Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcja

Wyniki krwi kto zinterpretuje

Polecane posty

Gość Marcja

sideremia Drych 36 ferritina elfa 37.80 globuli rossi 4.65 emoglobina 12.5 ematocrito 36.5 MCH 26.9 MCHC 34.2 MCV 78.5 globuli bianchi 9500 linfociti 25 monociti 7 piastrine 210

Gość Marcja
hej hej nie ma nikogo ?? :(

Gość Marcja
hej kobietki nie zna sie nikt ??

Gość niestety wszystkiego nie
rozumiem:( wiec na pewno ci nie odpowiem dobrze. Z tego co wnioskuje to jest tu niedokrwistość (niski hematokryt i hemoglobina) nie przechodzilas, albo nie przechodzisz jakiejs infekcji bakteryjnej?

Gość Marcja
ostatnio jestem czesto przeziebiona i lekarz polecil mi zrobic analizy krwi bo myslal o anemi

Gość Marcja
na wynikach mam wszystkie dopuszxczalne normy i SIDEREMIA jest dla kobiet od 60-140 a ja mam tylko 36 :( globuli bianchi - biale krwinki mam ich az 9500 a norma to 4000-9000

Gość niestety wszystkiego nie
dlatego pytalam sie o infekcje, bo przy infekcjach bakteryjnych wzrasta liczba bialych krwinek. Dzięki za podanie norm dla tego SIDEREMIA bo nie moglam skojarzyc ato jest po prostu stężenie zelaza w surowicy krwi. Rzeczywiscie jest niskie. Ale jezeli jestes chora to nie powinno się uzupelniac jego brakow bo bakterie beda traktowac go jako pożywke.HMM a co to jest piastrine? masz moze chociaz normy kolo tego?

Gość Marcja
dzieki :) poszukalam w necie i juz znalazlam :) MCV moje 78.5 norma 82-92 piastrien - plytki krwi ja 210 norma 150-400