Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maliszenka

mój syn kreci głową

Polecane posty

Gość maliszenka

Mój 6 miesieczny syn od wczoraj kreci głową jakby mówił "nie" . wczoraj sie uderzył i zastanawiam sie czy to nie ma z tym zwiazku . czyje dziecko tez tak robiło?

Umów sie z lekarzem ...!! Koniecznie ! Moze to przez uderzenie ....Niech zrobia tomografię ... Nie straszę,ale ja bym sprawdziła dla własnego spokoju i zdrowia dziecka !

Gość nie strasz dziewczyny
oczywiście warto skonsultowac z lekarzem to uderzenie, ale dzieciw tym wieku zaczynają juz naśladowac wiele rzeczy, jeśli dziecko nie traciło przytomności, nie ma guza o dziwnym kolorze i zachowuje sie normalnie -jest wesołe, ma dobry apetyt, to nie trzeba sie martwić i latać po tomografiach, dla własnego spokoju porozmawiaj z pediatrą, niech mu sprawdzi odruchy

Kurcze !!! Nie strasze !!! Poprostu aj bym tak postapiła !!! Dziecko sie uderzyło i kreci po tym głowa i co wszystko Twoim zdanie OK ? Kobieto nie badz taka wyluzowana ! Boze ...! Straszę ...! A moze ...OSTRZEGAM ? To zle ? ...Zapytała dziewczyna wiec JEJ odpowiedziałam !

mój tez tak miał ze krecił bez opamietania ale ja sie nie bałam bo sie nie uderzył ...

noe_😘 no ale skoro sie uderzył ....to chyba powinna autorka to skontrolowac ? Czy ja napisałam brednie ? Czy ja Ja strasze ? :O

Gość nie strasz dziewczyny
acha nie bądź taka przewrażliwiona na swoim punkcie, nie napisałam nigdzie kobieto że piszesz brednie, napisałam że trzeba to dla własnego spokoju skonsultowac z lekarzem, ale po co zaraz wyskakiwac z tomografami i innymi specjalistycznymi badaniami i nakręcac dziewczyne, że nie wiadomo co sie stało

nie strasz dziewczyny_ ja naprawde nie straszę ! nie nakrecam Jej ...chciałam dobrze ...Boze ! Dziecko sie uderzyło w głowe i jest taka reakcja ! Warto skontrolowac w tym sie zgadzamy ....lekarz bedzie wiedzial co zrobic moze faktycznie sie okaze ze nie potrzeba tomografii , usg ... I OBY!

Obserwuj małego, jeżeli nie przestanie, lub pojawią sie np. wymioty, lub nie bedzie chciał jeśc, i jego zachowanie bedzie inne, napewno rozpoznasz to wtedy idz do lekarza pediatry Acha - nie potrzebnie robisz panikę, wyluzuj

Dziewczyny nie można z każdego uderzenia robic paniki, ja musiałabym byc 1 w tygodniu u lekarza, czy małemu nic nie jest bo się walnął, czasami nie potrafię go upilnowac, taki szybki jest :D i sprytny :)

Majka_ Moja mała tez sie uderzyła ....ale nie kręciła po tym cały czas głową :O Dlatego nie panikowałam i nie byłam u lekarza... Ale gdyby wykonywała ruch \"NIE\"cały czas napewno bym poszła to sprawdzic ... Nie chciałam straszyc ...tylko poradzic .... W takiej sytuacji lepiej dmuchac na zimne .

No dobramoze z tomografia przesadziła....ale lekarz bedzie wiedział co robic !

Acha - ja wiem ze lepiej dmuchac na zimne, sama nie raz się bałam, teraz nie moge małego upilnowac, ma 2 latka i biega jak oszalały, nie zawsze zdąże go złapac :D, a do lekarza pediatry jeżeli mały nie przestanie kręcic główką oczywiście ze można isc

mój czsto do tyłu sie przewracał jak uczył sie siadac dlatego poduszka była zawsze za nim :)

Majka_to masz gonitwe w domu :) mnie to dopiero czeka:0moja córcia konczy dzis pół roku🌻:D

Mojej koleżanki córka się uderzyła kiedys i to dosyc mocno, więc ta nie czekając długo poleciała na tomografię to ją jeszcze lekarze spieprzyli :) ze takiemu malutkiemu dziecku to tylko w naprawde wyjątkowych sytuacjach, małej nic nie było :)

Majka_masz racyje:D Autorko idz do swojego pediatry poprostu i przedstaw sytuację !

Gość maliszenka
Jejku dziewczyny nie chciałam was skłucić. Mój syn co prawda uderzył się leciutko, nawet nie płakał,ale chciałam wiedzieć czy inne dzieci tez tak mają. Bo ona na pewno nie robi tak gdy chce się z czymś nie zgodzić bo jeszcze nie zdje sobie sprawy co to znaczy. Ale bardzo mozliwe, że odkrył, że może takie dziwne rzeczy robic z głową i teraz tak robi. Tak jak np ostatnio odkrył, że jak kaszle to ja na niego zwracam uwagę i robi to celowo. Chciałam tylko wiedziec czy wasze dzieci tez mniały etap krecenia głową. Bo fakt troszkę mnie to zaniepokoiło, że akurat w tym czasie tak zaczoł robić. Dzięki z góry za rady:)

Ale my się nie kłóciłyśmy, wymiana zdań i doszłyśmy do porozumienia hahahaa

Gość maliszenka
aha:)