Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sałatkomaniaczka

Jak się robi taką pyszną surówkę z kapusty jak w barach chińskich?

Polecane posty

Gość sałatkomaniaczka

Jest ona z dodatkiem marchewki (czasami), ale na słodko... Z czego jest ten sosik? Proszę, jak wiecie, to powiedzcie, uwielbiam tę sałatkę!! :):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapytaj chińczyka
i po kłopocie:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie powie bo straci
sałatkową klientkę :D No dziewczyny, żadna nie wie? :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość WRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
a nie da rady rozebrać jej na czynniki pierwsze:-P?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sałatkomaniaczka
No dziewczyny! :( Żadna nie wie? Chodzi mi przede wszystkim o ten sosik... :( Buuu....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sos sojowy
sos sojowy, ale dodaj cukru, po prostu i będzie pyszna :) tylko najpierw rozpusć ten cukier w sosie sojowym, żeby nie bylo kryształków, smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sałatkomaniaczka
Nareszcie!!! Dzięki kochana!! :):):)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ten przepis powyzej
o fuj, 6 lyzek warzywka, czyli glowny smak surowki bedzie spowodowany oszolamiajacym efektem glutamianu sodu, a nie faktycznymi smakami przypraw :P ja bym na sos uzyla oleju sezamowego i octu ryzowego oraz sos sojowy, imbir, moze cos jeszcze ... trzba by wyprobowac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stromokocur
Ten sos robi się gotując cukier z wodą aż odparuje i lekko zgęstnieje i dodając do niego ugotowaną, przetartą przez sito nylonowe marchew, dla kolorku. Cukru nie wolno skarmelizować, czyli wystarczy aż będzie lekko lejący ale koniecznie jeszcze biały!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość stromokocur
Do tego dodać łyżkę lub dwie octu. Do smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja jak robie surowkę z białej kapust, to zaczynam od zalania kapusty gotujaca wodą, przemieszam kapuste wrzucam na sito, a potem wg uznania ... :-D - kapusta jest miękka i lepsza w smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×