Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pawlikxp

jej schizy...

Polecane posty

Gość pawlikxp

A tak w ogole to mi się zaczęły porządne schizy. Dziewczyny bardzo bym chciała ich nie miec,ale nie moge caky czas sprawdzam temperature i zastanawiam sie czy dostane okres czy nie i co wskazuje na to ze dostane. Niby bola mnie piersi tak jak przed okresem ,ale slyszlam ze w ciazy jest tak samo. Ale czy u mnei jest mozliwa ciaza jezeli pierwszy stosunek byl 6 dnia cyklu + prezerwatywa(z nia wszystko ok) ,pozniej okolo 15-16 owulacja (tak wynikalo z tempki i moich obserwacji) nastepny stosunek 22 dnia cyklu z prezerwatywa oczywiscie z ktora wszystko ok. To byly dni nieplodne wiec chyba jakby cos jakies male ilosci jakims sposobem sie dostaly to chyba nie ma mozliwosci, tak?? Jeju to bardzo meczy juz nie wytrzymuje....caly czas o tym mysle.... odpiszcie, prosze....

troszke nie rozumiem, ktos zalozyl za mnie temat?? dlaczego?? to chyba moj przypadek, ale dzieki Milo bedzie jhak tutaj tez cos odpowiecie...

ja mam od 6 dni podwyższoną temperaturę, ok 37- 37,2 (mierzona pod pachą) jest mi zimno. boje się, że jestem w ciąży !!!!! współżyłam z prezerwatywą ze środkiem plemnikobójczym, z gumką niby było wszystko ok. to było 10 i 11 dnia cyklu. od 14 dc pojawiła się płodna wydzielina.teraz jest 32 dc. 16 dnia po stosunku zrobiłam test z apteki wynik negatywny 19 dnia po stosunku test z krwii beta hcg wynik negatywny 22 dnia po stosunku test z apteki wynik negatywny jak myślicie czy mogę być w ciąży?????? prezerwatywa i testy przemawiają za tym,że nie . ale ta temperatura mnie martwi plemniki mogą przeżyć 3-4 dni, więc testy zwłaszcz ten z krwii powinien to wykazać pomóżcie. co myślicie o mojej sytuacji??????

Przeziebiona pewnie jesteś a nie w ciąży, od kiedy temperatura jest wskazaniem ciąży .... wbrew trzem negatywnym testom.

mierze rano ale w ciągu dnia też!!! tylko, że pod pachą ale ostatnio przed wczoraj miałam rano 36,7 a dzisiaj 37. z resztą jak nie mierzyłam przez cały cykl to teraz raczej bez sensu!!!! sama nie wiem co myśleć i co robić:(

Gość maskaa
dziewczyny!!!!nie jestescie w ciazy!!!!! skad wy te pomysly biezecie!!! w dni nieplodne z prezerwatywa!cud by musiala stac zeby doszlo do zapodnienia!! jesli sie boicie idzcie do ginekologa po tabletki!!

Dziewczyny to ja od tych schiz, pomyslalm sobie ze jak juz ktos zalozyl mi temat o nazywie \'jej schizy..;\' to juz go podtrzymam A wiec moja sytuacja to na opisana na samej gorze pierwszy post niejakiego pawlikaxp(ktoremu dziekuje i moglby sie odezwac) Dziewczyny powiedzcie co na temat mojej sytuacj sadzicie, prosze bardzo mi pomozecie, bo ja juz o niczym innym nie mysle...

temperatura mierzona w ciągu dnia tylko niepotrzebnie Was nakręca kobiety, to nie jest miarodajne, jeśli cokolwiek juz chcecie osiągnąc termometrami, to mierzcie tą temperaturę nie w ciągu dnia, bo aktywnośc dzienna ją podwyższa, ale z rana, tuz po obudzeniu i to zanim wstaniecie z łózka ;) przeziębienie tez podwyższa temperaturę ;) poza tym wskaźnik temperatury może świadczyc o ciąży, jeśli ta podwyzszona temperatura utrzymuje się od owulacji przez co najmniej 18-20 dni

no i przede wszystkim nie pod pachą! mierzcie sobie gdzie tam chcecie, ale nie pod pachą

Laurka wielkie dzieki za odpowiedz. Wiem, temperature mierze w ustach coodziennie po przebudzeni ,przed wstaniem z lozka i wynosi ona 36,7-36,8 , niby tak jak w poprzednich cyklach,ale ja i tak sie obawiam..yhh!! Mierze tez w ciagu dnia ,bo wiesz caly czas sprawdzam czy nie podskoczyla i w ogole...Tylko tutaj temperatury sie znacznie roznia ,bo zazwyczaj jest to 37,1 ale t pewnie dlatego,ze w ciagu dnia.

jansee, mierzenie w ciągu dnia nie ma sensu, chyba że mierzysz po trzygodzinnym leżeniu bez ruchu ;) to normalne że temperatura w ciągu dnia skacze i nie ma sensu jej co chwila mierzyc, uwierz :D ile dni już masz tą podwyższona temperaturę?

tzn. moja wyzsza temperatura czyli rano 36,7-36,8 11 dni od momentu owulacji czyli od okolo15-16 dnia cyklu bo wtedy temperartura sie podniosla, bo ja juz mierze temperatury od 4 cykli i niby zawsze w drugiej fazie mam tak rano 36,7 36,8.

to nie panikuj, to dopiero 13 dzień drugiej fazy, jak długie masz cykle? moim zdaniem nie masz powodów do obaw, a na okres możesz poczekac jeszcze z 2-3 dni co najmniej, jeśli któregos ranka temperatura spadnie 2-3 kreski mniej więcej do wartości sprzed owulacji, to tego dnia lub następnego możesz spodziewać się miesiączki

Napiszcie czy jak boli mnie gardło i mam jakiś stan zapalny w organizmie to chyba nie mam co na razie stosować tej metody??

evulka powiem Ci szczerze,ze ja w oprzednim cyklu jak mialam chore gardlo to i tak mierzyla i temperatury byly jasne i czytelne nic sie nie zmianialo....

nie ma sprawy ;) evulka - przy stanach zapalnych temperatura może trochę przekłamywać, nie musisz mieć wysokiej gorączki, ale wystarczy, że się podniesie o te 3 kreski i już bedziesz miała zamieszanie; mierzyć oczywiście możesz, bo warto wiedzieć, jak organizm na takie lekkie infekcje reaguje i czy wtedy pomiary mają jakies znaczenie czy nie, ale sie nie wkręcaj, jeśli ta temperatura będzie sporo wyzsza; takim samym wzrostem temperatury organizm może zareagowac na przykład na alkohol, dlatego przy interpretacji trzeba pamietac, czy nie było jakichś czynników które pomiar mogły zaburzyć