Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fistasze-k

Wózek Trójkołowy niebezpieczny dla dzieci?... POMOCY !

Polecane posty

Gość fistasze-k

witam. chciałam zakupic dziecku wózek spacerowy trójkołowy ale dziś znajoma mnie uprzedziła co do tego zakupu... a mianowicie powiedziała że lekarz pediatra jej go odradził bo ... dziecko w bardzołatwy sposób może z niego wypaść:O ze niby nie ma równowagi (przez to koło na przodzie) i jak dziecko się nóżkami zaprze i napręży plecki wtedy wózek nie ma równowagi i....leci do tyłu :( czy to prawda? proszę o rady rodziców którzy korzystają z takich wózeczków. dziekuje i pozdrawiam.

Gość fistasze-k
nikt mi nie doradzi?:(

To nieprawda! Wózki trójkołowe są tak samo stabilne jak te z czterema kółkami.

Gość prawda....
Mimo że sama nie mam takiego wózka to bym nie kupiła. Widziałam kilka razy jak bardzo taki wózek jest niestabilny i niewygodny do prowadzenia, szczególnie jak dziecko jest już większe, widziałam jak się kobiety z nim męczą bo większośc teraz takie kupuje bo taka moda ale czy wygoda ?

co Ty opowiadasz ? Po co zabierasz głos jak to są Twoje domysły a nie praktyka? Jak dziecko jest duże to nie ma znaczenia ile ma kółek, poprostu wózek jest cięższy i tyle.

Gość fistasze-k
zdania są podzielone.... tez wydaje mi sie że to właśnie taka moda... szkoda ze niemiałam okazji poprowadzic takiego wózeczka...:( wtedy moze bym sie przekonała co do zakupu.

Gość nodi
no to fakt!wozek trojkolowy jest stabilny tylko jak stoi,jak juz trzeba wjechac na stopien lub np,na specjalne podjazdy w ktorych w srodku sa schody ;wtedy zxaczyna sie mordega!trzeba miec bardzo sprawne bicepsy by ten wozek utrzymac w rownowadze!

Gość nodi
ale bardzo podoby fasonem typowego trojkolowca jest wozek z 4 ema kolkami z przodu,taki wlasnie ja chcem kupic mojej kruszynie jak sie juz urodzi

Te wózki żle się prowadzi, na początku ale można się przyzwyczaic. Ja takiego nie miałam, ale woziłam córkę szwagierki i ona jest zadowolona z tego wózka.

Gość prawda....
właśnie spróbuj wiechać takim wózkiem na podjazd ze schodami, skoro ma się z przodu jedno koło a nie dwa....

Mozesz odwiedzić sklep i spróbować. Ja nie mam takiego wózka, ale mysle ze sa skrętne i wygodne. Jezeli nie masz pewniści, to kup z cztera kołami, ale przednie zeby były sktętne. No bedzie cięższy o to jedno kółko, ale tez będzie wygodny w prowadzeniu.

Mam wózek trójkołowy i jestem pewna, że gdy stoi, jest stabilny i dziecko zapięte w pasy może machać sobie nóżkami i wierzgać ile chce bez zagrożenia, że wózek się przewróci. Wygląda jak wygląda ale jest wygodny, chociaż nie na wysokie krawężniki. Słyszałam natomiast opinię, że takie wózki nieumiejętnie prowadzone są \"wywrotne\" i dlatego w niektórych krajach np. w Niemczech zdecydowanie się je odradza. Mi to nie przeszkadza, bo jeździmy głównie po równej nawierzchni.

Gość nodi
na serio kupno dobrego wozka to wcale nie taka latwa sprawa,sama codziennie ogladam allegro,e-baya i szukam odpowiedniego

Gość fistasze-k
dziekuje wam.:) teraz ide na kawkę ) (( (""""")o '''''''' :):):)pozdrawiam serdecznie :):):)

jeden z wózków mojego synka jest właśnie trójkołówką :) moim zdaniem jest rewelacyjny! z tym, że nasz jest na wielkich 14 calowych kółkach, nie zauważyłam by byłniestabilny, wjedzie wszędzie bez problemu, pokonuje wszelkie nierówności i bardzo wysokie krawężniki jak mały czołg, a synek ma ponad rok i lubi być wożony w tym wózku, taki model jak nasz,mogę z przekonaniem polecić:)

Gość fistasze-k
______) _____(( ____(""""")o _____'''''''' no teraz wyjdzie kawka;)

Gość nodi
a wiecie ze ze w niemczech wozkow 3 kolowych uzywa sie w wiekszosci do uprawiania jogingu?

Gość fistasze-k
gruby mis chyba sie przekonuje coraz bardziej.:)

mam wozek trojkolowy - implast volant wiec z wlasnej, ponad trzymiesiecznej praktyki zaswiadczam, ze wozek ten nie jest niestabilny oraz ze bez zadnego problemu przejezdzam nim przez wszystkie przeszkody, a nawet wiecej - gdy mam przed soba waski przejazd wystarczy, ze unosze tyl wozka z dwoma kolami i bezproblemowo przejezdzam przednim kolkiem... druga sprawa - jak wyobrazacie sobie wprowadzenie na rynek produktu, ktory posiada wszelkie atesty i jednoczesnie jest niestabilny i grozi zdrowiu czy zyciu dziecka...? zapewniam was, ze stabilnosc konstrukcji na trzech kolach zostala sprawdzona tyle z mojej strony pozdrawiam

Gość fistasze-k
nodi ja słysząłam że to własnie w niemczech pierwsze takie wózki zaistniały. przyznam ze wtedy mi sie wogole niepodobały...kojarzyły mi się z...wóżkiem inwaliczkim:(:(:( serio:(:(:(:(:(

jeżeli chodzi o podjazdy , to prawda przechlapane. Natomiast do równowagi a tym bardziej wypadania dziecka z wózka nic nie ma. Czy moda? Nie wiem, ja mam taki i taki wózek, a podjazdy niektóre są tak zrobione że i z tym czterokołowym jest problem :)

Gość nodi
mam juz fobie na tym punkcie i jak widze tylko babke z wozkiem to ogladam go z kazdej strony,

Gość fistasze-k
joanka bardzo dziekuje. własnie to daje do pomyslenia..że wózki z atestem mogly by zagrażać dzieciaczkom...

Gość nodi
prawda wozek 3 kolowy w niemczech to juz zadna nowosc,ze 3 lata temu tez robil na mnie wrazenie

Ja też się spotkałam z opinią, że wózki trójkołowe są specjalnie do joggingu

Gość fistasze-k
ale że jogging z dzieckiem? czy ze z pustym wózkiem?:O

Gość nodi
kazdy wozek ma jakis tam atest,ale bez przesady zeby zaraz 3 kolowiec zagrazal dziecku,chyba ze prowadzi ten wozek jakis wariat

ja mam 3kołowca quinny speedy i poki co jestem zadowolona,ma duze koła,rewelacyjne hamulce i bardzo dobrze mi sie go prowadzi,fakt moje dziecko wazy poki co niecałe 5 kilosow ale taki wozek jest ok jak dla mnie na nasze fatalne chodniki,nie wszedzie jest polbruk,aha i jescze jedno,kupujac wozek kierowalam sie jego wagą i tym jak sie składa,nie jestem za duza kobietka i ten typ to dla mnie bomba,chyba tylko doskwiera mi w nim brak pałaka do spacerowki,chociaz pasy sa oki,ale jescze z niej nie kozystam wiec okaze sie w praniu;-)))