Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cień uśmiechu

Czym jest miłość? Pomóżcie określić, bo nie mam pojęcia.

Polecane posty

Gość Cień uśmiechu

A najbardziej przykre jest to, że nie jestem w stanie powiedzieć, czy kocham czy nie? I ktoś przez to cierpi.

Gość od takich to ja z daleka
:o

Gość ona29///
witam sciagnełam taka jedna wypowiedz Bernarda z art "List otwarty do wszystkich zainteresowanych " bardzo podobala mi sie ta wypowiedz miłość to uczucie, które nas samych zachęca i sprawia radość kiedy czynimy wszystko co możemy ażeby uszczęśliwić swojego partnera. Miłość to umiejętność patrzenia na tą osobę nie okiem krytycznym ale właśnie w sposób przesycony łagodnością. Umiejętność przebaczania i wiele tolerancji dla partnera połączonej z szacunkiem do własnej osoby pomoże nam budować związek. Miłość to nie jest pozwalanie na krzywdzenie swojej osoby. Tego nie wolno robić. Pomimo różnic płci kobiety i mężczyźni są podobni do siebie. Raz próbujemy zagarnąć więcej niż możemy (czasami lepiej odpuścić a to zaprocentuje pozytywnie) a czasami pozwalamy się krzywdzić mając nadzieję, że to się nie powtórzy. Oczywiście w związku są obowiązki, ale one wynikają z miłości i dbałości właśnie o ten związek i dla tego wymagają szacunku od drugiej strony. Jeśli nie widzicie takiego szacunku, pomimo że to bolesne, nie trwajcie w takim związku. Nigdy też nie martwcie się o to czy znajdziecie sobie faceta. Szanujcie się, bądźcie szczęśliwe. To jest jak światełko w ciemności. Dla każdego faceta będziecie atrakcyjne, bo szczęście jest tym czego brakuje nam wszystkim, bez względu na płeć. Nie można też myśleć o tym że jesteśmy doskonali. Wręcz przeciwnie. Jesteśmy słabi, często zawodzimy, ludzie wogóle. Myślę, że miłość to bardzo szczególne uczucie o które trzeba dbać cały czas, bo bez tego umiera. Myślę też, że mężczyźni czują się trochę zdezorientowani i niepotrzebni. Kobiety są samodzielne i samowystarczalne. Mężczyznie się wydaje, że nie jest jej potrzebny a jeśli, to właśnie do łoża. Może to daleko posunięte uogólnienie, ale coś w tym jest. Wszyscy potrzebujemy bliskości drugiego człowieka i dla tego nie powinniśmy szukać u siebie wad ale tego co dobre i mówić o tym. Mówić że jesteśmy szczęśliwi w związku, motywować partnera, mówić mu o tym co nas w nich cieszy. Ale jeśli zauważycie brak szacunku dla Was to znaczy, że partner nie jest wart Waszego uczucia. To na Waszych barkach spoczywa większość obowiązków w większości domów. Pomimo tylu słów o równouprawnieniu nie widać go w domach gdzie mężczyzna wciąż jest tyranem.

Gość pokemon i dno
Co to Jest miłość? Czy to uśmiech z mojego lustra Co to Jest miłość? Czy to usta, czy dłonie twe? Gwiazdą, co świeci jak Super Nowa Żarem, gdy w ustach zapłoną słowa Tym jest, tym jest, mój miły, miłość Całego świata w posadach drgnieniem Twego pragnienia wielkim pragnieniem Tym jest, tym jest, mój miły, miłość Nad ranem wczoraj z Krakowa dzwonił O łzy nie pytał - nie pytał o nic Bukiet konwalii z pocałunkami Byle nie pytać co między nami Smagnięciem bólu i warg zachwytem Odkryciem powiek, kiedy zakryte Tym jest, tym jest, ma miła, miłość Brakiem oddechu na górskim szczycie I najszczęśliwszym ze wszystkich życiem Tym jest, tym jest, ma miła, miłość Co to jest miłość? Czy to uśmiech z mojego lustra Co to jest miłość? Czy to usta, czy dłonie twe? Co to jest miłość? Czy to uśmiech z mojego lustra Co to jest miłość? Czy to usta, czy dłonie twe? Znienacka płaszcze coś połączyło Świt mówi zmierzchy - zmierzch mówi miłość Znienacka płaszcze coś połączyło Świt mówi zmierzchy - zmierzch mówi miłość Gwiazdą, co świeci jak Super Nowa Żarem gdy w ustach zapłoną słowa Tym jest, tym jest, mój miły miłość Całego świata w posadach drgnieniem Twego pragnienia wielkim pragnieniem Tym jest, tym jest, ma miła, miłość Całego świata w posadach drgnieniem Twego pragnienia wielkim pragnieniem Tym właśnie, tym właśnie, nasza miłość Brakiem oddechu na górskim szczycie I najszczęśliwszym ze wszystkich życiem Tym właśnie, tym właśnie, nasza miłość Co to jest miłość? Czy to uśmiech z mojego lustra Co to jest miłość? Czy to usta, czy dłonie twe? Co to jest miłość? Czy to uśmiech z mojego lustra Co to jest miłość? Czy to usta, czy dłonie twe?

Gość Robi 72
Miłość to uczucie, które zaczyna się na ustach, a kończy na dupie :-D

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
to zes pierdolna

Gość de Mello
'Miłość - Co powinniśmy robić, by nasza miłość trwała? - pytali nowożeńcy. - Kochajcie razem inne rzeczy - odpowiedział Mistrz. '

Gość de Mello
'niezawodny sposób przywrócenia miłości i zgody Za każdym razem, kiedy z kimś jesteś lub myślisz o kimś, powiedz sobie: ja umieram i ta osoba również umiera, i postaraj się jednocześnie doświadczyć prawdy tych słów. Jeżeli każdy z was zgodzi się tak postępować, znikną urazy i zgorzknienie, i zapanuje zgoda. '

Gość de Mello
'Zgoda Pewien człowiek, któremu życie małżeńskie nie układało się najlepiej i który szukał na to rady, Mistrz powiedział: - Musisz nauczyć się słuchać tego, co mówi twoja żona. Mężczyzna wziął sobie tę radę do serca i powrócił po miesiącu, mówiąc, że nauczył się słuchać każdego słowa wypowiadanego przez żonę. Mistrz poradził mu z uśmiechem: - A teraz idź do domu i słuchaj każdego słowa, którego ona nie wypowiada.'

Gość de Mello
'- Kiedy można powiedzieć, że ktoś jest już dojrzały? - W dniu, w którym nie trzeba go w niczym okłamywać.'

Gość de Mello
'Nieustraszoność - Czym jest miłość? - Całkowitą nieobecnością lęku - odpowiedział Mistrz. - A czego się lękamy? - Miłości - odparł znów Mistrz. '