Bałam się że jestem w ciąży, czy jak pojawił mi się ten śluz to mogę przestać się martwić???

Gość pomozcie*
jezeli okres dostalam 30 listopada...a zakonczyl sie mi w poniedzialke w tym tygodniu to..wczoraj zauwazyłam sluz przezroczysty rozciągliwy z domieszką krwi? czy to ssa dni płodne?? jestem 8 dni od rozpoczecia okresu? za ile nastapi owulacja/ czym sie ona rózni od ni płodnych prosze o pomoc:)

Gość ulibuli
owulacja to czas największej płodności. A ta krew i rozciagliwy śluz u ciebie to moze jakieś zaburzenia hormonalne. Albo coś ci się poprzestawiało...dobrze jest mierzyć temperaturę...choć 8 dzień cyklu to za wcześnie na owulację....napewno jest rozciągliwy?

Gość ulibuli
owulacja masz w połowie cyklu Np przy cyklach 28 dniowych owulacja moze nastapic prawdopodobnie około 14 dnia (co nie znaczy ze napewno 14 dnia ale OKOŁO) moze to być równiedobrze 16 dnia albo 12 ....przydatne jest mierzenie temperaturki (+ oczywiście obser sluzu)

Gość ewelina

Ja zawsze sprawdzam dni płodne za pomocą testera afrodyta, moim zdaniem najskuteczniejsza metoda