Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecie może....

jak liczyć kiedy powróci owulacja po ostawieniu?od okresu czy od poczatku przerw

Polecane posty

Gość wiecie może....

podobno owulacj amoże powrócic już w pierwszy cyklu po odst tabeltek...jak to liczyć? 12-14 dni od plamienia z odtsawienia...czy od poczatku przerwy?

Gość nie bierz
nie możesz tak liczyć, bo nie wiesz ile dni bedzie trwał Twój cykl po odstawieniu tabletek, ten magiczny 14 dzień to kwestia bardzo umowna, bo jeśli cykl ci sie wydłuzy, to owulacja będzie póxniej niż 14 dnia, a jeśli sie skróci? najlepiej jak będziesz obserwować swoje ciało - ilość i rodzaj sluzu, ten płodny jest ciągliwy i prawie przezroczysty, czujesz sie cały czas mokro, śluz jest najłatwiej zaobserwowac na papierze toaletowym, po owulacji ilość śluzu sie zmniejsza i jest on bardziej gęsty i nieprzezroczysty

Gość nie bierz
a pierwszy dziń cyklu to pierwszy dzien krwawienia, nie ważne czy z odstawienia czy nie

Gość wiecie może....
dzięki za odp:) myslałam że plamienie z odts nie liczy się jako pierwszy dzien cyklu...pisza że owulacja może wystąpić nawet w pierwszym cyklu czyli ok 14 dni od jego poczatku po ostawieniu...ale nie pisza od kiedy to się liczy. szybciej to mi racezj nie wróci bo za długo brałam:) tak czy inaczej dzieki za odp:))))))