Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusesitka

Mix plus-kontrakt na 3 lata a simlock..

Polecane posty

Gość lusesitka

Mam pytanko,mam kontrakt w mx plusie na 3 lata,zostało mi jeszcze dwa,ale chciałabym złamac simlocka.I pytanie,czy tak moge zrobić??? Chce na jakiś czas włożyć karte z simplusa z innym numerem,oczywiscie w mixie dalej będe doładowywać konto tak jak trzeba co miesiac 30.... help????

Gość lusesitka
help mi???

Gość lusesitka
niech mi ktoś odpowie????

Gość z tego co mi wiadomo mozesz
to zrobic pod warunkiem ze zaplacisz za to kare 600 zl...nie wiem czy warto

Gość wydaje mi sie ze mozesz
ja swoj sprzedalam w komisie ( a telefon mialam dopiero z 4 miesiace) tez mam umowe na 3 lata, a oni pewnie tam juz zlamali simlocka

Gość lusesitka
Kurcze,dwie sprzeczne odpowiedz.Hm,ale tak czy siak przecież będe doładowywać konto 30,to wtedy będe wracać do nr z mixa,by tylko załadować.To tak by było,jakbym miała wyłączony telefon.

Gość lusesitka
Może ktoś jeszcze doradzi??

Gość lusesitka
a bu????????????????/////////////////////

Gość lusesitka
????????????????????????????????????????????????????????????//

Gość lusesitka
No fakt,właśnie masz racje,ale troszke się boje,żeby nie zapłacic 600 stów.Tzn ja bym nie płacila tej kary,tylko mój facet bo na niego jest umowa.

kare palcisz jak umowe zerwiesz. a takie sytuacje ze ktos bierze sobie telefon za zlotowke , a pozniej sprzedaje z zyskiem sa na porzadku dziennym i z tego co wiem kar za to nie ma, pod warunkiem,ze placi sie rachunki. tym bardziej za smilocka kary nie zaplacisz.

Gość lusesitka
A to fajnie,ciesze się bardzo.No fakt za złamanie umowy jest kara i jak się nie doładuje w danym miesiacu komy. Dzięki bardzo :)

Gość pf
jeśli zdejmiesz simlacka to przepada Ci tylko gwarancja bodajże

Oczywiście, że możesz zdjąć simlocka :) Jednak jest jedno ale :(stracisz wtedy gwarancje na telefon. Nie wiem jak w Plusie, ale w Erze po roku korzystania z telefonu (nie ważne na ile lat masz umowę), simlocka zdejmują za darmo :)

Gość właśnie umowa do aparatu
ma bardzo duzo, bo właśnie spłacasz ten telefon tymi 30 zł miesiecznie, ja wiem tyle, że dopóki trwa umowa nie mozna zdjać simlocka bo sie płaci karę, w plusie wynosi ona 600 zł. W końcu siec tego simlocka zakłada w jakimś określonym celu.

Gość lusesitka
Wrr i znowu mam mętlik,chyba musze się jutro pzejść do plusa i spytać.Mi się zdaje/zdawało że musze poprostu doładowywać tymi 30 stkami.ciul z gwarancją gorzej z karą :/

Gość pf
nie ma żadnej kary! jak niby mają sprawdzić na odległość że ściagnełaś simlocka?! simlock jest po to żebyś nie mogła używać kart sim innego operatora! jak ściągasz simlocka nie uznajś Ci gwarancji koniec kropka! :D

Gość lusesitka
No właśnie,przecież nie namierzą mnie że złamalam simlocka :) musze poszukać umowy,jeśli ją mam....

Gość lusesitka
umowe...

Gość lusesitka
hehe dzięki za odpowedzi....to teraz mam pytanie,ma kome SE k300i,czy jest program do scągięca simlocka,czy musze mieć kabel do tego??? Sorki za 100 pytań do.... :)

Gość lusesitka
hehe dzięki za odpowiedzi....to teraz mam pytanie,mam kome SE k300i,czy jest program do sciągnięca simlocka,czy musze mieć kabel do tego??? Sorki za 100 pytań do....

Gość lusesitka
:)

Gość mały2221
Sciągnięcie sima kosztuje około 20 zeta (praktycznie każdy sklep z komórkami to robi) czy warto się samemu w to bawić i nie ma pewności, że się uda.

Gość mix plus jest cool
ja kupiłam tel w mixie taz mam umowe tel sprzedałam i kupiłam inny a karte mam dalej ta sama mozesz bez problemu sciagnac simlicka i nie zapłacisz za to zadnej kary:)